Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 812/1014 İlkİlk ... 312712762802810811812813814822862912 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,489 - 6,496 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Ahmet olamaz şu yazıya imza atarım,ne oldu yataktan kalkarken başına saksı mı düştü?bırak tavuğu,yoğurdu marketten alıyor,kız şart koşuyor şehre taşınmazsan sana varmam diye,köydeki 50 dönüm tarla satılıp şehirden ev alınıyor sonra asgari ücretle sürünülüyor buna da rahat yaşam deniyor..Bu işin başlangıcıda maalesef başlarda banada mantıklı gelen taşımalı eğitim,insanlar çocuklarının selameti için şehirlere göçmek zorunda kaldı böylece verimli tarım arazileri bu arazileri tarım dışı kullanmak isteyen büyük sermaye guruplarının eline geçmeye başladı,bu söylediklerimim tamamı,son 15 yılda Trakya da yaşanmış ve gözlemlenmiştir,herhangi bir köy arazisi satışına dahi İstanbul menşeili bir avukat gelip fahiş bir fiyatla araziyi almaktadır,bu arazileri toplayanların tarımlada hiç bir ilgisi yoktur,bakınız;bizlere Konya ile birlikte Türkiyenin tahıl ambarı olarak gösterilen Trakya dan bahsediyorum,ama tabi Alamanya bizi kıskanıy...
    Lafı uzatmadan şunu yazıcam. Bu işin içindeyim. Tarımıda hayvancılığıda çok iyi bilirim.

Türkiyede mazot 5 lira olduğu sürece hiçbir tarım ürünü üretilipte para kazanılamaz.

Devlet: ben sana 5 liraya mazot satayım sen bana 1 liraya buğday ver.

Çiftçi:fakat ben 1 liraya buğday nasıl satayım zarar ederim.

Devlet:Olmaz 1 liradan fazla veremem enflasyon artar.

Çiftçi: O zaman bende 5 liraya mazot alıp 1 liraya buğday satacaksam üretmem evimde otururum.

Devlet: Sende üretmezsen bende ukraynadan rusyadan buğday getiririm.

Çİftçi: Bundan para kazanamayıp aç kalıcaksam bende istanbula gider askeri ücrette olsa bir işte çalışırım.

Şimdi olay silsile yoluyla buraya kadar geliyor. 3. dünya ülkesi gibi mazottan benzinden vergi almayı bırakmazsak bunlar daha iyi günlerimiz.Çiftçin,n suçu yok birde çıkıp yok stokçular şunu yapıyor bunu yapıyor diye kördöğüşü yapmanın manası yok.

2.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Lafı uzatmadan şunu yazıcam. Bu işin içindeyim. Tarımıda hayvancılığıda çok iyi bilirim.

Türkiyede mazot 5 lira olduğu sürece hiçbir tarım ürünü üretilipte para kazanılamaz.
    Ne yapmamız lazım? öyle kinaye amaçlı değil,gerçekten işin içinde olan biri olduğunuzu söylediğiniz için soruyorum..ve neden yapılmıyor?

3.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Ne yapmamız lazım? öyle kinaye amaçlı değil,gerçekten işin içinde olan biri olduğunuzu söylediğiniz için soruyorum..ve neden yapılmıyor?
    Devletin toplaması gereken 100 birim vergi var.

Bunu şimdi şirketlere dokunmadan benzinden mazottan sigaradan alkolden yani dolaylı vergilerle işi götürüyor.

Devlet ihityacı olan vergiyi bir şekilde topluyor.

Fakat 3. dünya ülkesi sisteminden çağdaş dünya vergi sistemine geçmek bir takım kişileri üzer.

Devlet dolaylı vergiden çıkıp kardeşim kim ne kadar kazanıyorsa vergisini verecek derse o zaman bir takım kişilerin cebi dolamaz.

Dolaylı vergiden direk vergiye geçersen mazot 2,5 lira olur o zaman kardeşim bunun dünya fiyatı 1 lira sende bir liraya ver diyebilirsin çiftçiye. Çiftçide tabiki ben bunun 2,5 lira mazot bedeliyle 0,70 e üretirim 1 liraya satabilirim diyebilir.

Gel gelelim vergiyi kim verecek o zaman torunlar,cengiz inşaat, ICA vs bunlar vergi vermek zorunda kalıcak.O zamanda homurdanmaya başlıyacaklar. Betona ranta dayanan bir ekonomi üzerinde gidiyoruz şu anda.Cebi daha çok dolanın vergi vereceği bir sistem baştakileri memnun etmez.

4.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Devletin toplaması gereken 100 birim vergi var.

Bunu şimdi şirketlere dokunmadan benzinden mazottan sigaradan alkolden yani dolaylı vergilerle işi götürüyor.

Devlet ihityacı olan vergiyi bir şekilde topluyor.

Fakat 3. dünya ülkesi sisteminden çağdaş dünya vergi sistemine geçmek bir takım kişileri üzer.

Devlet dolaylı vergiden çıkıp kardeşim kim ne kadar kazanıyorsa vergisini verecek derse o zaman bir takım kişilerin cebi dolamaz.

Dolaylı vergiden direk vergiye geçersen mazot 2,5 lira olur o zaman kardeşim bunun dünya fiyatı 1 lira sende bir liraya ver diyebilirsin çiftçiye. Çiftçide tabiki ben bunun 2,5 lira mazot bedeliyle 0,70 e üretirim 1 liraya satabilirim diyebilir.

Gel gelelim vergiyi kim verecek o zaman torunlar,cengiz inşaat, ICA vs bunlar vergi vermek zorunda kalıcak.O zamanda homurdanmaya başlıyacaklar. Betona ranta dayanan bir ekonomi üzerinde gidiyoruz şu anda.Cebi daha çok dolanın vergi vereceği bir sistem baştakileri memnun etmez.
    kim vergi veriyor ki bunlar versin?
    doktorlar vergi vermezler, avukatlar vergi vermezler, mimarlar vergi vermezler, mühendisler vergi vermezler.
    sadece boooşşşş beyanname verirler. ama söze gelince ooooo sanki ülkenin en büyük vergi veren kesimi gibi konuşurlar.

tabi ticaret yapanlar da vergi vermezler. bunlarda boommm boşş beyanname verirler. Ama dinlesen bunlarda vergi veriyormuş gibi konuşurlar.

şirketlerde zaten hiç vergi vermezler.

Zaten ülkedeki toplanan kazanç vergilerinin %75 i dolaylı vergilerdir. geriye kalan % 25 in %70 ı ise stopaj yoluyla işçi ücretlerinden kesilmektedir.

Eeeee bu durumda gelir üzerinden alınan vergiler %7,5 gibi bir oran
    stopaj yoluyla işçilerden alınan gelir vergisi %15
    dolaylı vergiler(kdv, ötv, ithalde alınan kdv) 75

Bence bu ülkede kimse gelir vergisi vermiyor. Devlet alabilirse dolaylı vergilerle yetiniyor.

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Vergimin nereye harcandığının hesabını soramıyorum .

Demokrasinin ana kuralı ...

Bkz. magna carta

Bkz Boston çay partisi
    .............
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    kim vergi veriyor ki bunlar versin?
    doktorlar vergi vermezler, avukatlar vergi vermezler, mimarlar vergi vermezler, mühendisler vergi vermezler.
    sadece boooşşşş beyanname verirler. ama söze gelince ooooo sanki ülkenin en büyük vergi veren kesimi gibi konuşurlar.

tabi ticaret yapanlar da vergi vermezler. bunlarda boommm boşş beyanname verirler. Ama dinlesen bunlarda vergi veriyormuş gibi konuşurlar.

şirketlerde zaten hiç vergi vermezler.

Zaten ülkedeki toplanan kazanç vergilerinin %75 i dolaylı vergilerdir. geriye kalan % 25 in %70 ı ise stopaj yoluyla işçi ücretlerinden kesilmektedir.

Eeeee bu durumda gelir üzerinden alınan vergiler %7,5 gibi bir oran
    stopaj yoluyla işçilerden alınan gelir vergisi %15
    dolaylı vergiler(kdv, ötv, ithalde alınan kdv) 75

Bence bu ülkede kimse gelir vergisi vermiyor. Devlet alabilirse dolaylı vergilerle yetiniyor.
    Yazınız çok güzel. Tek itirazım - Doktorlar vergi vermezler- cümlesine sanırım - Özel muayenehanesi olan doktorlar- demek istediniz. Diğer tüm doktor ve avukatlar zaten sabit ücretli olarak bordro ya tabidir.
    Dediğim gibi yazınız toplumsal bir yaraya dokunmakta ve çok güzel.

7. Bu topraklarda yaşıyan insanların tasarruflarını neden ALTIN'a gömdüklerinin cevabı bulunursa , sorun çözülür !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    ....bırak tavuğu,yoğurdu marketten alıyor,kız şart koşuyor şehre taşınmazsan sana varmam diye,köydeki 50 dönüm tarla satılıp şehirden ev alınıyor sonra asgari ücretle sürünülüyor buna da rahat yaşam deniyor..Bu işin başlangıcıda maalesef başlarda banada mantıklı gelen taşımalı eğitim,insanlar çocuklarının selameti için şehirlere göçmek zorunda kaldı böylece verimli tarım arazileri bu arazileri tarım dışı kullanmak isteyen büyük sermaye guruplarının eline geçmeye başladı,bu söylediklerimim tamamı,son 15 yılda Trakya da yaşanmış ve gözlemlenmiştir,herhangi bir köy arazisi satışına dahi İstanbul menşeili bir avukat gelip fahiş bir fiyatla araziyi almaktadır,bu arazileri toplayanların tarımlada hiç bir ilgisi yoktur....
    Malesef TR'de her alanda olduğu gibi bu konuda eksiğiz...
    Eğitim ise eğitim istihdam ise istihdam sağlık ise sağlık...
    Hepsine vatandaş köyünü kasabasını terk etmeden ulaşabilmeli!
    Internette bi haber vardı. Japonya da bi tren hattı kapatılması düşünülüyor. Sonra o hattan başka okula ulaşım imkanı olmayan kız öğrencinin mezun olacağı tarihe erteleniyor kapatma...
    Bizde de geçen haber vardı belediye adalar vapurlarını kışın kaldırmış... orda okuyan eden kimse yok gibi...

Ikinci olarak köyden kente göçun nedenlerinden iki tanesi şu bence. Küçük yerlerdeki liberal olmayan, birbirinin hayatına bi şekilde etki eden anlayış ve küçük arazilerde yada ciftliklerde emek yoğun tarım-hayvancılık yapmak... mazot ve tarımsal aracların fiyati düşüp kullanımı yaygınlaşsa bu kadar tarımı terk olmaz...

Bi belgeselde seyrettim. Adam 10 küsür dönümlük araziden yabanmersinini tek başına bi iki saatte toplayıp depoya götürüyor makineler sayesinde. Ve iyi de gelir elde ediyor... bu adam tarımı bırakır mı?

Son olarak nüfusun belli alanlarda toplanması hükümetlerin işine geliyor... 10 bin 30 bin nüfuslu her ilçeye irili ufaklı hastane yapmak yerine büyük şehirde bi tane hastane yap vatandaşa 3-5 gün sonraya sıra ver olsun bitsin...
    Yada tek bir yol yap insanlar sorunun "trafik yada kötü sürücüler" olduğunu düşünsün...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 812/1014 İlkİlk ... 312712762802810811812813814822862912 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •