Sayfa 29/38 İlkİlk ... 192728293031 ... SonSon
Arama sonucu : 298 madde; 225 - 232 arası.

Konu: Bireysel Emeklilik, Zorunlu Bes ve Emeklilik Yatırım Fonları

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,730
     Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar kaç defa yazdım buraya bes mes hikaye Erhan hocam doğru söylüyor. Yok devlet katkısı yok bilmem ne ben 7 yıl ödedim baktım zorunlu yapıyorlar vınnn çıktım 7 yılda 434 TL. Katkı verdiler. Normalde 3000 TL imiş ancak yaşımı bekleyecekmişim. Ölme eşeğim ölme misali...bir zamanlar ANAP dönemindeki zorunlu tasarruflari 15 yıl sonra kuşa çevirip parça parça verdikere bunuda öyle yapacaklar bizim ülkemizde bizler için ne zaman iyi birşey yapılmış ki neymiş devletimiz bizleri düşünmüş bizler tasarruf yapamıyor muşuz bizlerin adına tasarruf yapacak mış kısacası ülkede para bitti yolunacaklar kazlar arıyorkar onun yerine tasarruf yapacaksa bir insan otomatik altın alsın yada hisse senedi biriktirse temettüsuyle daha çok kazanır değerli Erhan Hocam geçmişte sayısal verileri ile çok güzel açıkladı. İleri ki sayfalarda şayet isterse tekrar bulup koyar hocam.saygılar. ..
    Bireysel emeklilikten güzel maaş almaya başlayan tanıdıklarım var.
    Yada tamamını 56 yaş bitiminde gayrimenkule yatıran var.
    Anap dönemindeki olayla bunu karıştırmayın.
    Devlet katkısı harici fonlar zaten özel şirketler tarafından bizim seçtiğimiz yatırım araçlarına gidiyor.

Mesela bes sayesinde ben abd borsasında nasdaq composite de google, microsoft, apple vb hisselerine yatırım yapabiliyorum.

Ve üstüne yatırdığımın %25 kadarda devlet katkı veriyor.

56 yaşını bekleyemeyecek olan zaten bes e girmesin.
    Adı üstünde Bireysel EMEKLİLİK Sistemi.

2. Sn.Anti panik hocam siz söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ancak sıradan sade vatandaş şu söylediklerinizin hangisini yapabilir.fonlarını yönetebilir yada.

3.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Bireysel emeklilikten güzel maaş almaya başlayan tanıdıklarım var.
    Yada tamamını 56 yaş bitiminde gayrimenkule yatıran var.
    Anap dönemindeki olayla bunu karıştırmayın.
    Devlet katkısı harici fonlar zaten özel şirketler tarafından bizim seçtiğimiz yatırım araçlarına gidiyor.

Mesela bes sayesinde ben abd borsasında nasdaq composite de google, microsoft, apple vb hisselerine yatırım yapabiliyorum.

Ve üstüne yatırdığımın %25 kadarda devlet katkı veriyor.

56 yaşını bekleyemeyecek olan zaten bes e girmesin.
    Adı üstünde Bireysel EMEKLİLİK Sistemi.
    hocam peki yurtdışındaki hisse senetlerine yatırım yapınca uygulanan vergiler bireysel yatırım yapınca uygulananlar ile aynımı yoksa BES için bir vergi avantajı var mı? normalde vergi kısmı bel büküyor çünkü.

GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,730
    Sn.Anti panik hocam siz söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ancak sıradan sade vatandaş şu söylediklerinizin hangisini yapabilir.fonlarını yönetebilir yada.
    Haklısınız.
    Sade vatandaşa finansal okur yazarlık eğitimi verilmesi gerekiyor.
    Bu da bence bes yatırım şirketlerinin görevi.
    Yani müşterilerine sundukları fonlar hakkında eğitim vermeliler.
    Telefonda müşteri hizmetleri danışmanı ile bunun sağlıklı olmadığını defalarca çevremden tecrübe ettim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,730
     Alıntı Originally Posted by hophop Yazıyı Oku
    hocam peki yurtdışındaki hisse senetlerine yatırım yapınca uygulanan vergiler bireysel yatırım yapınca uygulananlar ile aynımı yoksa BES için bir vergi avantajı var mı? normalde vergi kısmı bel büküyor çünkü.

GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bes te vergi yok.
    Yıllık işletim gideri var. Fona göre değişiyor ve %1-%2 arası.
    Ve paylaştığım tablodaki veriler işletim gideri düşülmüş net rakamlardır.
    Yada internette aradığımızda verilen rakamlar net rakamlardır.

Yurtdışından hisse senedi alımı için çalıştığımız banka yada aracı kurumdan ayrı sözleşme yapmak gerektiğini öğrendim.

Ancak komisyon oranlarını bilmiyorum.
    Eski hissenet te bu işi yapan arkadaşlar vardı.
    Muhtemelen burada da vardır.
    Aratabilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by Pert Yazıyı Oku
    Amcamın kızı, önümüzdeki Aralık ayında BES te hem 10 yılını hemde 56 yaşını tamamlayacak.
    Ocak 2018 de (1 777,50 x 12 = 21 330) 21 330 TL yatırdığında, devlet katkısı 5 332,50 TL hesabına geçecek...
    Buraya kadar güzel....
    Amcamın kızı Şubat 2018 de, sistemden çıkmak istediği zaman bu 5 332,50 TL yi de hak edebilecek mi?
    Şimdiden teşekkürler.
    Merhaba,

Bu konuda ne yaptınız acaba.??

Alıntı Originally Posted by TezzMertek Yazıyı Oku
    Tabii ki alacaktır.
    Bu sistem (BES) 10 yıl + 56 yaşında emekli olmayı zorunlu kılmıyor. İstersen emekli olursun. İstersen olmazsın.
    Sigortalı kişiye bağlı.

Aralık 2017 de 10. yılı dolduruyorsa hem Aralık 2017'de - Hemde Ocak 2018 de toplu Extra ödeme yapsın amca kızınız.
    Elinizde nakit yoksa da uzun vadeli Tüketici kredisi alarak (25 Aralık 2017 de. ) ödeme yapın.
    Aynı Kredi ile de 02 Ocak ta bir toplu ödeme daha yapın.
    Devlet gerekli üst sınır hesaplamalarını yaptıktan sonra %25 devlet katkısını hesaba geçirecektir.
    (Genelde 1-2 ay içinde geçiyor)
    %25 devlet katkıları hesaba geçtikten sonra da Nisan 2018'De emeklilik talebinde bulunursunuz.

Arkadaşlarımız konunun Felsefi yönünü tartışırken ben yanıt vereyim dedim.

Sayın Bootes de ayrıca yanıt yazacaktır umarım.
    Bu şekilde yanıt yazmıştım.

Merak ettim. Bizleri de bilgilendirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,730
    Sn.Anti panik hocam siz söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ancak sıradan sade vatandaş şu söylediklerinizin hangisini yapabilir.fonlarını yönetebilir yada.
    Konuya bir ilave daha..
    Artık günümüz sosyal medya çağı ve herşey internette var.
    Anap döneminde seneler sonra birikimini öğrenen varken şimdi günlük bile akıllı telefondan görebiliyoruz.
    Mesela Allianz ın internet sitesi veya App i ile birikimi yada fon fiyatlarını görmek 1 dk bile almıyor.
    Facebook da bir " like" yapmak kadar kolay.

8. Ayrıca paranız "Takasbank" ta saklanıyor. Oradanda çapraz sorgu yapabilirsiniz.
    "Takasbank" ta saklanması yatırımcı açısından, özel sigorta şirketinin batması, kaçması vb. gibi riskleri elimine etmek için.

Sayfa 29/38 İlkİlk ... 192728293031 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •