Sayfa 159/931 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    sayın ctugrul, iyi niyetinizden kuşkum yok, bildiğim kadarıyla açıklayayım. Bir hissenin fiyatını belirleyen nedir? ilk akla gelen karlılık , şirketin varlıkları, şirket yönetimi vb. pek çok şey sayılabilir. ama fiyatı belirleyen en önemli unsur beklentidir. İnsanlar bir şey bekledikleri için hisseyi satın alırlar. ISYAT için fiyatı etkilen en önemli unsur temettüdür. temettü beklentisi için fiyat yükselir. Temettü vermeseydi piyasadaki benzer temettü vermeyen yıllık %10-12 civarında kar elde eden şirketler kadar fiyatının olmasını bekleriz. bu fiyatı hesap ettiğimizde 0,60 ila 0,65 civarında bir değer elde ediyoruz.
    bunu nasıl bulduk? hisse fiyatı * sermaye / yıllık kar = 3~4 formülünden. bu formülü nereden bulduk? piyasadaki benzer şirketler için oluşmuş fiyatlardan. örneğin: ISGYO, HALKB, VAKB vb... bu bahsettiğim şirketlerin karları yüksek ama temmettü ya hiç vermiyor ya da düşük veriyor. demek ki ISYAT'da temettü vermezse bunlarla aynı fiyata gelir düşüncesiyle fiyatlama tahmini yapıyorum.
    Örneği detaylandıralım. ISYAT kar beklentisi 25 mil. sermayesi 160 mil. ISGYO kar beklentisi yıllık 430mil., sermayesi 913mil. yaklaşık 6 kat sermayeye karşılık 17 kat fazla kar açıklıyor. o zaman fiyatının 3 katı fazla olması lazım... ama değil fiyat oranı sadece 1.4 katı. bunun sebebi karını sermayeye katıyor ve sadece küçük bir kısmını temettü olarak dağıtıyor (karın %15'ini dağıtıyor) gördüğünüz gibi karı dağıtmayıp sermayeye eklemek fiyatın yarı yarıya düşmesine sebep olur. bu da sizin 1.2 hesabınızın neden 0.60 olması gerektiğini gösteriyor. temettü vermezse yarı yarıya fiyatı düşer. ISGYO bir örnek aynı hesabı vakıf bank, halk bank, anel elekt. vb. bir çok hisse için de yapabilirsiniz.
    Yatırımcı şunu düşünür, temettü almayacaksam, daha ucuz olan vakıf bank, halkbak, iş GYO alarım. neden ISYAT alıp paramı bağlayayım? bu yüzden hisseleri satarlar ve fiyat düşer.
    yani işin özü temettü vermezse bedelli açıklarsa fiyat 1.20 filan olmaz fiyat daha da düşer dibe iner. hisse başı varlığı değerinin artması fiyatı artırmayacaktır. sebebi F/K oranının düşmesidir. Piyasada çok büyük ve karlı sudan ucuz hisseler var örneklerini verdim. beklenti olmazsa fiyat artmaz.
    ilk sorunuzun cevabına gelince karlılığı artırmanın en iyi yolu lot artırmaktır. bedelli için vereceğiniz para ile lot artırırsanız karınız çok daha fazla artar. ya da temmetüyü eklemeyip dağıttığında alacağınız temettü ile lot artırırsanız karlılığınız artar.
    saygılar
    Serkan bey ben de sizin gibi düşünüyorum.Bu kağıtda en önemli beklenti emeklilik gibi her yıl kar payımı alırım onla gelirime ek katkı yaparım düşüncesi.O yüzden temettüyü alan da zaten uygun yerden kağıda girmeye çalışıyor.Ben eminim daha evvel bir arkadaşın yazdığı gibi martta en yüksek yerden satıp haziranda girmeyi düşünen pek çok yatırımcı vardır.Ctuğrulun beyazyaka forumunda yazdığı gibi dalgaların büyüklüğüne bakıp geminin yönüne karar verilemez.İnceleyince pek çok yıl için grafik öyle olmuş.Ama martta satanların bile aklında uygun yerde kağıda girmek var.Hiç satmayıp temettü ile almak isteyenleri de ekleyince bu hissede arz talep dengesi değişecek ve kağıt defter değerine bence yaklaşacak.2018 2019 sıkıntılı yıllar olacak çok az kağıt sahibi gece yatınca rahat uyuyabilecek.Bence kağıdın geleceği çok iyi olacak.Martta kağıdı alanlar eğer yüzde 5 eksiğine haziranda satmazlarsa bu kağıdı yıllarca elinde tutan eski sahipleri mi satacak .E kimse satmazsa talep nasıl karşılanacak.O yüzde 5 lik marj her yıl nasıl olacak.O yüzden de bu yıl farklı olabilir.

