Originally Posted by
YATIRIMCI-X
Sayın Joeyramone,Ben hiç bir borsa topicinde siyasete girmem Emkelde 8 ay kaldım siyasi bir konuda yazdığımı hiç gördünüz mü?Burda birileri İş Bankası ve iş yatırımı sanki CHP yönetiyormuş da CHP kapanınca bu şirketler bilmem ne olacakmış da..Diğeri daha iyi yönetecekmiş de...Ben de sadece şunu yazdım şefaf yönetilen şirketler neden canını sıkıyor dedim...Emkel 8 ayımı yedi..2tl ye dek çıktı ama beklentim daha büyüktü 9 aylık bilançosunu görünce gözümü kırpmadan çıktım..İyi de oldu Gentaşı 1.46 dan Çemtaş 3.48 den Ege seramiği 3.94 den alış fırsatını yakaladım...Dün de Gentaş tan çıktım iş yat ve Ecbyo aldım..İş yat temel olarak Ecbyo dan ucuz olmakla birlikte genelikle uzun vadeci yatırımcıların elinde olduğundan borsada kısa al sat pozisyonu için pek elverişli değil..Ecbyo bugün 1.41 den hareketlenerek 1.55 den kapandı..İŞ yattan öyle bir hareket beklemiyorum ama şubat marta kadar kademeli ve yavaş bir çıkış yaşayabilir...Bunda bu süreçte hedefim 1.15-1.200 gibi...Bu hareketi yapar ya da yapmaz elbette borsada net diye bir şey yoktur ..Bu benim düşüncem...Aslında iş yatırım bu 70 binden 110 bine çıkışta elindeki nakit gücüyle çok güzel para kazanabilirdi...Endeks yukarı çıktıkça o sadece %2-5 hisse oranıyla yetindi...Bu da paybaşı değerinde kayda değer bir artış sağlamadı .1.49 paybaşı değerinde tıkandı kaldı..Oysa o parayı engin bilgisiyle kendi sayfasında önerdiği hisseleri kendisi almış olsaydı eminim pay başı değeri şu an 1.80 bile olabilirdi hisse de 1.3--,1.50 e otururdu..Yönetimi bu yıl neden hisse oranını çıkan bir borsada çok düşük tuttular tabi bu onların işi...Şu anki haliyle bir liman gibi 2-3 ay sıgınılabilir..(YTD)
aman sayın yatırımcı-x yanlış anlamayın sözüm size değildi. bir üstteki yazıları görünce (dayanamıyorum demiştim ya) dayanamayarak karalamışım bişeyler. ayrıca demek istediğiniz (hisse için) çok iyi anlıyorum. benimde isteğim o yönde ancak malesef bu hissede böyle bir hisse. ilk defa YO aldım diyebilirim. ocak ve şubat gibi bistin düşeceğini düşünenlerdenim, belkide çıkar bilemem. kısa vade güvenli bir limana sığındım kendimce. enflasyon oranından bir tık alt yada yukarısında (bence 15 kuruş üstü olacak ya neyse) kısa vade paramın değerini kaybetmek istemedim açıkçası. önceleri döviz düşünmüştüm ancak şimdilik doğru tercihmiş gibi gözükse de, kısa vadede kardayım gibi gözükse de PPK toplantısı sonrası ne derece doğru karar vermişim ona göre adım atacağım bakalım. şimdilik ağır adımlarla ilerliyoruz
bu arada herkese bol kazançlar dilerim
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997
Yer İmleri