15 kuruş açıklarsa 1,05-1,06’yı 18 kuruş açıklarsa 1,09-1,10’u göreceğini düşünüyorum. Geçen sene 12,5 kuruşla 1,05”i gördü.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
15 kuruş açıklarsa 1,05-1,06’yı 18 kuruş açıklarsa 1,09-1,10’u göreceğini düşünüyorum. Geçen sene 12,5 kuruşla 1,05”i gördü.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben bu kağıtda al sat ı mantıklı görmüyorum.Kağıdın geleceği açısından yorumlara baktığımda piyasada dolaşan lot sayısında bir azalma
olacağını düşünüyorum.Nedeni de, genel temayülün temettüyü alıp lot artırma yolunda olduğunu seziyorum.Herkes temettü sonrası lotunu artırmaya çalışırsa arz talep kanunu işlemez mi?
Sayın hısım zaten aklımın ermediği bir konu var.Bu kağıdın yüzde 67 si halka açık.Yani 107 milyon lot oluyor.İş menkulde 79 küsür milyon lot var.İlk 5 aracı kurum bile nerdeyse 107 milyon lotdan fazlasını elinde tutuyor.Acaba iş menkulun elindeki 79 milyon lotun hepsi dolaşımda değil mi.Sizin bilginiz var mı.
Kağıdın geleceği konusunda şahsi kanaatimi de izniniz olursa yazmak isterim.Ben gayrımenkuldeki duraklama ve düşüş nedeniyle gayrımenkulde umduğunu bulamayan yatırımcıların alternatif yatırımlara yöneleceklerini düşünüyorum.Uzun vadeli yatırım olarak temettü veren güvenilir şirketler de yakında herkesin radarına girecek.E borsada batmıyacağından emin olduğun ( arkasında iş bankası var)dürüst ,şeffaf( Her gün spk dan girip portföy değerini kontrol edebiliyorsun),icra ettiği sektörün devamlılığından emin olacağın(işi paradan para kazanmak nerdeyse insanlık tarihi kadar eski bir sektör),getirisi hemen hemen garanti(her yıl temettü vermiş ve borsanın en düzenli temettü veren şirketi)kaç tane şirket var.Gayrımenkül dönemi yavaş yavaş kapanıyor.Ben uzun vadeli düşünen pek çok yatırımcının bu kağıda gireceğini düşünüyorum.
Yo ların çoğu pay değerlerine yakın işlem görüyor..İki üç hafta içinde ECBYO da 1.45 lerden 2.200 ü geçerek paybaşı değerine ulaştı..Bu uyuzun paybaşı değeri 1.500 ama kendisi 0.95 te ..Ben bu hisseyi sadece güvenilir liman kullanırım yani elimde çıkan karlı hisseleri sattığımda buna girerim ve kafamdaki hisseler düştüğünde bundan çıkar onlara girerim..Bunun dışında bunda bir keramet yok..Borsa 70 binden buraya geldi bu da 082 den 0.95 olmuş ..Oysa bu sürede birçok hisse %100 ün üstünde çıkış yaptı...Keşke bu da temmetü verme yerine hızla borsada paybaşı değerini artırsaydı ve piyasada çok daha ilgi görürdü..Borsada işlem görüyor ama bir fondan farkı yok...Borsa 115 bine geldi ..Borsada %.1,5- %2 arası hisse taşıyor..Borsacılık bumudur..Çıkan bir piyasada en az %15-%30 hisse taşımalı ki paybaşı değeride hızla artsın...70 binden 115 bine gelen çıkışı göremedi mi?dünyadaki borsaların yükselişini okuyamıyor mu?Bu sorular İş yatırımı yönetenlere sorulabilir..
Ben de simdiye kadar, yonetimde cok kotu sohreti olan BES analistlerinin, sene sonunda kendini kurtarmak adina, ISYAT'a yuklu girecekleri inancini tasiyorum.
Eger yil sonunda ortalama getiri ISYAT'in altinda kalirsa, millet yine ceker parayi bu BES'lerden.
2018 yili icin esik degeri %13.5 olarak acikladilar.
Bu esik deger Mutlak Getiri Degerlemesi.
Benim anladigim, en az %13.5 getiri garanti, ustu Allah Kerim.
O nedenle Net Aktif Deger iskontosu, 1.49 ile 0.96 arasindaki fark daralacaktir diye dusunuyorum.
Sayın yatırımcı siz de tam benim düşündüğümü yazmışsınız.Ben güvenli liman olarak görüyorum bu hisseyi demişsiniz.Ve kendinizi bu hisseyi alınca güvende hissetmişsiniz.Önümüzde çok çalkantılı günler olacak ,ben güvenli liman arayışında olan yatırımcıların çoğalacağına ve hisseye ilginin artacağını düşünüyorum.Piyasanın neye ilgi göstereceği belli olmaz ,jet fadıl ın üç kez ilgi gördüğü bir ülkede yaşıyoruz, ben rasyonel olmak güvende olmak iyidir diyorum
Yer İmleri