Alıntı Originally Posted by ihsanokur Yazıyı Oku
    Normal kazanç:
    - Hisseyi al.
    - Yat
    - Temettü al.
    - Temettü ile hisse al
    - Bir sonraki seneye kadar tekrar yat.
    Enflasyonun birkaç puan üstünde temettü alırsın. Ayrıca hissen de bir miktar değerlenir. En az enflasyonun üstünde %10 kazanırsın.

Riskli ama ekstra kazanç:
    - Hisseyi al.
    - Her sene 21-22 Martta fiyatlar pik yapar. Bu noktada sat. Parayı repoya yatır. Paran 3-4 ay burada kalacak.
    - Bırak 31 Martta millet temettüyü alsın.
    - Hissenin 22 Martta sattığın fiyatından temettüyü çıkar. Kalan sayıdan 7 (5-9) kuruş daha aşağı in. Bu alış fiyatındır.
    - Bu rakam kritik. (22 mart fiyatı) - (temettü) - (5 kuruşu) her zaman görür. -7 kuruş olabilir. Şanslıysan -9 kuruşa ulaşabilirsin.
    - Hisse Haziran Temmuz gibi bu fiyata gelir.
    - Alış fiyatından veya 1 kuruş üstünden elindeki nakitle hisseyi al.
    - Bir sonraki 22 Marta kadar bekle.
    İşler yolunda giderse birinci yönteme göre yılda %7-8 daha fazla kazanırsın.
    Sayın ihsan okurun hangi yöntemi tercih ettiğini cidden çok merak ettim.Yalnız dikkat edin 2 tercihte de işyattan çıkış yapan yok.Hep en uygun yerden girip lotu artırmak düşüncesi var.E lot sayısı belli.İş menkul bile kendi lotunu artırmaya çalışıyor nasıl olacak bu matematik ))))))))))

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Serkan bey ben de sizin gibi düşünüyorum.Bu kağıtda en önemli beklenti emeklilik gibi her yıl kar payımı alırım onla gelirime ek katkı yaparım düşüncesi.O yüzden temettüyü alan da zaten uygun yerden kağıda girmeye çalışıyor.Ben eminim daha evvel bir arkadaşın yazdığı gibi martta en yüksek yerden satıp haziranda girmeyi düşünen pek çok yatırımcı vardır.Ctuğrulun beyazyaka forumunda yazdığı gibi dalgaların büyüklüğüne bakıp geminin yönüne karar verilemez.İnceleyince pek çok yıl için grafik öyle olmuş.Ama martta satanların bile aklında uygun yerde kağıda girmek var.Hiç satmayıp temettü ile almak isteyenleri de ekleyince bu hissede arz talep dengesi değişecek ve kağıt defter değerine bence yaklaşacak.2018 2019 sıkıntılı yıllar olacak çok az kağıt sahibi gece yatınca rahat uyuyabilecek.Bence kağıdın geleceği çok iyi olacak.Martta kağıdı alanlar eğer yüzde 5 eksiğine haziranda satmazlarsa bu kağıdı yıllarca elinde tutan eski sahipleri mi satacak .E kimse satmazsa talep nasıl karşılanacak.O yüzde 5 lik marj her yıl nasıl olacak.O yüzden de bu yıl farklı olabilir.
    HAKEM bey, ISYAT için oluşan fiyatı enflasyon ve faiz oranları çok etkilemektedir. Herkes aynı şeyi konuşuyor, temettü enflasyon karşısında eriyor diye. Enflasyon düştüğü zaman temettü daha kıymetli hale gelecektir. ya da mevduat faizleri düştüğünde temettünün değeri daha fazla ortaya çıkacaktır. ISYAT yıllık getirisi mevduat+%3~4 puan yeterli görülüyor. Faizler ve enflasyon düştüğünde F/K 8~9 bandına çıkarak ISYAT fiyatının yükselmesine ve PD - DD makasının daralmasına sebep olur. Bu durumda hisse değer artışından da kar etmeye başlarız.
    2018 ve 2019 yıllarında enflasyon ve faizin düşme beklentisi olmadığından F/K ~6 civarı oluşuyor. Bence bu makul bir durum ve orta vadeli gelecekte faizlerin düşmesine bağlı değer artışları olmadan lot biriktirmek için güzel bir fırsat diye düşünüyorum.

HAKEM bey, ISYAT için oluşan fiyatı enflasyon ve faiz oranları çok etkilemektedir. Herkes aynı şeyi konuşuyor, temettü enflasyon karşısında eriyor diye. Enflasyon düştüğü zaman temettü daha kıymetli hale gelecektir. ya da mevduat faizleri düştüğünde temettünün değeri daha fazla ortaya çıkacaktır. ISYAT yıllık getirisi mevduat+%3~4 puan yeterli görülüyor. Faizler ve enflasyon düştüğünde F/K 8~9 bandına çıkarak ISYAT fiyatının yükselmesine ve PD - DD makasının daralmasına sebep olur. Bu durumda hisse değer artışından da kar etmeye başlarız.
    2018 ve 2019 yıllarında enflasyon ve faizin düşme beklentisi olmadığından F/K ~6 civarı oluşuyor. Bence bu makul bir durum ve orta vadeli gelecekte faizlerin düşmesine bağlı değer artışları olmadan lot biriktirmek için güzel bir fırsat diye düşünüyorum.
    Sayın serkan fiyatı oluşturan değer işyatın portföy değeri.Bu da baya profesyonel bir grup tarafından paramızın yönetilmesiyle sağlanıyor.Bu fabrikası olan bir şirket değil ki sattığı şey para.Kısaca paradan para kazanıyor, bu yıl portföy eurobond ağırlıklı 2 yıl sonra bambaşka yatırım aracı olur, faiz olur, hisse senedi olur başka şey olur.Önemli olan paranın değeri artacak mı artmayacak mı asıl soru bu.Ben önümüzdeki kriz yıllarında nakit çok değerli olacak diye düşünüyorum.Bu da portföy değerini dolaylı olarak temettü ve piyasa değerini artıracak diye düşünüyorum.Diğer yönlerini bakın konuşan yok.Şirket güvenli mi diye soran yok,paramız batar mı diyen yok,kar edip parayı bizden kaçırmak için çakallık yaparlar mı acaba diyen yok.Ne güzel değil mi.Herkesin derdi en uygun nerden gireyim lot sayımı nasıl artırayım.Hiç girdik battık zarar ettik falan diyen var mı)))))))))))

5.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    sayın ctugrul, iyi niyetinizden kuşkum yok, bildiğim kadarıyla açıklayayım. Bir hissenin fiyatını belirleyen nedir? ilk akla gelen karlılık , şirketin varlıkları, şirket yönetimi vb. pek çok şey sayılabilir. ama fiyatı belirleyen en önemli unsur beklentidir. İnsanlar bir şey bekledikleri için hisseyi satın alırlar.

Bu noktada mantığımız aynı. Beklenti. Benim yazıma bakılırsa, bende temettüsü üzerinde diye doğacak beklentiyi temel almıştım.

ISYAT için fiyatı etkilen en önemli unsur temettüdür. temettü beklentisi için fiyat yükselir. Temettü vermeseydi piyasadaki benzer temettü vermeyen yıllık %10-12 civarında kar elde eden şirketler kadar fiyatının olmasını bekleriz. bu fiyatı hesap ettiğimizde 0,60 ila 0,65 civarında bir değer elde ediyoruz.

Varsayım üzerinden verildi o halde bu 0,60 fiyatı.
    Benim yazdığım gibi sizde senaryoya dayalı bir varsayım üzerinden, piyasadaki "diğerleri" üzerine dayalı bir benzetme ile fiyatlama yaptınız. Bu noktada tartışacak bir durum yok. Çünkü beklenti üzerinden varsayım kişisel çıkarıma girer.

Ben tam tersi düşünüyorum, temettü vermeyi yıllardır sürdüren bir firmanın, sermaye arttırımının ve temettünün sermaye ekleneceği ancak önümüzdeki senelerde temettü vermeye devam edeceği yönündeki makul bir açıklama üzerine oturtacağı stratejinin, fiyata olumlu etkisi olabileceğini düşünüyorum.

Çünkü sizinde belirttiğiniz üzere "Beklenti" hele böylesine açık ifade edilmiş bir beklenti, fiyata olumlu yansır diye düşünüyorum.

bunu nasıl bulduk? hisse fiyatı * sermaye / yıllık kar = 3~4 formülünden. bu formülü nereden bulduk? piyasadaki benzer şirketler için oluşmuş fiyatlardan. örneğin: ISGYO, HALKB, VAKB vb... bu bahsettiğim şirketlerin karları yüksek ama temmettü ya hiç vermiyor ya da düşük veriyor. demek ki ISYAT'da temettü vermezse bunlarla aynı fiyata gelir düşüncesiyle fiyatlama tahmini yapıyorum.

Örneği detaylandıralım. ISYAT kar beklentisi 25 mil. sermayesi 160 mil. ISGYO kar beklentisi yıllık 430mil., sermayesi 913mil. yaklaşık 6 kat sermayeye karşılık 17 kat fazla kar açıklıyor. o zaman fiyatının 3 katı fazla olması lazım... ama değil fiyat oranı sadece 1.4 katı. bunun sebebi karını sermayeye katıyor ve sadece küçük bir kısmını temettü olarak dağıtıyor (karın %15'ini dağıtıyor) gördüğünüz gibi karı dağıtmayıp sermayeye eklemek fiyatın yarı yarıya düşmesine sebep olur. bu da sizin 1.2 hesabınızın neden 0.60 olması gerektiğini gösteriyor. temettü vermezse yarı yarıya fiyatı düşer. ISGYO bir örnek aynı hesabı vakıf bank, halk bank, anel elekt. vb. bir çok hisse için de yapabilirsiniz.

Yine bir varsayım. Bu yaklaşıma saygı duyuyorum ama rasyonel olduğuna inanmıyorum.

Yatırımcı şunu düşünür, temettü almayacaksam, daha ucuz olan vakıf bank, halkbak, iş GYO alarım. neden ISYAT alıp paramı bağlayayım? bu yüzden hisseleri satarlar ve fiyat düşer.

Her malın bir alıcısı, her satıcının karşısında bir alıcısı olur. Ben beklentisi bu kadar açık olan bir şirketin hissesini elimde tutmaya devam ederim, bir başkası etmeyebilir.

Şöyle simüle etmeye çalışayım.
    1- Benim 100 hissem var. Hisselerimin fiyatı 1,2TL. Portföyüm 1,2X100=120TL
    2- Bu sene normalde temettü olarak 15 kuruş alacağım. Yani toplamsa 15TL temettü alacağım.
    3- Fakat şirket diyorki %20 bedelliye gidiyorum.
    4- Hissenin fiyatı 1TL'ye düşüyor. Ama elimde 120 hissem oluyor.
    5- Şirketin kasasına 32milyonTL para giriyor. Ve piyasadaki hisse adedi 160 milyondan 192 milyon adede yükseliyor.
    6- Kullanacağı para 240 milyondan 272 milyona yükseliyor.
    7- Bir sene bana temettü ödemiyor. Ama bir sene sonra, açıkladığı eşik karlılık olan %13,5 kadar kar ediyor.
    8- Yani 36.720.000TL kar ediyor.
    9- Yani hisse başı 0,19125TL veriyor.
    10-Benim temettü alamadığım seneyi müteakip sene aldığım temettü 120X0,19125 = 22,95TL oluyor.

Ben yatırdığım 20TL'yi (22,95-15=7,95TL) 20/7,95=2,5 senede geri alıyorum.

Özetle böyle.
    Böylesi bir durumda fiyatın düşmesi çok anlamlı değil. Ama keşke düşsede, temettü vermediği sene ben daha çok senet alsam ve temettü senesi temettü miktarım artsa.

yani işin özü temettü vermezse bedelli açıklarsa fiyat 1.20 filan olmaz fiyat daha da düşer dibe iner. hisse başı varlığı değerinin artması fiyatı artırmayacaktır. sebebi F/K oranının düşmesidir. Piyasada çok büyük ve karlı sudan ucuz hisseler var örneklerini verdim. beklenti olmazsa fiyat artmaz.

Tam tersini düşünüyorum
    ilk sorunuzun cevabına gelince karlılığı artırmanın en iyi yolu lot artırmaktır. bedelli için vereceğiniz para ile lot artırırsanız karınız çok daha fazla artar. ya da temmetüyü eklemeyip dağıttığında alacağınız temettü ile lot artırırsanız karlılığınız artar.

Buraya bir ekleme yapmak gerekir. Öncelikle sanırım KY'nin temettü miktarının artmasını kastediyorsunuz. Lot arttırmak, miktar olarak alacağınız temettünün artmasına vesile olacaktır. Katılıyorum. Ama temettü, şirketin kar etmesi durumunda dağıtılır. Dolayısı ile, şirketin özellikle İşYat'ın karlılığının artması, yatırım yaptığı yani kullandığı paranın artması ile mümkün. Yani sermaye enjeksiyonu ile. % olarak aynı karı bile elde etse, miktar olarak fazla sermaye ile elde edeceği fazla kardan fazla miktarda temettü dağıtırsa, sizin elinizde aynı miktarda lot bile olsa, lot başına alacağınız para dolayısı ile alacağınız toplam para artar.

Ben ne zaman bu hissede bedelli meselesini ortaya atsam rahatsızlık yaratıyorum.
    Ancak gerçek olan şu ki bu şirketin, sermayesi yani kar etmesine vesile olan miktar sürekli eriyor. Bunun lamı cimi yok. Rakamlar ortada. Bu sebeple bedelli bir çözüm olabilir diye düşünüyorum.

Yapılandırılmış şeffaf bir süreçte sermayesini arttırıp, karının miktarını arttıracağı belli olan ve temettü verme ahlakı olan bir firmanın, heleki temettü vermeye bir sonraki sene devam edeceğini bilen piyasa, o seviyelere düşmesine izin vermez diye düşünüyorum.
    Ama tekrar belirtmek isterim, benim odak noktam hissenin fiyatı değil. Keşke 0,60 lara düşsede ben bir sene sonra 19-20 kuruş alabileceğim bu hisseden, tüm mal varlığımı satıp sonuna kadar alsam.

saygılar

Yazınızın üzerinde düşüncelerimi belirttim.,
    Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın serkan fiyatı oluşturan değer işyatın portföy değeri.Bu da baya profesyonel bir grup tarafından paramızın yönetilmesiyle sağlanıyor.Bu fabrikası olan bir şirket değil ki sattığı şey para.Kısaca paradan para kazanıyor, bu yıl portföy eurobond ağırlıklı 2 yıl sonra bambaşka yatırım aracı olur, faiz olur, hisse senedi olur başka şey olur.Önemli olan paranın değeri artacak mı artmayacak mı asıl soru bu.Ben önümüzdeki kriz yıllarında nakit çok değerli olacak diye düşünüyorum.Bu da portföy değerini dolaylı olarak temettü ve piyasa değerini artıracak diye düşünüyorum.Diğer yönlerini bakın konuşan yok.Şirket güvenli mi diye soran yok,paramız batar mı diyen yok,kar edip parayı bizden kaçırmak için çakallık yaparlar mı acaba diyen yok.Ne güzel değil mi.Herkesin derdi en uygun nerden gireyim lot sayımı nasıl artırayım.Hiç girdik battık zarar ettik falan diyen var mı)))))))))))
    HAKEM bey, benim bahsettiğim hisse fiyatındaki iskonto oranıdır. 1.50 TL olan portföy değeri neden 0.98 den alınıp satılıyor? bunu açıklamaya çalıştım. faizler yükselirse bu iskonto artar, portföy değeri artsa bile fiyat geriler, yani hisse değer kaybeder. faizler düştüğünde ise tam tersi iskonto azalır, fiyat artışa geçer. bu yıl faizlerde düşüş olur mu? bunun cevabını verebiliyorsanız ISYAT için oluşacak fiyat konusunda bir fikriniz olabilir.
    Ben kendimce bir hesap yaptım, enflasyonun çift haneli ve faizlerin +%1 gibi yükselmesini öngörüyorum. bu durumda oluşacak fiyat yıl içi en yüksek 1.02 , temettü verdikten sonra en düşük 0.78 olur diye hesapladım. Tabi bu bir öngörüdür tutar ya da tutmaz ama bunu hesaplayarak hangi noktada alım yapmam gerektiği konusunda bir fikir sahibi oluyorum. sadece teknik grafiğe bakarak temel hesaplama yapmadan yorum yapmak çoğu zaman hüsranla sonuçlanır.

HAKEM bey, benim bahsettiğim hisse fiyatındaki iskonto oranıdır. 1.50 TL olan portföy değeri neden 0.98 den alınıp satılıyor? bunu açıklamaya çalıştım. faizler yükselirse bu iskonto artar, portföy değeri artsa bile fiyat geriler, yani hisse değer kaybeder. faizler düştüğünde ise tam tersi iskonto azalır, fiyat artışa geçer. bu yıl faizlerde düşüş olur mu? bunun cevabını verebiliyorsanız ISYAT için oluşacak fiyat konusunda bir fikriniz olabilir.
    Ben kendimce bir hesap yaptım, enflasyonun çift haneli ve faizlerin +%1 gibi yükselmesini öngörüyorum. bu durumda oluşacak fiyat yıl içi en yüksek 1.02 , temettü verdikten sonra en düşük 0.78 olur diye hesapladım. Tabi bu bir öngörüdür tutar ya da tutmaz ama bunu hesaplayarak hangi noktada alım yapmam gerektiği konusunda bir fikir sahibi oluyorum. sadece teknik grafiğe bakarak temel hesaplama yapmadan yorum yapmak çoğu zaman hüsranla sonuçlanır.
    1.50 oranını portföy değerine göre hesaplamıyormuyuz.Mesela faizler 1 puan yükseldi ve nakit ihtiyacı olan şirketler kredi çekeceklerine bu yüksek faizlerin de 2 puan üstü ile şirket tahvilleri çıkardı.İşyat da günü gelen eurobondları bunlara bağladı.Portföy değeri artmaz mı.O portföy değerine göre 1.50 hesabı yapmıyormuyuz.Anlatmaya çalıştığım mantık bu şirket paradan para kazanıyor.Sizin yükselen faizde kazanacağınız parayı bunlar kazanamaz mı.Önemli olan paradan para kazanma işi gelecekte nasıl olacak.Bence nakit çok değerli olacak.Ha yazdığım simulasyon tamamen atmasyondur bu portföyü yönetenleri güldürmeyeyim onlar karlı opsiyonlar zaten düşünüyorlardır.

8.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Yazınızın üzerinde düşüncelerimi belirttim.,
    Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
    ctugrul bey,

Kısır bir tartışmaya sebep olmamak için çok kısa fikirlerimi yazacağım.

1- Benim verdiğim örnekler rasyonel değil demişsiniz, hangisi rasyonel değil anlamadım. fiyatlar rasyonel, sermaye rasyonel, gelecek kar rasyonel, toplama çarpma hesap çok net. ISYAT ne kadar kar açıklayacak ISGYO ne kar kar açıklayacak aşağı yukarı belli değil mi?
    2- şimdi sizin bir eviniz var satmak istiyorsunuz.... evinizin değeri için çevredeki benzer satılık evlere bakıp kaça satıldığını öğrenirsiniz. sonra kendi evinize değer biçersiniz. siz benim evim 100.000 eder diyorsunuz, ben de size iki sokak ötede aynı sizin evin özelliğinde evler için 50.000 istiyorlar. bu fiyattan alıcı çıkmaz diyorum. siz çıkar ben satarım diyorsunuz.
    3- Sermayeyi artırıp karlılığı artırmak uzun vadede faydalı olacaktır yaklaşımı maalesef BIST için geçerli değil. örnekleri var. canlı örnekler ile açıkladım. Daha 1 yıl bile bekleyip temettü almaya bile sabrı yok yatırımcıların. bu yüzden temettü verildikten sonra her sene fiyat düşüyor. beklemek istemiyorlar. Siz 2.5 seneden bahsediyorsunuz. kimse beklemek istemiyor bu yüzden fiyat yarı yarıya düşüyor.

Ama tekrar belirtmek isterim, benim odak noktam hissenin fiyatı değil. Keşke 0,60 lara düşsede ben bir sene sonra 19-20 kuruş alabileceğim bu hisseden, tüm mal varlığımı satıp sonuna kadar alsam.

bu kısmına kesinlikle katılıyorum. keşke düşse de daha çok alsak

Sayfa 159/931 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •