Sayfa 80/809 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 633 - 640 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

1. Bu düşük fiyatları haketmiyordu zaten. 100 milyon dolara alım yap bir sene sonra kompozit satış gelirlerinde yaklaşık 80 milyon dolarlık artış beklentisi oluşsun. Daha ne olsun. Y.T.D.

2. Kordsa ABD'de ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler
    sağlayan iki şirket satın alıyor Kordsa iki farklı şirket için toplam
    100 milyon dolar ödeme yapacak. Satın alma işlemi ilgili kurulların
    onayı sonrası kesinleşecek. Şirketin bu satın alma ile cirosunu 2018
    yılında 80 milyon dolar (mevcut ciro potansiyelinin yaklaşık %15'i)
    artırmayı hedefliyor. Her ne kadar satın alınan şirketlerin karlılık
    durumları ile ilgili bilgiye sahip olmadığımızdan değerleme hakkında
    yorum yapamasak da, haberin hisse üzerinde potansiyel olumlu bir etki
    yaratma ihtimali yüksek. (Kaynak: KAP)

Deniz Yatırım

3. Fabric development 1972
    Textile product 1976
    kurulmuş iki şirket..
    KORDSA'yı bir tripod gibi düşünürsek..
    -İnşaat güçlendirme..
    -Lastik güçlendirme
    -Kompozit teknolojiler..

Kompozit teknolojiler ayağı diğer ayaklarla uyumlanıyor olacak..

*Teknelerden Kayak"lara (su kanoları) Sörflere, küreklere,
    *Ortotik araçlardan, tıbbi protezlere
    *Otomotiv transmission parçalarından fren sistemlerine
    *Golf sopalarından,tenis raketlerine, bisikletlere
    *Uçak gövde iskeletleri, iç donanımına
    gibi geniiiş yelpazaye hitap eden ürünler..Ve birbirini tamamlayan iki şirket..
    Bu; aynı zamanda, hazır ve üzerine yenilikler inşa edilebilecek bir Know-How temeli de demek kanımca..
    Bana göre;
    Buradaki Ar_ge yatırımlarımız ile kıyak bir sinerji, yeni siparişler, yeni ihtiyaçlar, ve bu ihtiyaçlara dayalı yeni patentler buluşlar anlamı taşıyor .
    Kompozit teknolojiler başlığında Vizyon oluşturması bakımından faydalı Pek çok örnekten biri "KEVLAR":
    https://youtu.be/hIqKoZLL4QU
    Son düzenleme : flamenco72; 06-12-2017 saat: 13:23.

Alıntı Originally Posted by aydın Yazıyı Oku
    Son 2 gündür olan yükseliş herhalde bu alımdan haberdar olan içerden insanların yaptığı alımlardı. Uzun vade beklentisiyle girip 7.50 civarı ortalamayla bir süredir zararda bekliyordum ama ümidimi kesmemiştim. Halen zarardayım ama artık ümidim çok fazla. Tek korkum gapli yapılan açılış oldu. Malum bu gapler %90 kapanıyor. Biraz buralarda duralım yahu
    Sn aydın gap'in büyük yatırımcı ile dolması dileğiyle. Herkese bol kazançlar olsun. Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Evet, Bakalım ne satın almışız.

Fabric Development Inc
    Fabric Development, Inc., 1972 yılında özel uygulamalara uygun dokuma, örme ve örgülü kumaş üretimi yapmak için kurulmuş. 7.400 metrekare üretim ve üretim tesisi var.

Eylül 2000 Tarihinde Lydall Manning dokuma bölümünü satın alınmış. Bu satın alma, havacılık ve ileri malzeme endüstrileri tarafından tercih edilen karmaşık 3D ürün gamını genişletmiş. 30 yılı aşkın bir süredir yeni gelişmiş kompozit hatları varmış. Tüm dünyadaki özel uygulamalara olan talebi karşılamak için sağlam bir imalat kapasitesi olduğunu iddia ediyor. AS9100C Sertifikaları var. (Havacılık ve Uzay Sanayi Kalite Yönetim sistemi)
    Temel Ürünler;
    KEVLAR 49, KEVLAR 29, KARBON KUMAŞLARI, HİBRİT KUMAŞ ve siparişe göre özel üretilen ürünler.

Textile Products Inc.
    Web sitesi neye yatırım yapıldığını iyi anlatıyor gibi

Textileprod1.jpg

TPI, özel kumaşların geliştirilmesi ve üretimi konusunda deneyimli özel bir tekstil üreticisi
    Fiber üreticileri, devlet kurumları, havacılık ve uçak endüstrileri, ulaşım, deniz ve ağır endüstriler ve tıp alanlarında faaliyet gösteriyor.
    1976 yılında nitelikli tekstil mühendisleri tarafından kurulan üretim birimi, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için özel dokuma, örme ve örgülü malzemeleri tasarlamak, geliştirmek ve tedarik etmek için iyi donanıma sahip

Polar Weaves, Fluted Core ve Bias Fabric üretme teknikleri ile kırılgan, örgü için zor iplikleri işleyebiliyorlar. Askeri ve diğer müşteri şartnamelerine uygun ürün sunuyorlar.

textileprod2.jpg

Ürünler;
    Carbon/Kevlar®, Carbon/Polyester, Carbon/Glass, Carbon/Aluminum, Çok Katlı Kumaşlar , Tek Yönlü Kumaşlar ve siparişe göre özel üretilen ürünler.

Herkese hayırlı olsun.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7. Kompozit teknolojiler üreten iki şirket Kordsa bünyesine dahil edilecek..
    Pek tabiidir ki, hali hazıra dair bir müşteri portföyü olan bir şirket olsa gerek..
    Peki bunun bir ötesi ne olabilir?..
    Önceden yazdığım gibi, kuvvetli olduğunu düşündüğüm bir know-how temeli üzerine inşa edilecek AR-GE süreçleri..belki de yeni buluşlar ve patentler kazandıracak..Bunun yanında başka ne düşünebiliriz?...
    Sabancı gurup şirketlerine bakınca mesela
    TEMSA;, merkezi Adana ilinde yer alan otobüs ve kamyonet gibi hafif ticari araç üretimi yapan otomotiv şirketidir.
    Araç üretimine başladığı yıldan itibaren Temsa, motor ve Avrupa Emisyon Standartları gereği kullanılma zorunluluğu olan parçalar haricinde, üretimlerinde kendi çizgilerini kullanmıştır.
    Alıntı..
    "Şu durumda TEMSA'nın da bu bağlamda Kordsa'nın kompozit teknoloji ürünlerinin bir biçimde müşterisi olabilir mi?"
    Niçin olmasın? diyorsak bir adım ileri gidelim..
    Sanırım forumda; Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet merkezi başlığında; Buradaki buluşları başka gurup şirketleri kullanır mı? gibi bir fikir egzersizi yapılmıştı...
    Bu merkez ve/veya başka AR-GE platformlarında ortaya çıkartılacak bir ürünü üretmeyi üstlenecek ABD'de veya periferisinde kurulacak ya da alınacak yeni bir firma acaba Kordsa'nın iştahlı ve istikrarlı müşterisi olabilir mi????
    Tamamen kafadan atalım... iki kişilik elektrikli araçlar konseptine yeni bir yaklaşım getirecek orjinal ve kullanımı kolay bir taşıt ve tasarımı..(uçalım accık..3 kişilik aile için tek kişilik 3 minik araç, ortak varış noktası konumu girildiğinde filo oluşturup varış noktasına robotik ulaşan modüller..Veya tersinden düşünelim, 2 küçük modüle ayrılabilen bir elektrikli otomobil tasarımı)..Ya da sıradışı tasarlanmış yeni nesil uçak koltukları..Ve diyelim ki bu şirket yılda 500 000 000 milyon dolar ciroya ulaştı..Eh bu üretim sürecinde KORDSA'dan da bir 50 000 000 dolarlık ürün çekse....30 000 000 dolar da yeni müşteri bulsak
    Öngörülerde yer alan 80 000 000 ciro 160 000 000 dolara çıkacak..Yatırımlarda 10 F/Knın makul olduğunu düşünürsek..100 000 000 dolara alınan şirketin net karı 10 000 000 dolar desek..şu durumda uzun vadede 20 000 000 dolar NET kar...yani kordsa net karına bir 70 milyonTL daha ekle..

Biraz hayalciyimdir..Kordsa formunda yazagelen kıymetli yorumcuların mazur görmesini dilerim
    Özetle AR-GE çok önemli
    Tüm işlemler tamamlanana kadar, bu satın alma işlemine accık temkinli yaklaştığımı da eklemeliyim bu arada
    Son düzenleme : flamenco72; 07-12-2017 saat: 17:54.

8. Bunun arkasından Avrupa'da da bir kompozit tesisi satın alınmasına şaşırmam.

Sayfa 80/809 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •