Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 255/969 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon
Arama sonucu : 7752 madde; 2,033 - 2,040 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1. Atilla Yeşilada'nın 2018 tahminlerini alıntılıyorum.

Bazı yorumlarına katılmadım, hükümet her hafta saha araştırması yaptırırken eğilimlerin lehinde olmadığını görüyor, bu durumda 2018 de baskın seçime gitme olasılıkları şimdilik yüksek görünmüyor, seçimden sonra bugünkünden daha zayıf bir pozisyona cesaret edemeyeceklerini düşünüyorum.

Yorumun katıldığım tarafı, dünyada "yeni normal" ve doğrudan yatırım eğiliminin kuvvetlenmesi, bölgemiz de dahil olmak üzere siyasi ve askeri gerginliklerin yumuşamasıdır.

Borsanın "makul" bir düzeyde değer kaybetmesi de anlaşılabilir bir sonuçtur, malum faizler yukarıya ise borsa aşağıya.

İSGSY'e gelince, borsa aşağıya giderken doğrudan yatırımlar artacak olursa yükselişine eşlik etmediği borsadan bu defa da ayrışarak hareket edebilir.

Yeşilada'nın analizi ( kendisi esasen matrak bir adamdır)

"2017 de Büyük Finansal Kriz ¢in (BFK) yaralarını saran dünya ekonomisi, atağını 2018de de sürdürecek. Jeo-politik risklerin dünya ekonomisi ve piyasalara zarar vermeyeceği bir döneme girdik. Temel senaryomuzda sabit sermaye yatırımları hızlanarak 2019-2020 döneminde dünyayı taşıyor.

Yeni Normalde enflasyon ve pozitif reel faizler geri dönerken, piyasalar sona eren Merkez Bankası desteği ile boğuşacak. Dünya için gösterge olan ABD 10 yıllık DİBS getirisinin yıl sonunda %3e dayandığını göreceğiz. Dolar i¢ın da yeniden değer kazanma dönemi başlayacak.

Çok kutuplu dünyada politik rejim çatışma üzerine kurulur, ama baş aktörlerin rekabeti, sıcak çatışmaya ya da ekonomik bloklaşmaya kadar götürmeye niyeti yok. Bu aktörlerin K Kore ve Orta Doğu gibi yerel gerginlik alanlarında da en kötü senaryoları bastıracak gücü var. Korumacılık ve eko-milliyetçilik şimdiden tükenen akımlar. Bunların küresel ticaret rejimini sarsacak kıvama erişmesi çok zor.

Türkiyde siyasete AKP tabanında çözülme ve Erdoğan-Gül rekabeti damga vuracak. Ankara ABD ve ABden artan siyasi baskı ile karşılaşacak. Yavaşlayan ekonominin de eşliğinde baskılara dayanamayan AKP, Temmuzda erken seçime gidecek. Erdoğan yeniden başkan seçilirken, TBMMde AKP azınlığa düşecek. Sistem felç olacak.

Ekonomide hormonlu büyüme sona erdi. Türkiye aşırı büyümenin bedelini tasarruf havuzunun kuruması ve sürdürülemez düzeye yükselen enflasyon- cari açıkla ödedi. Hükümet 2018 yılında da büyüme temposunu sürdürmek istese de, artık elinde bu hedefe ulaşacak araç kalmadı. Ekonomide kapsamlı bir yavaşlama bekliyoruz. Bu sayede cari açık ve enflasyon bir nebze geriler. Para politikası zorunlu olarak sıkı seyrederken, bütçe açıkları hedefleri aşacak.

Dünya piyasalarında yılın ilk yarısında son bir ralli yaşanacak. İkinci yarıda ise rezerv para merkez bankalarının QE dönemini sonlandırma kararlılığında olduğu kabul edilecek ve birkaç ay sürecek bir düzeltme yaşayacağız.

TL bu sene de değer kaybederken, faizlerde yükseliş sürecek. Borsa ise tüm beklentilerin tersine seneyi çift haneli değer kayıplarıyla kapayacak."

2. Bu arada borsanın düşmesi için özel bir neden aramaya gerek yok, banka dışı sektörlerin ortalama F/K sı 10, FAVÖK çarpanı 6,5.

Enflasyon rakamını 13-14 alırsanız neredeyse FAVÖK çarpanına eş. Enflasyonun üstüne 1-2 puan koyup faiz rakamını alırsanız
    borsada hisse tutmak yerine hiç risk almadan faiz almak iyidir.

Olur da bazı şirketler ülke büyümesinin çok üstünde büyürse veya kur artışından net fayda görürse bu kısır döngüyü kırarlar.
    Bu analiz elbette BIST ortalamaları için geçerlidir. Bireysel hisse performansları devam eder.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Alan bu kenefe duser bi daha da cikamaz.
    Syg,
    Ben 2-3 sene önce çıktım kurtuldum. Şimdi kalanlara ne olmuş diye bakıyorum da iyi ki çıkmışım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,671
     Alıntı Originally Posted by ihsanokur Yazıyı Oku
    Ben 2-3 sene önce çıktım kurtuldum. Şimdi kalanlara ne olmuş diye bakıyorum da iyi ki çıkmışım.
    Tebrikler..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. sabah sabah yüzbinlerce lot satışa konuldu ve silindi bu kağıtta olanlara bakarsak iş grubunun ilkeleri olduğu şeffaflığı yatırımcıya karşı sorumluluğu hepsi tartışılır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,503
    Endex 142 000 Olduğunda ve ISGSY nin fiyatı da 1.77 TL ler de olduğunda herkes anlayacak . IŞ Grubu ava çıkmış ve hepiniz onun için av sınız .

HALKB krizi diye bir şey olmayacak . Türkiye cezayı mahkemede pazarlık yaparak 15 yılda ödemek istediğini vs söyleyerek ödeyecek . Bu işler de bu şekilde devam edecek . Panik ataklara korkuya yer yok eski tas eski hamam işler devam edecek . BAnkaların öncülüğünde çıkacak bizim borsamız . Yatırımların yapıldığı MEtal , Otomotiv , İnşaat , İlaç ve Teknoloji sektörü gözdeler olur yatırımların devam ettiği Enerji sektörü durgun olur . . Girişim sermayeleri hisseleri ise plase ...

Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    sabah sabah yüzbinlerce lot satışa konuldu ve silindi bu kağıtta olanlara bakarsak iş grubunun ilkeleri olduğu şeffaflığı yatırımcıya karşı sorumluluğu hepsi tartışılır
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

7. Dün kaldığım yerden devam edeyim, KGF geri ödeme surelerinin uzatılması hali altına süpürmenin bir başka örneği. Konut satışları yavaşladı, uzmanı değilim ama şunu iyi bilirim konutta trendler uzun vadelidir, eğer yeni bir trend başladıysa bu da uzun sürecektir. Yeni yıl elektrik zammiyla açıldı, yeni fiyat artışları da gelecektir. Kur artışının da düşük bir tempoyla da olsa artacağını görmek lazım. Bu durumda en iyi senaryo 2019 sonrasında iyi bir senaryo görenler varsa yatırıma gelmeleridir. Borsaya gelince, şirketler treni kaçırmamak için arsa değerlemeleri başta olmak üzere mali mülkü gozonune taşımaya başladılar. Piyasadaki tek kuvvetli hikaye 3. havaalanının acilisidir. Piyasaya yeter mi sorusunun yanıtı bence bellidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,503
    Konutta trendlerin uzun vadeli olduğuna katılıyorum ve bu vade 40 yıl yada 100 yıl sürecektir , bunu belirleyen hüfus artış hızıdır. Nüfüs artışı bizim gibi yüksek olan ülkelerde ya konut sayısı artar yada konut fiyatı. Global Ekonomik sıkıntılar sorun oluşturuyor , Şimdilerde elde kalan konutlar konut sertifikası yöntemi ile eritilmeye çalışılacak alt yapısı hazırlanmakta . Konuttaki kriz trendler ile açıklanamaz , ekonomik sebepler ile açıklanabilir .Konutta trend ise büyüklüğünde , konut yerinde yani şehir dışı içi vs de olur dostum VArsayalım ki sıfır konutlarda kdv 1% Oldu , Ortadoğuda huzur ve güven oluştu , ortadoğuya fabrikalar cayır cayır çalışmaya başladı . Bu durumda ne diyeceğiz TRENDLER Döndü mü ? Hayır tabiki ekonomi ısınıyor idi rahatlatılmış olacak . FAizler zaten FED e endexlenecek ve enflasyonist ortamda ticarete geçilecek . 1960 lardan beri MC Hükümetleri ve Sağ tandanslı hükümetler ile yönetilen ülkemde Herkes FAiz enflasyon sarmalında hayatta kalmayı en iyi Türkler becerdi . Enflasyon - FAiz sarmalı Türkler için yeni bir şey değil bu yüzden bu sarmal asıl ABD VE AB de sorun yaratacaktır . Bizim derhal orta doğuda ve Ülkede hoşgörülü anlayışlı ve Huzurlu bir ekonomiye geçmemiz tüm TRENDLERİ LEhimize çevirecektir . Aslında stresle başa çıkma konusunda Türklerin başarılı olmasının sebebi Tevekkülcü , sabırlı ve Umutlu olduğu kadar , kaderci olmaları da bir vesiledir . Bunu AKIL , Eğitim ve Bilim ile taçlandırmayı bu güne kadar beceremedik tek sorun bu . . .

1.77 - 1.82 aralığında 10 gün kalırsa kağıdımız , Hiç bir kriz bizi yenemez . Bu kağıt bedava olmuştur bu fiyatlar ile Herhangi bir hisse alacağıma ISGSY Alırım Kaderimi IS BANkası ile aynı yönde olsun isterim . Her gün çıkmış kağıtlar krizlerde bedel ödetir artık bedeli düşük tutmakta fayda var bu kağıt 4 yıldır 2.40 lardan geldi buralara . BEnim Beklentim 4.70 - 5.20 TL aralığı dır Artık ...

Hani 0.77 TL ye veren olursa alırım da kızmam da Sadece Verenden Allah razı olsun derim . O yüzden kağıt AL veriyor ama düşüyor IS Grubu baskısı yüksek . Bu yüzden Düzenli olarak Alıyorum Fiyat artık önemini kaybetti .

1.61 - 1.65 Aralığı alım yeridir bence . Endex 140 000 Olduğunda para kazananların geleceği güvenli alan burası olacak . Doğal olarak talep artışı destekleyecek .Artık Bu kağıda baskı kurmak da o kadar kolay olmayacak .

Her zaman tahmin edilmesi ve hesaplanması imkansız olan bir Katır ** faktörü olacaktır .

Ref Bkz . Katır faktörü : Isaac Asimov Vakıf serisi ...
    Son düzenleme : Baygeorge; 04-01-2018 saat: 11:09.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 255/969 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •