Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 705/1014 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Emlak bitcoin değil de emlak blockchain halihazırda mümkün olan bir teknoloji. Şu anda birkaç ülke tapu dairelerinde uygulamaya başladı. En ilginç olan da mısır. Eğer mısırda bir emlak alırsanız artık tapular blockchain teknolojisi ile saklanıyor.
    olmaz büyük düşününüp oyunu bozmamız lazım illaki.

köprü olunca akan sular durur

bak dersin şu köprü varya işte o köprüye ben ortağım.

emlağa bin basar. geçmeme gibi bir lüskün yok. kriz falan hikaye. emlak balanuymuş hiç derdim olmaz. cash para günlük garanti.

istiyosan geçme

zamanla bekliyorum.. çıkmasını.

diğer köprüleri yap işlet modeli ile sattılar yabacılara. geçiş garantisi verildi.

elin gavurundan neyimiz eksik. birazda biz nasiplensek ? hep yabancıya neden çalışalım birazda yerli ve milli halkımız kazansın yahu.

2.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Cevap bulmak umuduyla eski bir sorumu tekrardan sorayım.Emlakta durgunluk,düşüş,kriz vs. olduğunu düşünen arkadaşlar;farklı şehirlerde bir süredir takip ettiğim yerleşim yerlerinde,konut ilanlardaki fiyatlar halen faiz ve enflasyonun çok üstünde artmakta,bunlar öyle çok da gelişim gelecek,dev projeler falan vadden yerlerde değil.Ne kadarı satılıyordur bilmem ancak bazı yerde 6 ayda %25 bazı yerde %10 fiyat arttırıyorlar.

Emlakta sedece belli projelerde mi düşüş-durgunluk var?
    Bu durgunluk 2. ele yansımıyor mu?
    Bu nasıl bir durgunluk veya krizdir ki fiyatları durduramıyor?
    Emlak sektörü piyasayı 6 ay geriden takip eder denirdi,tahmini bir 3 ay sonra mı fiyatlar yerine oturur?
    Satarken satılamıyor,alırken alınamıyor döngüsünden nasıl çıkılır?
    1-internet sitelerindeki emlakçılarda fiyatlar suni olarak şişik.
    2-İstanbul dışı emlakta hala enflasyona yakın veya üzeri artış mümkün
    3-Gerçek alış-satış fiyatları nispi olarak daha düşük, İlan fiyatı satıcının isteği doğrultusunda yazılıyor emlakçı pek müdahale edemiyor,emlakçılarda artık bu durumdan şikayetçi. Bu nedenle evler çok uzun bir süre satılık olarak duruyor. Çok uzun süre satılık olarak durup satılamayan yüksek ve şişik fiyatlı evleri yoğunlukla ilanlarda gördüğümüzden genel fiyat seviyesinin hala düşmediğini düşünüyoruz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1-internet sitelerindeki emlakçılarda fiyatlar suni olarak şişik.
    2-İstanbul dışı emlakta hala enflasyona yakın veya üzeri artış mümkün
    3-Gerçek alış-satış fiyatları nispi olarak daha düşük, İlan fiyatı satıcının isteği doğrultusunda yazılıyor emlakçı pek müdahale edemiyor,emlakçılarda artık bu durumdan şikayetçi. Bu nedenle evler çok uzun bir süre satılık olarak duruyor. Çok uzun süre satılık olarak durup satılamayan yüksek ve şişik fiyatlı evleri yoğunlukla ilanlarda gördüğümüzden genel fiyat seviyesinin hala düşmediğini düşünüyoruz.
    + reklamcının tonla reklam gideri var. her emlakcı ilan verirken deli paralar ödüyor bunuda emlak fiyatına direk yansıtıyor.

yaktıkları mazotu saymıyorum bile.

emlak satış oranı reklam başına % 2.3 civarıdır. yani yaynladığı reklamda 100 gösterimden ancak % 2,3 ü ile muhattap olurlar.

% 5 ise büyük farktır. bu da reklam verenin reklama gösterdiği özenden kaynaklanır.

yeterki arayan olsun başka bi daire kakalarız diyenler ise çoğunlukta. bu nedenle ilanların çoğu gerçekçi değildir.

yukarıdaki çalışmayı ortalama satışa vurursanız her emlakçı satış yaptığı daireden minimum 7 bin tl kazanması şart.

yoksa işi bırakır.

5.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bir genelleme yapacak olursak;döviz başlığı hareketlilik yokken genelde sakin,emlak bölümünde de yaklaşık şuradan şu fiyata emlak almak istiyorum,ne dersiniz tarzı soruları hiç görmüyoruz ,genelde de şu anda neden emlak alınmaz onu konuşuyoruz,ilginç...
    evet, enteresan bir durum bu.. mesela viop topiğinde vadeli oynamayan yada en azından hisse piyasasını izlemeyen birine pek rast gelinmez.. yada herhangi bir hisse topiğinde o hisseye ilgi duymayan birine rastlanmaz, genelde o hissede mal taşıyanlar yada pozisyon açmayı düşünenler bulunur.. arada 'bu hisse alınmaz, batak bi şirket bu vs falan gibi negatif yorumlar yapanlar olur, ama o topik müdavimleri nezdinde bunlar kötü niyetli kişiler olur ve aforoz edilir..

bu topik tam tersi, asla ve kat'a emlak alınmaz diyenler büyük bir ağırlığa sahip, -konut almak için doğru zaman olabilir mi? falan diye bir yaklaşım hemen koro tarafından bombardımına tutuluyor- bu ülkede bu şehirde emlak alınır mı, sakın haaa sakın büyük çöküş çok yakın, git faize yatır, bilemedin dolar al, yapabiliyosan yurtışına kaçır paranı, gayrimenkul almayı düşünmek de ne demek ??

mesela mevduat topikinde hangi banka yarım puan daha fazla faiz veriyor falan konuşulur, altın topiğinde altın sarı bi tenekedir beş para etmez ben olsam bitcoin alırım diye 7/24 yazıp duran birine, kibar bir dille bitcoin topikine doğru topuklaması tavsiye edilir, gerekirse moderasyona şikayet edilir.. bu topikte yazıların %95 ağırlığı alınmaz’cıların yazıları- bu ülkeden alınmaz bu şehirden alınmaz, bu fiyattan alınmaz, öyle de alınmaz, böyle de alınmamalı.. tuhaf değil mi

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yukarıdaki çalışmayı ortalama satışa vurursanız her emlakçı satış yaptığı daireden minimum 7 bin tl kazanması şart.

yoksa işi bırakır.
    Anayasa hukmu mu bu ?

7. Emlakci bu piyasadaki bogazlari tikayan tek realitedir.

Reklam gibi degildir, vatandas mecburen gidip ona danisiyor, biliyor saniyor, kotu niyetini hic dikkate almadan hem de.

Bunun en cirkin orneklerini Didim'de gordum yasadim.

Bu sayfalarda da uzun uzun anlattim.

Emlakci, kendi cikari icin, mal sahibini harcar, hic acimaz.

Adam 120 Bine satacak belki, ama vatandas orada 135.000'i goruyor.

Mal sahibine ulasma imkani yok, ben buna 120 verdim desen, adam kendi kazancini riske atarmi ?

Bu kadar sagliksiz bir yapi olabilir mi ?

Pazardan sogan almiyorsun, konut aliyorsun.

Kaldi ki, hal di, maliye kaydiydi, haldir haldir, garibanin pesinde kosuyorsun, neden dokunmuyorsun bu emlakciya.

Cok mu katki sagliyor bu piyasaya.

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Anayasa hukmu mu bu ?
    beton severler hükmü oldukça öyle görünüyor

Sayfa 705/1014 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz