Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 759/1014 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769809859 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,065 - 6,072 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Satılık ev ilanlarındaki m2'ler hep yalan dolan.
    Evin dıştan dışa yani brüt m2'sine ayrıca asansör boşluğu, merdiven boşluğu, depo vs aklınıza ne gelirse ekliyorlar.
    Sadece yeni projeden ev alacaklar değil normal ilanla satılan 2. el ev alacaklar da çok dikkat etmeli.
    Memlekette doğru konuşan , şahsiyetli insan kalmadı ....insanların %99'u üçkağıtçı olmuş....
    Aman dikkat !!!!

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Nef İnşaat 47 M2 Olacağı Tarafımıza Bildirilmişti 3 Sene Sonra Teslim Aldığımız Ev 24 M2 Bile Değil.
    Nef Ataköy 22'den daire almaya gittiğimizde elimize 45 m2'lik bir ev planı çizimi verdiler. Evin metrekaresinin 47 m2 olacağı tarafımıza bildirilmişti. 3 sene sonra teslim aldığımız ev 24 m2 bile değildir. Satış yapan insanlar alıcıları düzgün bilgilendirmiyorlar. Aldığınız eve havuz spor salonu vs. Gibi alanları dahil ediyorlarmış. Bunu bana 3 sene sonra bildiriyorlar. Şu anda bitecek dedikleri proje de inşaat devam ediyor. Tapu yüzde vermedikleri konusunu açmak bile istemiyorum. Bir daha Nef'ten ev almam önünden bile geçmem. Bana bu bilgiyi vermeden satış yapan şahsiyeti ve onu çalıştıranları Allah' a havale edemiyorum.
    https://www.sikayetvar.com/nef-insaa...-m2-bile-degil

Ulan hadi diyelim dedikleri gibi aldığın daire 47 m2 olsaydı be adam sen japonmusun, pigme`misin ! Benim en son gittiğim tatilde kaldığım otelin odası net 45 m2 idi, düşünüyorumda böyle bir odaya ben EV nasıl diyebilirim!... Nasıl bir akıl tutulmasıdır ve nasıl bir illüzyondur ki bu BETON fetişistleri böyle abudik gubidik betonlara YATIRIM diye para bağlıyorlar...
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

2. Emlak sektörü çok kişinin canını yakacak ve iflas etmesine sebep olacak.

Başta aidatı yüksek sitelerden ev alanlar ayvayı yiyecekler.

Mahalle arası kapalı veya açık otoparkı olan basit düzgün apartmanları en iyi siteye tercih ederim. En azından aidatı düşük olur.

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Satılık ev ilanlarındaki m2'ler hep yalan dolan.
    Evin dıştan dışa yani brüt m2'sine ayrıca asansör boşluğu, merdiven boşluğu, depo vs aklınıza ne gelirse ekliyorlar.
    Sadece yeni projeden ev alacaklar değil normal ilanla satılan 2. el ev alacaklar da çok dikkat etmeli.
    Memlekette doğru konuşan , şahsiyetli insan kalmadı ....insanların %99'u üçkağıtçı olmuş....
    Aman dikkat !!!!

3. İSTANBUL Avcılar Merkez Mahallesi’nde, 24 derslik okul binası çevre düzenlemesi bahçe duvarları yapılarak kullanıma hazır halde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi kaydıyla yapımına izin verilen 132 daireli Toya Vista sitesinin inşaatı iki yıl önce bitti. Dairelerin yüzde 90’ı, iskan alınamadığı için kat irtifakı tapusuyla satıldı. Ama ortada okuldan eser yok.

http://www.hurriyet.com.tr/daireler-...erede-40687205

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ, okul alanı olarak plana işlenip üzerine konut ve işyeri yapılan arazilerin izini sürüyor. Sağ, 5 Ekim’de BİMER aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a 7 yıl önce İBB Meclisi’nde Avcılar’da bir parselle ilgili alınan 9 Ekim 2010 tarihli İBB Meclis kararını sordu. O karardaki “Avcılar 4/27 pafta eski 4863 ada yeni 22628-21677 parsel İlköğretim Tesisi Alanı’nda 24 derslik okul binası çevre düzenlemesi bahçe duvarları yapılarak kullanıma hazır halde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmeden konut alanında iskan belgesi düzenlenemeyeceği†ifadesine dikkat çekti. Sağ, “Rezidans bitti ve satıldı, hani okul nerede? Niye gereği yapılmıyor?†diyerek, İBB Meclisi’nden bu tip ne kadar karar alınmışsa, araştırılıp tarafına bilgi verilmesini ve bu okulların yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uhdesine geçmesinin sağlanmasını istedi.

BAKANLIKTAN YANIT

Sağ’a BİMER’den gelen 6 Aralık 2017 tarihli yazıda, başvurusunun Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelenip, cevaplandırıldığı belirtilip şöyle denildi: “İmar planlarının hazırlanması, tadil edilmesi, onaylanması vs. gibi işler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yerel belediyelerin görev ve yetki alanlarında olup Müdürlüğümüzün imar, iskan, ruhsat vs. gibi konularda bir görevi bulunmamaktadır. Başvuruda bahsi geçen 22628 parsel sayılı taşınmaz üzerine TOYA Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Ticaret A.Ş. tarafından bir ilkokul yapılması ile ilgili hukuki süreçler devam etmektedir.â€

Avcılar’da bulunan Toya Vista sitesinde 132 daire bulunuyor. Sitenin satış ofisi yetkilileri şu bilgileri verdi: “Daireler kat irtifakı ile satılıyor. Bina bitti, ancak proje kapsamında arazide bir okul projesi görünüyor. Bu proje iki yıl içinde hayata geçirilecek. Ancak net bir tarih veremiyoruz. Binanın yüzde 90’ı dolu. Daireler kat irtifakı ile satıldı. Daire fiyatları 650 bin liradan başlıyor. Okul yapılması planlanan alanı levhalarla çevirdik. Ancak daha okul projesini hayata geçirmedik.â€

AYIPLI BİNA

İSKAN (Yapı kullanım izni) Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni Birimi tarafından düzenlenen, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgedir . İskan olmayınca, binadan daire satın alıp oturanlar kat mülkiyeti tapusu alamıyor. Kat mülkiyeti olmadığı zaman o bina tamam değil anlamına geliyor. Yapı kullanma izni olmayan yapılardaki bağımsız bölümlere teorik olarak su, elektrik ve telefon bağlantısı yapılamaz. İskansız abonelikler hukuka aykırı olsa da yapılmaktadır. İskan alınmamış binalarda belediyenin her an problem çıkarma olasılığı vardır.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ahlaksız kanun tanımaz adamlar var. Normalde İSKAN verilmemiş eve oturulamaz. Tamamlanmamış demektir.

Ama müteahhitleri korumak için şantiye suyundan şantiye elektriğinden bağlıyorlar. İSKİ gibi güzide kurumlarımız var.

Zaten büyük müteahhitler İSKAN KANUNU da sağolsun rüşvetle deliyorlar.

Türkiye de gayrımenkul alan belasını bulur. Her yer rüşvet rüşvet rüşvet...
    Bazı görüşlerinize katılmasam da maalesef bu çok doğru,ama sadece İstanbul değil oturduğum ilçe dahil tüm Türkiye böyle,oturduğum daire bu şekilde,kat mülkiyetimiz var,iskan çok zor çünkü 4 bloktan sadece bizimkinde asansör boşluğu yok,1.de asansör var 2 blokta yapılması lazım,tabi alt kattakiler istemiyor,onlar bizi de ortak edip yaptırmak istiyor biz de nanik yapıyoruz haliylemütahhit belediye imar işleri kardeşlik spor tüm TR de en başarılı spor kulübüİşin ilginci bizim blok için iskan almak amacıyla görüştüğüm Bel. yetk. ufak düzeltmelerle sizin bloğa iskan veririz dedi...Ama bütün konu Sayın umutabi nin dediği yere çıkıyor,tamam mütahhit bütün bu karmaşa ve sorunların kaynağı,ama adam bana açıkça söyledi ev alırken;2-4 blokların asansör boşluğu var ama ben yaptırmayacağım,sakinler yaptıracak dedi,ayrıca sonradan eklenen 2 blok için planda 1 kal. kazanı daha görünüyor ama ben ölçüm yaptırdım tek kazan yeterli ısıyı sağlıyor dedi,bu bilgiler ışığında asansör boşluğu olmayan bloktan giriş+2.ci daireyi uygun fiyata satın almıştım, ara kat ve yalıtımlı olduğu için soğuk problemi hiç olmadı,ayrıca çok üst katlarda olmadığı için asansör ihtiyacı da olmuyor,aradan 6 yıl geçti,o iki blokta hala asansör yok,en sondaki blok da ısıtma problemi var,işin ilginci son blokta oturan arsa sahibi,yahu insan imzaladığı sözleşmeye bakmaz mı?öbür bloktaki arkadaş da bana söylüyor toplantıda;bu asansör işini hallediver diye ..ben de KMK nunu açıp okursan o işi 6 ayda çözersin dedim,işin özü toplumun çoğu,(okumuşu-cahili)hakkını hukukunu bilmeden ,araştırmadan,okumadan ve bilgiyi küçümseyerek yaşadığı sürece bizler her alanda kazıklanmaya mahkumuz...
    Not:iskan almak önemli,ama canım Türkiyemdeki binaların yarısından çoğunda kat mülkiyeti ile oturulmakta,devlette bu durumun takipçisi ve sorun çözücüsü olmadığı için bu kaotik sorun her geçen gün büyüyerek çoğalmaktadır.

5. Koy parayı %15 faize. Bunlarla uğraşılır mı? Evin değeri artacak kira geliri çok önemli değil diyenler topu dikti.

İşin özü şu; bu kadar sorun olma ihtimali varsa büyük yatırımcı gelmez konut sektorune.

Çer çöp Araplar gelir konut alır vatandaşlık hakkı için. Onlarda var olan gayrımenkul alışsatış, İSKAN, Kat Mülkiyeti Kanunu, yönetim ve kira sorunlarını daha da büyütür.

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bazı görüşlerinize katılmasam da maalesef bu çok doğru,ama sadece İstanbul değil oturduğum ilçe dahil tüm Türkiye böyle,oturduğum daire bu şekilde,kat mülkiyetimiz var,iskan çok zor çünkü 4 bloktan sadece bizimkinde asansör boşluğu yok,1.de asansör var 2 blokta yapılması lazım,tabi alt kattakiler istemiyor,onlar bizi de ortak edip yaptırmak istiyor biz de nanik yapıyoruz haliylemütahhit belediye imar işleri kardeşlik spor tüm TR de en başarılı spor kulübüİşin ilginci bizim blok için iskan almak amacıyla görüştüğüm Bel. yetk. ufak düzeltmelerle sizin bloğa iskan veririz dedi...Ama bütün konu Sayın umutabi nin dediği yere çıkıyor,tamam mütahhit bütün bu karmaşa ve sorunların kaynağı,ama adam bana açıkça söyledi ev alırken;2-4 blokların asansör boşluğu var ama ben yaptırmayacağım,sakinler yaptıracak dedi,ayrıca sonradan eklenen 2 blok için planda 1 kal. kazanı daha görünüyor ama ben ölçüm yaptırdım tek kazan yeterli ısıyı sağlıyor dedi,bu bilgiler ışığında asansör boşluğu olmayan bloktan giriş+2.ci daireyi uygun fiyata satın almıştım, ara kat ve yalıtımlı olduğu için soğuk problemi hiç olmadı,ayrıca çok üst katlarda olmadığı için asansör ihtiyacı da olmuyor,aradan 6 yıl geçti,o iki blokta hala asansör yok,en sondaki blok da ısıtma problemi var,işin ilginci son blokta oturan arsa sahibi,yahu insan imzaladığı sözleşmeye bakmaz mı?öbür bloktaki arkadaş da bana söylüyor toplantıda;bu asansör işini hallediver diye ..ben de KMK nunu açıp okursan o işi 6 ayda çözersin dedim,işin özü toplumun çoğu,(okumuşu-cahili)hakkını hukukunu bilmeden ,araştırmadan,okumadan ve bilgiyi küçümseyerek yaşadığı sürece bizler her alanda kazıklanmaya mahkumuz...
    Not:iskan almak önemli,ama canım Türkiyemdeki binaların yarısından çoğunda kat mülkiyeti ile oturulmakta,devlette bu durumun takipçisi ve sorun çözücüsü olmadığı için bu kaotik sorun her geçen gün büyüyerek çoğalmaktadır.
    Son düzenleme : sadecegrafik; 23-12-2017 saat: 14:15.

6. 2018'de İstanbul'da konutta fiyat artışı enflasyon oranında dahi olmayacak ve yatırımcı müşterinin getiri beklentisi faiz oranına paralel olarak artacağı için konuta yatırım isteği kuvvetli olmayacak. Yani kısaca talep tarafı yerlerde sürünmeye devam edecek ve ortalıkta yalnızca nakit parayla ucuza avcılık yapmaya çıkan akbabalar olacaktır. Bu gerçeği erkenden kabul eden ve hızla iskonto yaparak nakde dönen müteahhitlerin ayakta kalma şansı olabilir, buna karşın malını bulunmaz hint kumaşı sanan onlarca müteahhit özellikle ortanın üstü ölçektekiler büyük risk altındalar.

Yabancıların bakış açısı hızla kötüleşti, şimdi yalnızca yabancılar değil para sahibi Türkler de parasını yurtdışına çıkarmaya başladı. Artık bu hareket o kadar saklanamaz halde ki Cumhurbaşkanı bile serzenişte bulunmak zorunda kaldı ve servet sahiplerini para çıkarmalarını yasaklamakla tehdit etti. Tabi ertesi gün hemen söylediklerini geri almak zorunda kaldı zira bu söylemde ısrar etmek varolan üç beş dolar yabancı kaynağın da hızla yurtdışına çıkmasına yolaçacaktır. Bankalar nezdinde inşaat sektörü kredi açılmayacak sektörlerin başında geliyor. İnanmıyorsanız tanıdığınız birkaç banka müdürüne sorun. Peki acaba ön satış yapamayan, nakit akışını sağlayamayan, kredi alamayan inşaat şirketlerine ne olacak dersiniz? Bildiniz !!

http://sosyal.paraanaliz.com/2017/12...a-dikkat-edin/

sağlam bi analiz ..

7. Müteahhitler ; Ana direk kırıldı, batıyorsunuz !

http://www.ekonomidoktorunuz.com/mut...i-batiyorsunuz

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Müteahhitler ; Ana direk kırıldı, batıyorsunuz !

http://www.ekonomidoktorunuz.com/mut...i-batiyorsunuz
    batacaklarını sanmıyorum keşke batsalar .. özelikle millete 24 m2 satan markalılar.

ama onlar hamudu ile götürdü . batmazlar ama artık bitti o güzelim kaymak.

ütülmeninde bir sınırı var çünkü.

olan yine vatandaşa olacak bu kezde aidatlardan menfaat sağlamaya başlayacaklar eski güzelim karlar eridikçe.

Sayfa 759/1014 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769809859 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •