tamam dostum şimdi tekrardan kontrol ettim...son çeyrekleri yanlışlıkla (dün çok hızlıca bakmıştım) 4 milyon kar yazmışım....gerçekte 1 840 milyon tl olmalıydı....bu durumda dahi 2015 için en kötü karı son çeyrekte yapmış diyemeyiz...çünkü birinci ve dördüncü çeyrek neredeyse kar miktarları aynı olmuş ,en kötü çeyrek ikinci çeyrek olmuş (0,423 milyon)...en iyi çeyrek de üçüncü çeyrek olmuştur...
her ne kadar rakamı hatalı yazmışsam dahi sonuç gene değişmiyor...2015 yılının en kötü çeyreği son çeyrektir diyemeyiz..
ama son üç yıldan iki yılı sizin dediğiniz gibi olmuş ama bir yılı da sizin dediğiniz gibi olmamış...bunun nedenlerini şirkete sormak lazım...
geçmiş tüm istatistiki bilgilerinden farklı olarak bu yıl her çeyrek artan ciro ve kar söz konusudur...demek ki şirkette köklü bazı değişimler olmuştur...bana göre geçmişinin tüm olumlu ve olumsuz geçmişine sünger çekip yeni bir sayfa açmıştır...bence bu yılın bu muhteşem performansının nedenlerini iyi incelemek gerekiyor...tabi her hangi bir kazaya uğramamak için de geçmişte neden bazı yıllarda son çeyrekte kötü kar getirmiştir diye de sormak lazım...
Yer İmleri