Sayfa 7/158 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
Arama sonucu : 1260 madde; 49 - 56 arası.

Konu: Heavy Metal & Rock Müzik Tutkunları

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Iron Maiden , Megadeth , Pink Floyd (bunun segmenti ve dinleyici kitlesi tabi ki daha farklı ama inanılmaz bir ses kalitesi) , Madonna , Rammstein , Anthrax konserlerine de gittim ülkemizde.

Ama Metallica konserlerinin tadı bir başka. Şahsen ruhum resmen tazeleniyordu. Umre ye gitmek gibi , Kabe ye gitmek gibi töğbe haşa .

Her konserinde meşhur "One" şarkısı için kule hazırlanır , o kuleden şarkı ile başlayan savaş efektleri , görsel şovlar adamı kendinden geçirir.

Benim için 2.konser komik geçmişti. Sene 99. Konser başlarken önce mavi , mor ışıklar adamı kör eder , ağır ağır başlar müzik , adamlar daha ortada yok , sahne bomboş , 4 gözle nereden çıkacaklar acaba diye bir yandan da dikkatle süzersin sahneyi , çok çok iyi bilirsin birazdan deprem olacak resmen kıyamet kopacak , o da ne Lars çıkmış yerine başlatıyor bateriyi öttürmeye , sonra Jason ve Kirk . Ve en sonunda James. Eski İngiliz maçlarını çok severim , hani santra ile birlikte seyirci baskısı ile kabus gibi çökerler rakibin üstüne. Rakip resmen şoka girer , ne olduğunu bile anlamazsın ilk 15 dakikada bir bakarsın 3-0 mağlupsun. İşte aynen buna benzetirim Metallica konserlerini. Kafadan adamı şok a sokarlar , tempo 2 saat hiç düşmez.

Gelelim benim için komik tarafına. Ali Sami Yen deydi galiba 2.konser. Tek gitmiştim bu sefer ve etrafım 16-17 yaşında ergen dolu. E ben de gelmişim 31 yaşıma artık. Gençler , kızlar nasıl kafa sallıyorlar hiç durmamacasına . Öyle bir özeniyorum ki. Tamam ben de artık biraz daha deneyimli olduğumdan sallıyorum kafayı kendimden geçercesine ama kısa saçlı olduğumdan onların ki gibi zevkli olmuyor. O konserde Efes Pilsen de sponsorluk yapıyordu ve standlarda bira nın yanında çok satan bir malzeme daha var idi. Uzun saç perukları ! O peruklardan 1 tane almaya gittim , ama Allah kahretsin normal renkte olanları kalmamıştı aşırı talepten. Sadece Turuncu renkli olanlar kalmıştı. 10 tl veya 20 tl bir şey verdim sanırım , turuncu ve kıvırcık uzun saç kuyruğunu kafama geçirdim ve en az 1 saat o ergenlerle beraber kafa salladım o konserde ben. Fabrikada üretim müdürlüğü yapıyorum , bana bağlı 90 kişi var , Ey Allahım o 90 kişiden 1 kişi bile beni burada bu halde turuncu perukla kafa sallarken görse bana ne saygıları kalır ne de otoritem . Battery de , Master of Puppets da kafa sallarken bir yandan da bunlaru düşünüyordum. Ne günlerdi .
    ne güzel sn.roxette, bizzat konserlere giderek o havayı yaşamış deneyimlemişsiniz. benim gitme imkanım olmadı. evet özellikle iron maiden sahne şovlarıyla canavar maskotlarıyla alevli patlamalrıyla tribünleri coşturur, bruce dickinson un muhteşem sahne performansı ve güçlü gırtlağı parçöalara ayrı bir hava katar diznleyiciyi sürükler.

benzer vokal gücü ve özgün tarzlarıyla ac/dc "brian johnson", guns'n roses "axl rose" ve motörhead "lemmy kilmister" öne çıkan isimler.
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    pekala bu güzel metallica anılarının üzerine 90 larda türkiyedeki ilk konserlerinde çaldıkları sağlam parçalardan biri sn.roxette için geliyor *enter sandman*

“Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Metallica 2010 İnönü Stadı 4.konseri .

Bu konserde ilk olarak farklı bir organizasyon oldu. Big 4 olarak çıktılar. Metallica , Megadeth , Anthrax , Slayer. Trash metal in 4 lüsü. Ayrıca Rammstein da çıkmıştı.

Konser 3 gün sürdü. Cuma akşamı sadece Rammstein çıkmıştı ve müthiş bir konserdi. İch will , Du hast marş olmuş şarkılar . Sahne performansları da çok iyiydi. Şarkılardan birinde vokal bir sandala bindi ve o sandalı seyircilerin ortasına attılar , seyircilerin ellerinin üstünde gezen sandalın içinde Rammstein vokalisti şarkıyı söylemişti. Sandal sahneden epeyi uzaklaşmıştı , bunlar bu sandalı sahneye göndermezler dediydim içimden de

Cumartesi Megadeth,Anthrax,Slayer çalmıştı.

Pazar günü de Metallica.

Big 4 olarak sahneden beraber de çaldılar. Çok çok güzeldi. Mesela bir olaya şaşırmıştım. Megadeth kurucusu Dave Mustain , bildiğimiz gibi Metallica dan kovulma. Şahsen kendisini çok severim , müthiş çalar. Metallica dan olaylı kovulan adam , James Hetfield ile sahnede büyük bir uyum ve dostluk içerisinde çaldılar. Çok takdir ettim.

Metallica 2014 5.konser İTÜ Stadı

Mezunu olmaktan iftihar ettiğim okulumuzun stadında ki 5. konsere çocukluk arkadaşım jinekolog olan bir arkadaşım ve onun oğlu , 3 ü müz beraber gitmiştik.

Bilet fiyatı 400 tl idi galiba , gene en önlerdeyiz. Şarkılara doktor arkadaşımla birlikte eşlik ederken , bir yandan da 22 yaşlarında olan onun oğlunu gözlemliyorum bir yandan. Nasıl mutlu , nasıl neşeli bir bilseniz.

Konser bitti , yorgunluktan bitap düşmüş bir haldeyiz. Lars bateri sopalarını atıyor seyircilere hatıra olsun diye , Kirk de gitar zımbırtılarını (pana mıydı neydi adı unuttum , gitarı çaldıkları o küçük şeyleri) . Kirk ün attığı o zımbırtılardan bir tanesini bizim doktorun oğlu havada plonjon yaparak öyle bir yakaladı ki sevinçten ne yapacağını şaşırmıştı. Eve giderken bana sıkı sıkıya sarılıp başladı ağlamaya. ....... abi , sana çok teşekkür ederim , bu babam biliyorsun pintinin kralı , sen olmasaydın hayatta beni bu konsere getirmezdi. Ne iyi ettin de ısrarcı oldun , babam da beni getirdi. Sonradan arkadaşıma sormuştum , Kirk tan kaptığı o gitar zımbırtısını çerçeveletip odasının en güzel yerine asmış , oğlu.

93 senesinde ilk Metallica konserine gittikten sonra , albümlerini bulmak için yurt dışı kanallarını kullanırdık hep.
    Avrupa yakasında oturduğumuzdan Laleli de Cabir plak var idi , oradan bulunabilirdi , ayrıca İstiklal caddesinde Atlas sinemasının olduğu pasajda tişörtler satılırdı. Şahsen Metallica nın ilk 5 albümünü Los Angeles tan getirtmiştim. Kill am all , Ride the Lighting , Master of Puppets , And Justice for all ve Black albümleri. O zamanlar e-mail yok , internet yok , cep yok. Fax ile telefon görüşmeleri ile oradaki dostlarımızdan ve her birine yaklaşık 100 dolar vererek getirtmiştim, bugün de evimde durur o albümler.

Topiğinizi bir süredir meşgul ettim, hakkınızı helal edin sayın Günaydın. 5 Metallica konserine de gitmiş biri olarak benim için çok hoş anılar içeren bazı anekdotları paylaşmamda ki temel amaç aslında , Metallica nezdinde bu müziğe gönül vermiş kişiler genelde toplumumuzda esrarkeş , eroinman , satanist , alkolik , kavgacı , serseri , it , kopuk olarak nitelendirilmekte. Gençliğimde , bu müzik türünün müdavimlerinin 1 numaralı uğrak yeri olan ve efsaneleşmiş Kemancı bar da çok vakit geçirmiş biri olarak , şunu büyük bir inanç ile derim ki, istisnalar hariç bu müzik türüne gönül vermiş olanlar zararsız , hümanist , vatanını, milletini seven insanlardır. Bi dünya insan tanıdım bu cenahtan. 1 kişi bile yukarıdaki tanıma uyan insana rast gelmedim ben. Bakmayın o ürkütücü görüntülerine , o değişik aksesuarlarına , pamuk gibi insanlardır özlerinde. Gerçekten , samimiyim.

Yurt dışından özellikle de Amerika da ki bu müziğe gönül vermiş dostlardan edindiğim intiba ki ben de aynı fikirdeyim.

Kardeşim bütün ama bütün grupların konseri bir yana , AC/DC konserleri bir yana. Sanırım bu konu ile ilgili dünyadan gözümüz açık göç edeceğiz. AC/DC konserine canlı olarak gitmek için - ama kendime özgü özel durumlarım var artık yurt içinde ve İstanbul da olmak zorunda - çok ciddi maliyetlere katlanabilirim , zerre acımam. Angus u canlı seyretmeyi çok isterdim , Thunderstruck, Fire your gans , Back in black , Highway to hell i canlı olarak dinlemek ve eşlik etmek , kafa sallamak çok isterdim. 70-80 yaşlarımda da yapabilirim bunu , ama Angus o zamana kadar sanmam ki ayakta durabilsin.

Angus şova devam ediyor ama iyice yaşlandı

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    93 senesinde ilk Metallica konserine gittikten sonra , albümlerini bulmak için yurt dışı kanallarını kullanırdık hep.
    Avrupa yakasında oturduğumuzdan Laleli de Cabir plak var idi , oradan bulunabilirdi , ayrıca İstiklal caddesinde Atlas sinemasının olduğu pasajda tişörtler satılırdı. Şahsen Metallica nın ilk 5 albümünü Los Angeles tan getirtmiştim. Kill am all , Ride the Lighting , Master of Puppets , And Justice for all ve Black albümleri. O zamanlar e-mail yok , internet yok , cep yok. Fax ile telefon görüşmeleri ile oradaki dostlarımızdan ve her birine yaklaşık 100 dolar vererek getirtmiştim, bugün de evimde durur o albümler.

Topiğinizi bir süredir meşgul ettim, hakkınızı helal edin sayın Günaydın. 5 Metallica konserine de gitmiş biri olarak benim için çok hoş anılar içeren bazı anekdotları paylaşmamda ki temel amaç aslında , Metallica nezdinde bu müziğe gönül vermiş kişiler genelde toplumumuzda esrarkeş , eroinman , satanist , alkolik , kavgacı , serseri , it , kopuk olarak nitelendirilmekte. Gençliğimde , bu müzik türünün müdavimlerinin 1 numaralı uğrak yeri olan ve efsaneleşmiş Kemancı bar da çok vakit geçirmiş biri olarak , şunu büyük bir inanç ile derim ki, istisnalar hariç bu müzik türüne gönül vermiş olanlar zararsız , hümanist , vatanını, milletini seven insanlardır. Bi dünya insan tanıdım bu cenahtan. 1 kişi bile yukarıdaki tanıma uyan insana rast gelmedim ben. Bakmayın o ürkütücü görüntülerine , o değişik aksesuarlarına , pamuk gibi insanlardır özlerinde. Gerçekten , samimiyim.

93'te her yerde vardı hocam albümler, belki Avrupa yakasına gelmemiştir ...
    Benim plakçı Üsküdar daydı, Tünay, (Melody Plak) kulakları çınlasın sadece metal/rak albümleri getirirdi ...
    Avrupada çıktıktan 1 hafta sonra bulurduk ...
    Kaset sonlarında 1'er şarkı boşluk kalır, Tünay sorardı "sonlara ne doldurimm" diye, her defasında da ona bırakırdım ...
    Bu şekilde doldurulan Hit the Light ve Creeping Death ile 84'de tanıştık Metallicayla, Lighting albümü yeni çıkmıştı ...

Kemancıya fazla gitmem ama Güneş'i tanırım, ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanışmıştık, fazla muhabbetim olmadı ayrı ...
    Galip Tekinde ortaktı, küçük bir odası vardı hala çiziyordu o'zamanlarr

Neyse konu çok

Sayfa 7/158 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •