Originally Posted by
roxette
93 senesinde ilk Metallica konserine gittikten sonra , albümlerini bulmak için yurt dışı kanallarını kullanırdık hep.
Avrupa yakasında oturduğumuzdan Laleli de Cabir plak var idi , oradan bulunabilirdi , ayrıca İstiklal caddesinde Atlas sinemasının olduğu pasajda tişörtler satılırdı. Şahsen Metallica nın ilk 5 albümünü Los Angeles tan getirtmiştim. Kill am all , Ride the Lighting , Master of Puppets , And Justice for all ve Black albümleri. O zamanlar e-mail yok , internet yok , cep yok. Fax ile telefon görüşmeleri ile oradaki dostlarımızdan ve her birine yaklaşık 100 dolar vererek getirtmiştim, bugün de evimde durur o albümler.
Topiğinizi bir süredir meşgul ettim, hakkınızı helal edin sayın Günaydın. 5 Metallica konserine de gitmiş biri olarak benim için çok hoş anılar içeren bazı anekdotları paylaşmamda ki temel amaç aslında , Metallica nezdinde bu müziğe gönül vermiş kişiler genelde toplumumuzda esrarkeş , eroinman , satanist , alkolik , kavgacı , serseri , it , kopuk olarak nitelendirilmekte. Gençliğimde , bu müzik türünün müdavimlerinin 1 numaralı uğrak yeri olan ve efsaneleşmiş Kemancı bar da çok vakit geçirmiş biri olarak , şunu büyük bir inanç ile derim ki, istisnalar hariç bu müzik türüne gönül vermiş olanlar zararsız , hümanist , vatanını, milletini seven insanlardır. Bi dünya insan tanıdım bu cenahtan. 1 kişi bile yukarıdaki tanıma uyan insana rast gelmedim ben. Bakmayın o ürkütücü görüntülerine , o değişik aksesuarlarına , pamuk gibi insanlardır özlerinde. Gerçekten , samimiyim.
Yer İmleri