Sayfa 267/969 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    https://www.ekonomi7.com/mobil/haber...i-artiyor.html
    radore her yıl %40 büyüyor işgirişimin aldığı tarihe göre 3 kat büyüdü şimdide ihracata başlamış ve bizim şirketimiz gözaltı pazarı değerlemesinde işlem görüyor yazık
    Böyle güzel haberleri bulup çıkarttığınız için teşekkürler.

Yatırımlar değerli fakat şirketimiz bilgi cimrisi.

Ne yapcan atsan atılmaz/satsan satılmaz. )
    Stop Wishing Start Doing

10 günlük dün dahil
    Oğlun güder,hatun sağarsa koyun olur...Türk atasözü

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,377
    Sportive zarar da değil iflas etti sayılır ...
    Paramızı yedikçe yeni para talep ediyor ...
    ISGSY haber vermiyor çünkü utanıyor . Ne diyecek ?
    O kadar analiz yap, kılı kırk yar , ince ayar çek
    Sonra 200 000 hisse içerisinden bu dandik malı seçtik diyemiyor.

Alıntı Originally Posted by gucluu Yazıyı Oku
    Şimdi bir daha faaliyet raporunu okudum 9 aylık. Konunun çok uzmanı değilim ama anladığım kadarıyla Sportive de bir zarar var gibi duruyor. Yanlış anlamadıysam 15 milyon tl civarında bir zarar var.

Bu şirkete de tekrar sermaye tamamlamak adına 27.5 milyon konuldu.

En büyük iştiraklerden birisi.

Ortopro'ya da sermaye eklenmiş. En büyük iki yatırım.

Sportive'de işler düzelirse iyi olabilir.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

4. Sportive yılda 200 mio civarı ciro yapıyor. Ne kadar borçlanması var, stok devir hızı nedir, kar marjları nedir bilmiyoruz. perakende sektörü genel olarak zor durumda. spor mağazacılıği ise hala yatırım alıyor. Bu yıl Adidas Ankara da 1250 m2 büyük mağaza açtı. Demek ki iştah var. Sportive in bazı lokasyonlari ilginç. örneğin Van. Geçen günlerde olaylar çıkmadan önce Iran li gençlerin eğlenmek ve alışveriş için Van a akin ettiği konuşuluyordu. Bakalım bilançoda Sportive için ne değer göreceğiz?

5. Genel müdürün bir röportajını okudum 4-5 yıl önce sanırım biz aldığımız şirketleri 1.-2. vitese takar 3-4. ye takacaklara devrederiz diyordu iş girişimin şanssızlığı 2015-2016 nın genelde kötü olmasıydı 2017 toparlanma oldu 2018 ve ötesi pazarlama dönemi iş girişimin 1.-2 vitesde devrettiği şirketler devrettiğinden onlarca kat değerlendi sportive de arada geçen yıllarıda hesaplayarak 3-4 . vitese kendileri taktı eğer başarılı olursa ve bence olacak burada çok yüksek değerlemeler göreceğiz
    numnum da 3. vites hazırlığı var gibi
    nevotek radore tatilbudur da vitesler zaten çoktan atılmış
    Genel müdür röportajda ortalama yatırım süresi 4 yıl diyordu bu süreler çoktan aşıldı

6.  Alıntı Originally Posted by enigma Yazıyı Oku
    10 günlük dün dahil..
    Takaslara gore BY satmis Ky almis, Sn Dudu'nun dediginin tersine ky satmak bir yana aliyor da aliyor. Bu alanlardan birisi de benim.

Gelirim kesilmedigi surece benim alimlarim bitmez. Sirketin gorunumu degisirse o baska tabii. Bakalim kim hakli cikacak..

Sn Gucluu arkadas hakli.. radore, mika tur, numnum onceki degerlemelerde degeri artanlar, sportive ve ortopro deger kaybedip onlarin kazancini goturuyor.

1,6 ya 10 bin daha alis girdim bakalim verecek mi.

7. yıl yıl bakmak lazım, 2017 yi henüz öğrenmedik. Ortopro 2015 öncesinden gelen batıkları kapattım diyor. Sportive de çok sayıda yeni mağaza açtı, birçoğunu da kapattı. her bir açılış kapanış ciddi maliyet demek. küçük fakat dirençli yatirimci hisse alırsa bence daha iyi. şu bakımdan iyi, bir gün değerler anlaşılırsa satış fiyatı da epey yüksekte olur, parca parca satılmaya çalışılmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    yıl yıl bakmak lazım, 2017 yi henüz öğrenmedik. Ortopro 2015 öncesinden gelen batıkları kapattım diyor. Sportive de çok sayıda yeni mağaza açtı, birçoğunu da kapattı. her bir açılış kapanış ciddi maliyet demek. küçük fakat dirençli yatirimci hisse alırsa bence daha iyi. şu bakımdan iyi, bir gün değerler anlaşılırsa satış fiyatı da epey yüksekte olur, parca parca satılmaya çalışılmaz.
    Acip tekrar baktim, 2016 yili icin olan tabloyu buraya kopyaliyorum.

Sportive 3.9 mil, Ortopro 9.9 Mil deger kaybetmis.

Nevotek 2.9 Mil, Radore 2.3 Mil, Mika 2.4 Mil, NumNum da 2.7 Mil deger kazanmis. Sonuc 2016'da Degerlemelerde 4 Mil dusus.

Bunlar kagit ustundeki degerlemeler. Radore, Tatilbudur tipindeki sirketler surprizlere aciktir.
    Bu sirketler kagit ya da demir celik fabrikasina benzemez. Sermayeniz olsa bile karli bir tatil sitesi ya da datacenteri hemen kuramazsiniz, musteri portfoyu ve isletme kabiliyeti cok degerlidir.

Isim geregi datacenterlarla calisiyoruz.

Iki yil once tamamen sirket icinde olan sunuculari kademe kademe datacenter sirketlerine tasiyip sirketteki sunuculari kaldirdik.

Sebeplerden birincisi sunucularin yenilenmesi gerektiginde ortaya cikan satin alma maliyeti. Sirket buraya yatirim yapacagina kiralayarak finansal yukten kurtuluyor.

Ikincisi up time suresini saglamanin zor olmasi. Datacenter internet erisiminde iyi konumda ise bu konuda avantajli oluyor.

Ucuncusu sunucu ortaminin sogutma ihtiyaci kritik. Klima bozulsa icerisi firin gibi isiniyor. Elektrik gittiginde ornegin bu cok onemli oluyor.
    UPS arizasi v.s gibi seyler de olabiliyor. Bu gibi dertlerle de ugrasmiyorsunuz.

Bu nedenle haberdeki buyume oranlarinin abarti oldugunu sanmiyorum. Hatta elektrik maliyetleri yurtdisindaki gibi dusuk olsa, donanim maliyetlerinde vergi dusuk olsa bahsettikleri ihracati cok yukarilara tasiyabilirler.

Sayfa 267/969 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •