Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 8/158 İlkİlk ... 6789101858108 ... SonSon
Arama sonucu : 1263 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Heavy Metal & Rock Müzik Tutkunları

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    yine avrupa kökenli bir power metal grubu helloween ile tanışıyoruz. 1984 te almanyada kurulan power metalin güçlü yorumcuları vokalde andi deris in performansıyla abd de ciddi bir fan kitlesine ulaştı. tarz olarak temelde iron maiden ve nazareth den etkilenen grup power metalin daha modern bir yüzünü oluşturdu.

1994 te çıkardıkları "master of the rings" albümünün ses getiren parçası *sole survivor* andi deris in nefis yorumuyla sizlerle

Helloween

Köken Almanya Hamburg, Almanya
    Tarzlar Power metal, Speed metal, Heavy metal
    Etkin yılları 1984 - günümüz
    Müzik şirketi Noise, RCA, EMI, Castle, Nuclear Blast, Steamerhammer
    İlişkili hareketler Gamma Ray, Iron Savior, Masterplan, Blind Guardian, Pink Cream 69, Freedom Call
    Resmî sitesi helloween.org
    Üyeler Andi Deris
    Michael Weikath
    Sascha Gerstner
    Markus Grosskopf
    Dani Löble
    Eski üyeler Kai Hansen
    Michael Kiske
    Ingo Schwichtenberg
    Roland Grapow
    Uli Kusch
    Mark Cross
    Stefan Schwarzmann
    Helloween, 1984 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde kurulan bir power metal grubudur. Power metal alttürüne öncülük eden grubun ikinci ve üçüncü albümleri Keeper of the Seven Keys Part 1 ve Keeper of the Seven Keys Part 2 bu türün başyapıtlarından sayılır. Tarihi boyunca 12 müzisyenin yer aldığı grup, 2005'ten bu yana çalışmalarına vokalde Andi Deris, gitarlarda Michael Weikath ve Sascha Gerstner, bas gitarda Markus Grosskopf ve davulda Daniel Löble olmak üzere devam etmektedir.

İçindekiler [gizle]
    1 Kuruluş, ilk yıllar ve ilk albüm (1984 - 1986)
    2 Üyeler
    2.1 Eski dönem müzisyenler
    2.2 Eski sadece tur üyeleri
    3 Diskografi
    3.1 Stüdyo albümleri
    4 Kaynaklar
    5 Dış bağlantılar
    Kuruluş, ilk yıllar ve ilk albüm (1984 - 1986)[değiştir | kaynağı değiştir]
    Helloween 1984 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde kuruldu. İlk kadroda gitar ve vokalde Kai Hansen, ritm gitarda Michael Weikath, bas gitarda Markus Grosskopf ve davulda Ingo Schwichtenberg vardı. Kuruldukları yıl içerisinde Noise Records ile anlaştılar ve Death Metal adlı split albümde yer almak için 2 şarkı kaydettiler. Bu split albümde Helloween'in yanı sıra Hellhammer, Running Wild ve Dark Avenger adlı gruplar da vardı. Kaydedilen şarkılardan "Oernst of Life" Weikath tarafından, bir diğeri Metal Invaders ise Hansen tarafından yazılmıştı. Metal Invaders daha sonra grubun ilk uzunçalar albümü Walls of Jericho'da daha hızlı çalınmış biçimiyle yer alacaktı.

Helloween, ilk kaydı olan Helloween adlı EP'yi 1985 yılında kaydetti ve piyasaya sürdü. Bu 5 şarkılık EP'nin çıkışından sonra grup, 1985 yılının sonlarına doğru ilk uzunçalar albümü Walls of Jericho'yu yayımladı. Albümün turnesinde Hansen, aynı anda hem gitar çalıp hem şarkı söylemekte zorlandığını farkedince grup, yeni bir vokal arayışına girdi. Kai'nin grubun sesi olarak son kaydı "Judas" EP oldu. Bu EP Judas adlı yeni bir şarkıyı içerirken aynı zamanda "Ride the Sky" ve "Guardians" adlı şarkıların Gelsenkirchen'de kaydedilmiş canlı performanslarını içeriyordu (EP'nin CD düzenlemesi canlı performansların stüdyo versiyonlarının içine kalabalık sesleri katılarak oluşturulmuş versiyonlarıydı).

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]
    Dönem Üyeler Albüm(ler)
    1984-1986
    Kai Hansen – Vokal, gitar
    Michael Weikath – Gitar
    Markus Grosskopf – Bas gitar
    Ingo Schwichtenberg – Davul
    Helloween (1985)
    Walls of Jericho (1985)
    1986 - 1989
    Michael Kiske - Vokal
    Michael Weikath - Gitar
    Kai Hansen - Gitar
    Markus Grosskopf - Bas gitar
    Ingo Schwichtenberg - Davul
    Keeper of the Seven Keys Part 1 (1987)
    Keeper of the Seven Keys Part 2 (1988)
    1989 - 1993
    Michael Kiske - Vokal
    Michael Weikath - Gitar
    Roland Grapow - Gitar
    Ingo Schwichtenberg - Davul
    Pink Bubbles Go Ape (1991)
    Chameleon (1993)
    1993 - 2001
    Andi Deris - Vokal
    Michael Weikath - Gitar
    Roland Grapow - Gitar
    Uli Kusch - Davul
    Master of the Rings (1994)
    The Time of the Oath (1996)
    Better Than Raw (1998)
    The Dark Ride (2000)
    2002 - 2005
    Andi Deris - Vokal
    Michael Weikath - Gitar
    Sascha Gerstner - Gitar
    Rabbit Don't Come Easy (2003)
    2005 - günümüz
    Andi Deris – Vokal
    Michael Weikath – Gitar
    Sascha Gerstner – Gitar, klavye
    Markus Grosskopf – Bas gitar
    Daniel Löble – Davul
    Keeper of the Seven Keys - The Legacy (2005)
    Gambling with the Devil (2007)
    7 Sinners (2010)
    Straight out of Hell (2013)
    Eski dönem müzisyenler[değiştir | kaynağı değiştir]
    Mark Cross - Davul (2002)
    Mikkey Dee - Davul (2002)
    Stefan Schwarzmann - Davul (2002)
    Eski sadece tur üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]
    Ritchie Abdel Nabi - Davul (1993)
    Stefan Schwarzmann - Davul (2003-2005)
    Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]
    Daha fazla bilgi: Helloween diskografisi
    Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]
    Helloween (1985)
    Walls of Jericho (1985)
    Keeper of the Seven Keys Part 1 (1987) #104 US
    Keeper of the Seven Keys Part 2 (1988) #108 US
    Pink Bubbles Go Ape (1991)
    Chameleon (1993)
    Master of the Rings (1994)
    The Time of the Oath (1996)
    Better Than Raw (1998)
    Metal Jukebox (1999)
    The Dark Ride (2000)
    Rabbit Don't Come Easy (2003)
    Keeper of the Seven Keys - The Legacy (2005)
    Gambling with the Devil (2007)
    Unarmed - Best Of 25th Anniversary (2010)
    7 Sinners (2010)
    Straight out of Hell (2013)
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    93 senesinde ilk Metallica konserine gittikten sonra , albümlerini bulmak için yurt dışı kanallarını kullanırdık hep.
    Avrupa yakasında oturduğumuzdan Laleli de Cabir plak var idi , oradan bulunabilirdi , ayrıca İstiklal caddesinde Atlas sinemasının olduğu pasajda tişörtler satılırdı. Şahsen Metallica nın ilk 5 albümünü Los Angeles tan getirtmiştim. Kill am all , Ride the Lighting , Master of Puppets , And Justice for all ve Black albümleri. O zamanlar e-mail yok , internet yok , cep yok. Fax ile telefon görüşmeleri ile oradaki dostlarımızdan ve her birine yaklaşık 100 dolar vererek getirtmiştim, bugün de evimde durur o albümler.

Topiğinizi bir süredir meşgul ettim, hakkınızı helal edin sayın Günaydın. 5 Metallica konserine de gitmiş biri olarak benim için çok hoş anılar içeren bazı anekdotları paylaşmamda ki temel amaç aslında , Metallica nezdinde bu müziğe gönül vermiş kişiler genelde toplumumuzda esrarkeş , eroinman , satanist , alkolik , kavgacı , serseri , it , kopuk olarak nitelendirilmekte. Gençliğimde , bu müzik türünün müdavimlerinin 1 numaralı uğrak yeri olan ve efsaneleşmiş Kemancı bar da çok vakit geçirmiş biri olarak , şunu büyük bir inanç ile derim ki, istisnalar hariç bu müzik türüne gönül vermiş olanlar zararsız , hümanist , vatanını, milletini seven insanlardır. Bi dünya insan tanıdım bu cenahtan. 1 kişi bile yukarıdaki tanıma uyan insana rast gelmedim ben. Bakmayın o ürkütücü görüntülerine , o değişik aksesuarlarına , pamuk gibi insanlardır özlerinde. Gerçekten , samimiyim.
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Yurt dışından özellikle de Amerika da ki bu müziğe gönül vermiş dostlardan edindiğim intiba ki ben de aynı fikirdeyim.

Kardeşim bütün ama bütün grupların konseri bir yana , AC/DC konserleri bir yana. Sanırım bu konu ile ilgili dünyadan gözümüz açık göç edeceğiz. AC/DC konserine canlı olarak gitmek için - ama kendime özgü özel durumlarım var artık yurt içinde ve İstanbul da olmak zorunda - çok ciddi maliyetlere katlanabilirim , zerre acımam. Angus u canlı seyretmeyi çok isterdim , Thunderstruck, Fire your gans , Back in black , Highway to hell i canlı olarak dinlemek ve eşlik etmek , kafa sallamak çok isterdim. 70-80 yaşlarımda da yapabilirim bunu , ama Angus o zamana kadar sanmam ki ayakta durabilsin.
    estağfurullah sn.roxette,

bu başlık herkesin tüm metal & rock severlerin ve katılımcı olmak isteyenlerin ortak başlığıdır.

sn.koray ve siz yada bu müziğe gönül vermiş tüm dostlarımız dilerler se başlığı alıp götürebilirler büyük keyif duyarım ben bir start verdim sadece.

maksadım bu müziğe gönül verenlerin gençliğinde bizler gibi dinleyenlerin tutkunu olanların ancak günümüzde hayat gailesi nedeniyle uzak kalanların ilgisini tazelemektir.

sizlerle tanışmaktan onur duydum.

evet heavy metal & rock seven insanlar günlük yaşamdaki streslerini bu müziği dinlerken boşaltırlar ve bir rehabilitasyondur aslında.
    dolayısıyla bu müziğin tutkunları günlük yaşamda son derece tutarlı özgüvenli sosyal ilişkilerde başarılı dinamik va akılcı insanlardır. bu müziğin tutkunlarının kendilerini arabesk konserlerindeki gibi jiletlediklerini göremezler. dinleyicisnin eğitim seviyesi, genel kültürü, yaşama bakış kalitesi yüksektir.

batıda her yaştan dinleyicinin katılımıyla taçlandı bu müzik. bizim toplumumuzdaki algı ve yargı bu müziği hareketli oluşundan dolayı hep deli dolu kabına sığmayan ergenlerin dinlediği algısıdır.

halbuki batıda çok ileri yaşlardaki dinleyicilerinde bu müziğin fanatikleri olabildiği görülür.
    sevginin tutkunun yaşı yoktur.

katkılarınızı beklerim paylaştığınız anılarınız da başlığa renk katıyor ayrıca, çünki gerçek bir metal tutkunu üyemizin gerçek deneyimlerini okuyoruz mutluyuz.

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    üyelerimizden istek parçalar geliyor, ancak başlığımızın içeriğine sadık kalmak durumundayım bu nedenle seçiçi olacağım.

marilyn manson dan "m0bscene" sizin için gelsin o halde

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    bir diğer istek parçamız efsane grubun efsane albümünden "iron maiden, powerslave" albümünden yine aynı isimli parçası sizin için gelsin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    pekala rock - pop- blues - ayrımını üçe bölen bir sanatçıdan konumuz dışı bir isteği kırmamak adına benden gelsin gönül yapalım.

lenny kravitz den siyahi rock ın prensinden sisin için geliyor "are you gonna go my way" sizler için, sesini açın kendinizi gitarın ritmine bırakın

Yukarıda Marilyn Manson u görenler ve bu müzik türüne yabancı olanlar bu ne ya derler.

Bir yerde uzun bir röportajını okumuştum onun. Bu arkadaş hem kadın hem erkek ruhuna sahip diye bilirim. O , onun özel hayatıdır , kimseyi ilgilendirmez. Ama adam gibi adamdır , veya gerçek bir saygıdeğer hanımefendidir. Felsefi fikirleri , yaşadıkları , deneyimleri ... tam bir entellektüeldir. Tainted Love , Rock is dead çok severim onun sesinden. Selam olsun Marilyn Manson a.

Sene ya 96 ya 97. Daha 30 umda bile değilim. İstiklal caddesinde bir ara sokakta ara sıra gittiğim Hayal Kahvesindeyim bir akşam. Bir abi gördüm , elinde bira + sigara (o zamanlar kapalı mekanda sigara içilebiliyor) Türk bir grup var ama çok sert çalıyorlar , tarzları öyle. Abi, bu son derece sert müziğe ritm tutuyor kendince , deri ceketli , Harley Davidson mont lu. Sanırım minimum 70 yaşlarında. Saçları önden dökülmüş , bembeyaz , ama arkaları at kuyruğu yapmış abi. Yanına gidip , abi sen ne işsin diye sohbet etmek istedim ama sonradan vazgeçtim. Rahatını bozmayayım , belki yanlış bile anlar beni.

Şu aklımdan geçti. Oğlum roxette gör yaşlılığını.

Sayfa 8/158 İlkİlk ... 6789101858108 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •