Merhaba sayın Miriel
400 hisseden hiç bir şartta yatırım yapmayacağım 300 adedi hiç bir zaman önümde olmaz, kalan 100 adedinin uzun dönem yatırımı için Aylık grafiğine bakarım, grafiğinde potansiyel gördüklerimi, Bilançoları İşyatırımın sitesinden otomatik çekip, kendi formullerim ile kurguladığım temel analiz excelimde incelerim.. kendi değerleme formullerim mevcut, her hisse için ayrı çalışıp, farklı yaklaşımlar ile hedef değer ortaya koyarım. Farklı bakış açılarına göre benim değerlemem piyasanın çok üstünde ise alım kararını veririm, satım değerim de otomatik belirlenmiştir zaten. Sadece mevcut bilançolara odaklanmam, fiyatlamayı bozan etkenin düzelmesi durumundaki potansiyele odaklanırım, şirketin satışlarını arttırıyor olması herşeyin önündedir. Satışlarını çok güzel arttıran ama kar marjı iyi olmadığı için düşük fiyatlanan hisseler ana hedefimdir. Grafikte VWMA, DPO gibi belki fazla kullanılmayan indikatörler bana çok şey söyler. İşin özünde şu var, herkes kendi yolunu bir şekilde bulmak zorunda, hiç kimsenin yolunu diğer bir kişi aynı şekilde uygulayamaz. Çok çalışıp kendinize yatırım yapmanız gerek, sevdiğim Outliers kitabında bir konuya 10000 saat harcamadan başarılı olunamayacağı çok güzel işleniyor..
Yer İmleri