Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
HAKEM bey, ISYAT için oluşan fiyatı enflasyon ve faiz oranları çok etkilemektedir. Herkes aynı şeyi konuşuyor, temettü enflasyon karşısında eriyor diye. Enflasyon düştüğü zaman temettü daha kıymetli hale gelecektir. ya da mevduat faizleri düştüğünde temettünün değeri daha fazla ortaya çıkacaktır. ISYAT yıllık getirisi mevduat+%3~4 puan yeterli görülüyor. Faizler ve enflasyon düştüğünde F/K 8~9 bandına çıkarak ISYAT fiyatının yükselmesine ve PD - DD makasının daralmasına sebep olur. Bu durumda hisse değer artışından da kar etmeye başlarız.
2018 ve 2019 yıllarında enflasyon ve faizin düşme beklentisi olmadığından F/K ~6 civarı oluşuyor. Bence bu makul bir durum ve orta vadeli gelecekte faizlerin düşmesine bağlı değer artışları olmadan lot biriktirmek için güzel bir fırsat diye düşünüyorum.
Sayın serkan fiyatı oluşturan değer işyatın portföy değeri.Bu da baya profesyonel bir grup tarafından paramızın yönetilmesiyle sağlanıyor.Bu fabrikası olan bir şirket değil ki sattığı şey para.Kısaca paradan para kazanıyor, bu yıl portföy eurobond ağırlıklı 2 yıl sonra bambaşka yatırım aracı olur, faiz olur, hisse senedi olur başka şey olur.Önemli olan paranın değeri artacak mı artmayacak mı asıl soru bu.Ben önümüzdeki kriz yıllarında nakit çok değerli olacak diye düşünüyorum.Bu da portföy değerini dolaylı olarak temettü ve piyasa değerini artıracak diye düşünüyorum.Diğer yönlerini bakın konuşan yok.Şirket güvenli mi diye soran yok,paramız batar mı diyen yok,kar edip parayı bizden kaçırmak için çakallık yaparlar mı acaba diyen yok.Ne güzel değil mi.Herkesin derdi en uygun nerden gireyim lot sayımı nasıl artırayım.Hiç girdik battık zarar ettik falan diyen var mı)))))))))))