Sayfa 273/637 ÝlkÝlk ... 173223263271272273274275283323373 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,177 - 2,184 arasý.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatýrým Koçluðu...:::

1.  Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku
    Ben Warren’ýn þirketine küçük yatýrýmcý olarak ortak olmak istemezdim, þu an ki koþullarýmla. Diyelim ki 3 lot hissem var 1990’larda 20000$’dan aldým. Hiç temettü almadým o zamandan bu zamana. Yaþ geldi 45’den 70’e. Kaðýt üstünde 1.000.000 dolarým var. Zenginim ana bana bakkaldan bir kilo peynir aldýrmýyor. Hayatýmýn en güzel yýllarýnda benim standartlarýma hiç bir katkýsý olmamýþ. Neye yarar o bir milyon.

Her kararýn/durumun iyi veya kötü olmasý kiþiden kiþiye deðiþir. Kiþi kendi durum analizini yaparak karar vermeli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Temettünün de farký burada ortaya çýkýyor sanýrým deðil mi; zira hisse sayýsý sabitken ele geçen nakit bir para var. Ancak temettü verilmediðinde realize etmek için hisse satmak gerekli ve bu kadar oynak bir piyasada(random walk) satarak realize etmek aslýnda pek tercih edilir bir þey olmasa gerek.

Buffet'in hocasý Benjamin Graham için temettü önemli bir þarttýr mesela ve analitik hesaplamalar temettünün verimli olduðunu ortaya koymuþtur der.

2.  Alýntý Originally Posted by Miriel Yazýyý Oku
    Temettünün de farký burada ortaya çýkýyor sanýrým deðil mi; zira ele geçen nakit bir para var. Ancak temettü verilmediðinde realize etmek için hisse satmak gerekli ve bu kadar oynak bir piyasada(random walk) satarak realize etmek aslýnda pek tercih edilir bir þey olmasa gerek.

Buffet'in hocasý Benjamin Graham için temettü önemli bir þarttýr mesela ve analitik hesaplamalar temettünün verimli olduðunu ortaya koymuþtur der.
    Diðer bir gerçekte, ayný þeyi almakla vermek arasýnda ayný kiþi için çok farklar var.

Warren efendi almayý bilmiþ ama verirken eli titremiþ.

Biraz þahsi hýrslarý fazla olan bir yatýrým dehasý. Adam hala 30 yaþýnda arabaya binen ve kendi yaþam felsefesini þirketine ortak olan KY’ye dikte eden birisi.

3. ...:::Beyaz Yaka için Yatýrým Koçluðu...:::

Bizim piyasamýz için iyi bir örnek deðil aslýnda. Ýlla örnek alýnmasý gerekiyorsa, kendisinin yatýrým yaptýðý þirketlerden temettü alma konusundaki tutarlýlýðýnýn örnek alýnmasý daha doðru. [emoji23]

Burada, Buffet’in milletin parasýný toplayýpta yatýrým yaptýðý kimliðe sahip kimse varmý ki, adamýn o tarafýný konuþalým.

bana buffet o parayý bir þekilde iç ediyor gibi gelmiþtir hep.

bir de misal 2008 de lehman batmýþtý. küresel bir krizde berkshire bir sýkýntý yaþarsa yýllardýr onu taþýyan yatýrýmcýsý ne olacak?

þirketin sayfasý da blog gibi ayný http://www.berkshirehathaway.com/

sýfatýnda meymenet yok ki

5.  Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku
    Bizim piyasamýz için iyi bir örnek deðil aslýnda. Ýlla örnek alýnmasý gerekiyorsa, kendisinin yatýrým yaptýðý þirketlerden temettü alma konusundaki tutarlýlýðýnýn örnek alýnmasý daha doðru. [emoji23]

Burada, Buffet’in milletin parasýný toplayýpta yatýrým yaptýðý kimliðe sahip kimse varmý ki, adamýn o tarafýný konuþalým.

Bence de; Buffet'in þirket sahibi olarak nasýl davrandýðý deðil, ortak olacaðý þirketi nasýl seçtiði bence de daha önemli olmalý.

6. Herkes haklý daðýlalým. :D

Gönül istiyor ki öyle bir hisse olsun ki hem %13-15 temettü versin hem de yýlda ortalama %30-40 hisse fiyatý artsýn düzenli olarak. Hatta buna bedelsiz de ekleyebilir dileyen.

Ama gerçek hayatta öyle olmuyor. Ýkisinden birinden feragat etmek lazým. Hem temettü verimi yüksek olsun hem hisse fiyatý sürekli artsýn olayý yok.

7. Warren buffet'ýn temettü vermeyip onu tekrar yatýrýma yönlendirmesi bence tamamen fonun deðerini yüksek tutup daha yüksek iþletim ücreti almak istemesinden kaynaklanýyor. Yatýrýmcýlara isterseniz aldýðýnýz temettüyü tekrar fona yatýrýn büyüyelim, isterseniz yatýrmayýn seçeneði sunmuyor. Kendi kestiði yönetim yada iþletim ücretini de tekrar yatýrým için kullansaydý hak verirdim.

8.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Herkes haklý daðýlalým. :D

Gönül istiyor ki öyle bir hisse olsun ki hem %13-15 temettü versin hem de yýlda ortalama %30-40 hisse fiyatý artsýn düzenli olarak. Hatta buna bedelsiz de ekleyebilir dileyen.

Ama gerçek hayatta öyle olmuyor. Ýkisinden birinden feragat etmek lazým. Hem temettü verimi yüksek olsun hem hisse fiyatý sürekli artsýn olayý yok.
    Bu iþin mutlak bir doðrusu tabiki yok, o nedenle herkes kendince haklý tabi.

Ancak hisse senedi yatýrýmý ile gayrimenkul yatýrýmý arasýnda bir analoji yaparsak; þahsen 1.000.000 TL'lik 5 dükkaným olsaydý eðer her sene fiyatýnýn toplamda 200.000 TL artamasýndansa 100.000 TL kira alýp 100.000 TL fiyatýnýn artmasýný tercih ederdim diye düþünüyorum. Dolayýsýyla burada da temettü önemli bir kriter haline geliyor benim için..

Bu benzetme doðru olmadý, þurayý atlamýþsýn diyen varsa eleþtirilere ve modellemeyi geliþtirmeye açýðým. Öte yandan benim dükkanýmýn fiyatý her sene 200.000 TL artsýn diyene de saygý duyuyorum tabii ki. Tercih meselesi..

Sayfa 273/637 ÝlkÝlk ... 173223263271272273274275283323373 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •