Originally Posted by
HISIM
Benim anlamadigim sey su, ISYAT'in mavcut hali ve getirisi yeterli gorulmuyor mu ?
Enflasyon diger sirket kazanclarini etkilemiyor da, sadece ISYAT'tami sorun.?
Kar payi verdiginde, sadece ISYAT'ta mi kar payi kadar geri geliyor hisse degeri ?
Ben, bu eldeki 240 Milyon TL. ile cok daha fazla kazanc elde edilebilir fikrine katilmiyorum, fazla getiri demek fazla risk demek hepimiz biliyoruz.
Bugun itibariyle 26 Milyon TL. para kazanmis, yil sonu bu muhtemelen 27-28 olur, bu da hisse basina 17 kurus kazanc demek, 15'ini verir diye tahminde bulunuyoruz.
Bu kazanc benim 0.76 TL. maaliyette bana %20 kazandiriyor.
Bence bu oran yeterli.
Dovizin, enflasyonun, faiz hadlerinin bu kadar oynak oldugu bir ekonomide, bence bu kucumsenecek bir kazanc degildir.
Enflasyon ileri dogru yuruyen bir problemdir.
%20 kazanci aldiniz, bu kazanci aldiginiz gun, bunun onlemini alacaksiniz, yoksa icerdeki ana para, enflasyon zararini oduyor ve ustune bir kac kurus reel kar birakiyor, bu benim ornegimde reel % 7.
Fakat ne kadar ilginctir ki, madem 6 yil beklenecek, %13 enflasyon, para sifirlanmaz mi gibi bir dusunce hasil oluyor yukardan bakinca.
Eger kar payini aldiginizda, o gunlerde muhtemelen 0.83-0.84 TL.den hisse sayisini artirirsaniz, enflasyon kaybiniz olmaz.
Ya da hemen o gunlerde altin uygun fiyatlara geldi, yatirin altina, enflasyondan korunun. Kucuk bir altin madeniniz oldugunu ve yilda su kadar altin urettiginizi dusunun.
Bunu yaparken bile, icerde kalan paranin hala enflasyon riski altinda oldugu bir gercektir.
Bu enflasyonun bu kadar ucuk oldugu ulkelerin en ciddi sorunudur zaten, buna yapacak bir sey yok.
Yer İmleri