Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
tezat gibi görünen haberleri dikaktimize sunuyorsun !! ancak bir tezat yok. emlakta cidd bir sıkıntı var.

ekonomik modelin temeli haline getirilmiş bir sektör bu.

insanların gelirinin ne kadar arttıgından bağımsız biçimde havada uçuşan fiyatlamalar yapıldı bu arada şehrin de ırzına geçildi (istanbul) her açıdan.

ancak bu hem kanunsuzluk yapılan hem de hormonlu büyümenin olduğu bir dönemdi. artık zafer çığlıkları atacak bir emlak fiyatlaması zor gözüküyor. ayrıca gazetelerde zaman zaman "konut satışları arttı" denilebilir ancak detaylara bakmak gerek: mesela ipotekli satışlar ne alemde. ciddi bir düşüş gösterdi örneğin son zamanlarda.

ama tüm bunları geçtim: artık bir şehir değil bir köy var. fiyatlamalarda artık bu köy haline gelmenin gundeme getirdiği her turlü negatif unsurda var (trafik, beton yıgını olması her yerin, yeşil alanın yok edilmesi, talan ve yağma, aşırı yogunluk vb).

diğer yandan mesela yeşil alan gibi nefes alacak yerlerin civarda varlığı fiyatlarda önemli değil diyorsan sadece kümes alma peşinde koşulması olarak görüyorsun demektir emlak yatırımını. ama sanmıyorum, yeşile önem verirsiniz. artık toplum rafineleşiyor beklentiler konusunda.
Diyorum ki buraya konut piyasası öldü bitti türünden haberler asmayın bunların bir anlamı yoktur.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.