-
Lokman Hekim Hastanelerinden bu tür büyük açılım ve aktiviteler beklemek çok doğru değildir. Etkin bir yönetim gücü bulunmamaktadır. Birçok yöneticisi siyasi menfaatleri peşinde koşarak hem risk hem etkisiz bir yönetim oluşmasının kaynağıdır. Günün birinde bu riskler mutlaka fiyatlanacaktır.
Lokman Hekim Hastanelerinin maddi kaynaklarını atıl bir şekilde kullanan yönetimin etkinliği ve Ankara da bulunan hastaneler ile Van da bulunan hastanelerin kârlılığı ile nasıl bir yönetime sahip olunduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu grubun CFO su işiyle değil de siyasetle ilgileniyorsa ve bu duruma dur diyebilecek hiçbir yöneticisi yoksa bu gruptan büyük fark yaratmasını beklemek büyük hayalciliktir.
Dış etkenler ile yükseliyor olmak ve kendi dinamikleri ile bunu başaramıyor olunmasının tek sorumlusu düşük profilli yöneticiler ile bölünmüş bir yönetim anlayışıdır.
Sayın Mehmet Altuğ yalnız kalmış ve her gelişimi kendisi yapmak durumunda bırakılmıştır.
Çok uzun uzadıya yazmaya gerek yok.
Çok basit bir örnek ile Lokman Hekim Hastanelerinin vizyonu marka değeri ve geleceğine bakışını özetleyecek bir örnek ile son vermek gerekirse;
Yıllardır Lokman Hekim Hastaneleri Uluslararası ilişkiler Yönetmenliğini yapan Sayın Tuğba Arız, marka değeri vizyonu ve profesyonel yönetim anlayışı ile yönetilen Ankara Güven Hastanesi geçti.
Bunun üzerine eleştirilmeye tahammülleri olmayan, en iyisini biz biliriz diyen yönetim mi ne yaptı?
Aylardır Kariyer Net internet sitesinde Uluslararası ilişkiler yöneticisi arıyor.
İşte size kısa bir vizyon farkı.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri