Sayfa 222/652 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon
Arama sonucu : 5214 madde; 1,769 - 1,776 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by özmen Yazıyı Oku
    Arkadaşım bak,
    2015 ilk çeyrek karı 1,8 M
    2015 ikinci çeyrek karı 0,5 M
    2015 yılı üçüncü çeyrek karı 6,2 M
    2015 yılı dördüncü çeyrek karı 1,8 M
    2015 yılı toplam karı 10,3 M
    olmuştur, 2014 ve 2016 yıllarına ait verdiğin rakamlar doğrudur.
    sonuç olarak 2015 de dahil olmak üzere son 3 yıldır, son çeyrek karları kötü gelmiştir.
    ama bu durum bundan sonra da böyle olacak manasına gelmez, biz epeydir orta ve uzun vadeli olarak burdayız
    iyi hafta sonları, hayırlı kazançlar dilerim.
    tamam dostum şimdi tekrardan kontrol ettim...son çeyrekleri yanlışlıkla (dün çok hızlıca bakmıştım) 4 milyon kar yazmışım....gerçekte 1 840 milyon tl olmalıydı....bu durumda dahi 2015 için en kötü karı son çeyrekte yapmış diyemeyiz...çünkü birinci ve dördüncü çeyrek neredeyse kar miktarları aynı olmuş ,en kötü çeyrek ikinci çeyrek olmuş (0,423 milyon)...en iyi çeyrek de üçüncü çeyrek olmuştur...

her ne kadar rakamı hatalı yazmışsam dahi sonuç gene değişmiyor...2015 yılının en kötü çeyreği son çeyrektir diyemeyiz..

ama son üç yıldan iki yılı sizin dediğiniz gibi olmuş ama bir yılı da sizin dediğiniz gibi olmamış...bunun nedenlerini şirkete sormak lazım...

geçmiş tüm istatistiki bilgilerinden farklı olarak bu yıl her çeyrek artan ciro ve kar söz konusudur...demek ki şirkette köklü bazı değişimler olmuştur...bana göre geçmişinin tüm olumlu ve olumsuz geçmişine sünger çekip yeni bir sayfa açmıştır...bence bu yılın bu muhteşem performansının nedenlerini iyi incelemek gerekiyor...tabi her hangi bir kazaya uğramamak için de geçmişte neden bazı yıllarda son çeyrekte kötü kar getirmiştir diye de sormak lazım...
    Son düzenleme : keko; 16-12-2017 saat: 11:20.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. benim aklıma acaba bu şirketin 45 milyon tl döviz açığı var (bu yıl için miktar bu kadarmış....geçmişte ne kadardı bilemiyorum ?? ) acaba son çeyreklerde çıkan döviz fiyatlarının oluşturduğu olumsuz etki olabilir mi ?? veya arkadaşların dediği gibi bazı yerlere ödeme mi yapıldı ?? yatırım mı yapıldı ?? bu yıl ihracat oranı tüm gelirler içinde %39 lara varmışken geçmişte bu miktar daha mı azdı ??

bu tür soruların cevabını araştırmak gerekiyor...daha önce de dediğim gibi bu yıl ilk üç çeyrek giderek artan ciro ve kar miktarı beni mutlu ediyor...o yüzden de umutvarım...tabi bu durum şirkete bazı sorular sormamıza engel değil...ilk fırsatta soracağım dostlar...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by özmen Yazıyı Oku
    koyu ve italikle blittiğim kısımda 2015 son çeyrek karı 4 değil 2 M dur, yuvarlama yapmazsak yaklaşık 1,8 M olarak gerçekleşmiştir., galiba işlem hatası yaptınız.
    saygılar.
    doğrudur dostum dün aceleylen bakmıştım ...net kara ulaşmak için toplamdan bir önceki çeyreğin karını çıkarmamız gerekiyordu...toplam dört yılın işlemlerini acele ile de yapınca o hatayı yapmışım...herkesten özür diliyorum...hatamızı gösterdiğiniz için ayrıca teşekürler...

ama dediğim gibi her ne kadar rakamda hata yapmışsam da sonuç gene değişmiyor...zaten sen de bunu görüyorsun...şu anda biz yeniler olarak geçmişte neden böyle yaptığını bilmiyoruz..ama bu yıl geçmişteki hiç bir yılda olmayan yepyeni ve çok farklı bir bilanço var karşımızda...bunun devamı gelirse hisse güzel yerlerde olur diye düşünüyorum..

dün de açıklamıştım bir dostumuz kendisine özgü bilgi kaynağından 10.ayın solo satış rakamlarını öğrenmiş...o ayın cirosu bu yılın en güzel ciroyu yaptığı üçüncü çeyrekleri teyit edecek şekildedir...11.ayın da bu şekilde öğrenirsek ve oda bu şekilde güzel ise o vakit ciro üçüncü çeyrekteki gibi olabilir diyebileceğiz...

ciro öyle olsa dahi kar öyle iyi gelebilir mi bilemeyiz ...çünkü 2016 yılı son çeyrek cirosu muhteşem olmasına rağmen kar az gelmiştir...bunun nedenlerini ayrıca öğrenmek gerekiyor...

ama kar da ciro gibi iyi gelirse bu hisseyi kimse tutamaz...ben bu ihtimali sevdim dostlar...sıkıntımız yok..sabrımız da var...bu filmin sonunu merak ediyorum..risk dersek bana göre minimumdur...tabi fiyat yukarı çıktıkça bu risk miktarı artacaktır ama şu anki temel verilere göre şu anda dahi risk bana göre minimuma yakındır....

4. Brüt karlar
    2013 37 milyon
    2014 43 milyon
    2015 17 milyon
    2016 52 milyon
    2017 9 aylık 52 milyon son üç aylıgida katarsak daha iyi anlaşılır bana göre burda su çıkıyor son iki senede bir istikrar gözüküyor bu brüt kar artışıyla güzel işler cikarta bilir ytdr

GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
     Alıntı Originally Posted by sancaktar37 Yazıyı Oku
    Brüt karlar
    2013 37 milyon
    2014 43 milyon
    2015 17 milyon
    2016 52 milyon
    2017 9 aylık 52 milyon son üç aylıgida katarsak daha iyi anlaşılır bana göre burda su çıkıyor son iki senede bir istikrar gözüküyor bu brüt kar artışıyla güzel işler cikarta bilir ytdr

Hocam bu ucuncu ceyrek cok iyiydi. Her ceyrekte ortalama 8 milyon net kar desek 32 milyon tl yillik olur. 6.5 f/k ile 1.9 tl hisse fiyati makul olur. 8 milyon yapabilir. Hele hele kimyadaki paylari devralsa karlilik her ceyrek 10 milyonu gecer hisse fiyati o zaman 3leri bile gorebilir. Hersey patrona bagli.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
    Bi de gecen yil 9 aylikla 12 ayliga bakip hukum vermek de sakat. Eger bir iki ceyrek daha gorulmemis gelir tablolari gorursek patron tutmakta zorlanabilir.

7. Dusuncenizde haklısınız bu kara göre şuan hisse fiyatı çok komik son üç aylıkda 8 milyon kar yazsa bile yıl sonu 35 milyon kar yapar 110 milyon sermaye 35 milyon kar eden şirketler borsamizda hangi fiyatlardan işlem görüyor bir kıyaslama yapmak lazım varsa bunun gibi ucuz hisse gidelim onu alalım ytdr

8.  Alıntı Originally Posted by bahmet Yazıyı Oku
    Bi de gecen yil 9 aylikla 12 ayliga bakip hukum vermek de sakat. Eger bir iki ceyrek daha gorulmemis gelir tablolari gorursek patron tutmakta zorlanabilir.
    Bir örnek verelim sektör bire bir aynı değil ama yakın biri ev mobilyası biri büro mobilyası laminet parke bina giydirme vs eski dogkelebek sermaye 209 milyon kar 20 milyon fiyatı 3.64 gentaş 110 sermaye 27 milyon kar fiyat 1.67 TL burda kelebek pahalı demiyorum gentasin ucuzlugunu göstermeye çalıştım ytdr

Sayfa 222/652 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •