Originally Posted by
Ahmetg
tam tersi
ben TR ye her geldigimde daha cok dolar harciyorum bunu RXPU kardesim obur dosyada guzel aciklamisti
%80 dolarin butun dunyadaki deger kaybi %20 TR de yuksek faizin etkisi yuzunden dolar TR de bes para etmez konumda
otel fiyatlarindan tut berbere kadar 10 sene oncesine kiyasla 2-3 kat daha fazla dolar harciyorum ama yinede TR ye geliyorum tatil icin
hem aile orada hemde yemek insan tatil doga kalitesi fiyatina gore cok ustun konumda hala oyle ama hizla pahalaniyor
yani dolar istiflemiyoruz ve hatta ne zaman TR de bir lokantaya otele gitsek herseye "woow amma pahali" dedigim icin esimin akrabalari sormuslar senin kocan issizmi parasizmi neden herseye pahali diyor diye
Oysaki anlamiyorlar dolar cinsinden hersey cok pahalandi TR de. Ben onu kastediyorum yoksa kazancima gore evet ucuz ama gecmise gore cok cok pahalandi.
Tabi TL kazanip yasamaya calisanlara Allah sabir versin bir sey diyemiyorum o konuda. Ufacik oglumu berbere goturdum 5 dakkalik sac kesimi adam 25 TL istedi. neredeyse 6-7 dolar. ABD de yemin ediyorum daha ucuz. Izmir in ortadirek mahallesi bu. Ucretler artmadigina gore demekki dolar cok dusuk.
Kemeraltinda esnaf lokantasina girdim - gulmeyin ben oyle yerleri seviyorum- bir tabak kurufasulye ve pilav 10 TL. Neyse sinirlendim yine ya.....
doların değer kaybetmesine neden şaşıyorsunuz?
dolar altın karşısında 20 yılda 4 kat değer kaybetmiş
yani 90 larda 100 dolar bugünün 400 500 dolar alım gücüne denktir...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Yer İmleri