Sayfa 74/367 İlkİlk ... 2464727374757684124174 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 585 - 592 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1.  Alıntı Originally Posted by sinterklass Yazıyı Oku
    Abi dün 9 da bizim konu da bu oldu. Amir gece 5 uyandım didi ben 4 de uyandım çocuk 4:30 uyandı...
    2 hafta oldu hafta içi günlerden bir gün ise giderken bi sakinlik...
    Servis şoförüne diyorum ben de şaşırdım didi sanki İstanbul su şebekesine anti depresan katmislar..
    Bu gibi olaylarda aklıma geliyorsun valla..
    Akü şarj sayısını not ettin mi abi merak ettim sormuştum mekanda cevapsız bıraktın...
    Sol kulaginda bir hisirti va mi? Bir de kafanin arkasinda kismi, yumusak bir doku, su toplamis gibin degil de sanki yag toplanmis gibin. Evde durup dururken (mesela pilli bir oyuncak, ufak araba yada tren gibi ) calismaya basliyor mu?

Antidepresan, chemstrail falan ben inanmiyorum onlara...Elektromanyetik bise bu.

Aku isi sakat abi...Ne yaparsan yap normal sebeke elektrigi kadar para harciyon. Sebeke elektrigi alip, hibrit bir sistem kurulursa ama hesabi onceden cok iyi yapmak lazim, bunu sebekeye baglamak lazim. Kullanmadigin elektrigi sebekeye verecek. Elektrikler kesilirse akulerden kullancan. Bunu yaparsan cok para tutar, luzumsuz. Direk sebeke elektrigi almak en mantiklisi.
    @erefefik

2. Hey gidinin heyyyy...
    @erefefik

3. entegral ajans çalışsın müzik çalıp durmasın ayva tatlısı.
    huberleri ve analezleri alalım...

abi walla şöhretin her tarafa yayıldı yakında banka faizi kadar getirisi olmayan fonların birinden ceo luk teklifi gelir sanirsam...altın furuşçulara yazmışın abi çocuklarla dalga geçme onlar buraları da okuyo zamanında döner ekmek alıyodun...abi yabancı kurumlar tl long diyor yani değer kazancakmş bunlar ne zaman tl al dese bizim tl fırlıyor...bloombergte cuma barış ı izliyom konuğu geçen hafta 10 milyar swap dolar çıkışı oldu diyor...bi taraftan da dünya gazetesi manşet almış perşembe sanırım arap parası türkiyeye gelecekmiş oralar çok karışıkmış falan filan diyor...şimdi abi doları indirirsen herkes kaçar yukarda tutçan ki herkes gelsin tabe faiz lobisini de unutmamak lazım beslemek lazım haram pera ilen...dolar analizim budur hocam...abi bu şarkıları senin hayvanlara dinletme , inek sütten , davuk yumurtadan kesilir...

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Bitcoin'in kafasina furdiler galiba...
    Kim bu ecevit öncesi CHP uleması . yaşım genç bilmen ben o zamanları . Merak ettim.

6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    2007'de Antep kirsalinda, Israil F 18'lerine ait yedek benzin depolari bulunmustu. F 18'ler uzun menzilli bombardiman ucaklaridir.

Buyuk ihtimal Iran'i vuracaklardi. Yogusam Antep kirsalinda ne isleri olur?

Ayni gunlerdeki gazatalara bakarsaniz, Israil ucaklarinin Suriye hava sahasini defalarca ihlal ettigine dair huberlerle karsilasirsiniz. Hatta, Israil ucaklarinin Esad'in sarayinin ustunde uctugu huberleri vardir.

Yine ayni tarihte biliuoruz ki, Suriye Urusya'dan yeni hava savunma sistemi satin almisti. Bu sistem, Iran hava savunma sisteminin kopyasiydi. Komployu
    yazarsak, hava sahasi ihlalleriyle Suriye hava savunma sisteminin kodlarini cozduler, bunu cozunce Iran hava savunma sisteminin kodlarininda cozmus oldular ve derhal F 18leri gonderdiler.

Bu saldiriyi, ortadoguda Abd disindaki bir gucun onlemesi mumkun olmadigina gore, Abd ortadogu komutanligi fuzelerini, Israil F 18lerine kilitledi.
    Sayet bir ucaga fuze kilitlenirse, pilot ucagin uzerindeki agirliklari atip, seri manevra yaparak uzerine kilitlenmis fuzeden kurtulabilir.

Demek ki bu olay, Antep kirsalinda gerceklesti ve Israilli pilotlar da yedek benzin depolarini oraya ativordiler...

Gercek olan şu, Antep kirsalinda Israil F 18lerine ait yedek benzin depolari bulundu. Bu gercek...

Gunumuze gelirsek, Israil buyuk ihtimal İran'i vuracakti. Hatta kesin vuracakti. Trump, Kudus' u baskent olarak taniyacagini aciklayinca bunu engelledi.

Trump'un bu aciklamasindan sonra Israil artik Iran'i vuramaz.

Vurmaya kalkarsa Suud, Misir, BAE ve diger korfez ulkeleriyle olusturdugu ittifak coker.
    Amerika neden İsrailin İranı vurmasına engel olsun ? bundan faydası ne ? amacı ne ?

7.  Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    abi walla şöhretin her tarafa yayıldı yakında banka faizi kadar getirisi olmayan fonların birinden ceo luk teklifi gelir sanirsam...altın furuşçulara yazmışın abi çocuklarla dalga geçme onlar buraları da okuyo zamanında döner ekmek alıyodun...abi yabancı kurumlar tl long diyor yani değer kazancakmş bunlar ne zaman tl al dese bizim tl fırlıyor...bloombergte cuma barış ı izliyom konuğu geçen hafta 10 milyar swap dolar çıkışı oldu diyor...bi taraftan da dünya gazetesi manşet almış perşembe sanırım arap parası türkiyeye gelecekmiş oralar çok karışıkmış falan filan diyor...şimdi abi doları indirirsen herkes kaçar yukarda tutçan ki herkes gelsin tabe faiz lobisini de unutmamak lazım beslemek lazım haram pera ilen...dolar analizim budur hocam...abi bu şarkıları senin hayvanlara dinletme , inek sütten , davuk yumurtadan kesilir...
    Yok abi dalga gecmedin...Abi sinci oyle bir soru ki, buba bey ne cuvap vercek? Adamin canini sıkmamak lazim.

Abi sinci Turkiyada bir faiz lobisi var. Bunnar hep daha yuksek faiz isterler. Biyikli yabanci tabiri bunnar icin kullaniliyordu. Klasik numerolar, parayi disariya cikarirlar, dolar fiyati artar. Mb'sini faiz artisina zorlarlar, faizler artar. Disariya cikardiklari paralari iceriye sokup, dolarlari yuksek fiyattan bozup, dusmus hisse ve diger varliklara girerler.

Bence bu numerolari cevirebileceklerini sanmam. Mesela Zerrab bu oyunu bozmus biri. Ayrica kimse suan mesela Yiyit Bulut'ta 100.000 bitcoin olup olmadigini bilemez.

Turkiya dis dinamikle siyaseten uyumlu oldugu muddetce finanse edilir. Faizde bir beklenti olustu, ben sanmiyorum faizin beklentiler olcusunde yukseltilecegini. Ama dolar da yukselmeyecek, bu durzuler paralarini cikarip, dolar da bir miktar duserse ciddi bir kazik yerler. Undan sonra tekrar Turkiyaya girmeye kalkarlarsa seyreyle gumburtuyu.

Turkiya dunyada en fazla faiz veren ulkelerden biri. Turkiyadan niye ciksinlar, ciksalar nereye gidecekler?
    @erefefik

8.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Amerika neden İsrailin İranı vurmasına engel olsun ? bundan faydası ne ? amacı ne ?
    Israil, Iran'i direk furursa; Iran, Suud'a saldirip, Suud'un uzerinde 3 milyon Şii'nin yasadigi petrol bolgesini ele geciremez. Tabii korfezde cogunlugu Şii olan emirlikleri de ele geciremez.

Israil Iran'i vurursa, korfezde planlanan Iran-Suud savasi cikmaz, Hurmuz kapanmaz ve Çin petrol ihtiyacinin % 60'ini korfezden karsilamaya devam eder.
    @erefefik

Sayfa 74/367 İlkİlk ... 2464727374757684124174 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •