Sayfa 177/931 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

90 000 e 100 000 lot aldın 1.05 oldu 15 000 temettü aldın.Gene 90 000 liran var.1 yılda getirin yüzde 15 oldu.Evet ne desem bilemedim.Matematiği iyi olan bir arkadaş var mı.1 yılda kazanç yüzde kaçtır.Şu hesabı hayrına yapıversin.Beni de sayın boschyatırımı da aydınlatsın.Şu zamanda para değerli diyorum.Bu şirket mevduata alternatif düşünülmeli dürüst bir yatırım fonu gibi düşünülmeli diyorum.Gece rahat uyumak isteyenlerin kağıdı diyorum.Eurobondda bu ara parası, eurobond kötü bir şeymidir nesini beğenmiyorsunuz diyorum.Daha ne diyeyim.Bunun sermayesi eriyorsa eurobondların değeri düşerse erir, eurobondda şu andaki en değerli yatırım araçlarından biridir diyorum son olarak))))))
    Son düzenleme : HAKEM; 10-01-2018 saat: 23:34.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Isyat özsermayesini arttiramazsa hissenin önümüzdeki yıllarda primlenmesini geçici olarak görüyorum.kalıcı olmaz.

Dönemlik kar artislari sağlayabilir buda temettuye yansiyabilir ama primlenmesine uzun vadede yansiyacagini sanmıyorum.

Bir sanayi hissesi gibi degerlendiremiyorum.

Tek varlığı para+masa+sandalye.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Para masa sandalye.Yani warren buffet ın yaptığı işi yapıyorlar kısaca değil mi)))))))

3.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Dönemlik kar artislari sağlayabilir buda temettuye yansiyabilir ama primlenmesine uzun vadede yansiyacagini sanmıyorum.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    90 000 e 100 000 lot aldın 1.05 oldu 15 000 temettü aldın.Gene 90 000 liran var.1 yılda getirin yüzde 15 oldu.Evet ne desem bilemedim.
    Ben bu sene 0,82-0,88 arasından alımlarımı yaptım. Eğer bu sene diyelimki 15-16 kuruş temettüsünü verir ve biraz önce anlattığım seneryomda gerçekleşirse! 2018 yılında bu 2017 yıldaki alım fırsatlarını tekrar bulamıyacağıma eminim(bu hissenin 1,60 ile temmettüye girdiğini bilenlerdenim). Fiyat 0,90 altına inmiyebilir...

Saygılarımla...

yatırım tavsiyesi değildir

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Ben elimdeki 100 bini neredeyse 15% ile bankalara faize verebiliyorken, 160 Milyon sermayeli "süper karlı bankalarımız gibi para işi yapan"bir şirketten enflasyon + iyi getiri beklerim.

Aslında getiriyor da onu da personel genel gider vb kaleminde harcıyor.

En kötüsü istihdama dolaylı katkımız var

Alıntı Originally Posted by kucukortak Yazıyı Oku
    Ben elimdeki 100 bini neredeyse 15% ile bankalara faize verebiliyorken, 160 Milyon sermayeli "süper karlı bankalarımız gibi para işi yapan"bir şirketten enflasyon + iyi getiri beklerim.

Aslında getiriyor da onu da personel genel gider vb kaleminde harcıyor.

En kötüsü istihdama dolaylı katkımız var
    Hangi yüz bin genelde herkesin maliyeti 1 altı.Diyelim bugün 1 den 100 000 lot aldın aldın.2 ay içinde 15 kuruş temettü aldın.Kağıt 0.85 e düştü .Onla da kağıt aldın maliyetin 2 ay içinde 0.85 e düştü .1 yıl sonra 15 kuruş temettü alırsan gelirin yüzde kaç olur.Ben yüzde 17.6 olarak hesap ettim.Ha bu 2 aylık enflasyonu düşelim denebilir.E temettüye 1.02 den girse temettüye kadar enflasyon işi halloluyor.Benim beklentim ise 1.05.))))))herneyse kağıda girdim zarar ettim diyen yok. Enflasyona karşı diğer şirketlerin durumu ne olacak gelecek yıl göreceğiz.Bu kağıt sağlamcı benim girme nedenim de o zaten.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hangi yüz bin genelde herkesin maliyeti 1 altı.Diyelim bugün 1 den 100 000 lot aldın aldın.2 ay içinde 15 kuruş temettü aldın.Kağıt 0.85 e düştü .Onla da kağıt aldın maliyetin 2 ay içinde 0.85 e düştü .1 yıl sonra 15 kuruş temettü alırsan gelirin yüzde kaç olur.Ben yüzde 17.6 olarak hesap ettim.Ha bu 2 aylık enflasyonu düşelim denebilir.E temettüye 1.02 den girse temettüye kadar enflasyon işi halloluyor.Benim beklentim ise 1.05.))))))herneyse kağıda girdim zarar ettim diyen yok. Enflasyona karşı diğer şirketlerin durumu ne olacak gelecek yıl göreceğiz.Bu kağıt sağlamcı benim girme nedenim de o zaten.
    sizin hesabınızda mevduattan hallice oluyor, stopajda ödememiş oluyorsunuz, benim eklemek istediğm sizin hesanınıza göre ikinci alımınız 0,85 yerine 0,95 olacak gibi düşünün, birim fiyatındada yükseliş olacak...

saygılarımla...

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    90 000 e 100 000 lot aldın 1.05 oldu 15 000 temettü aldın.Gene 90 000 liran var.1 yılda getirin yüzde 15 oldu.Evet ne desem bilemedim.Matematiği iyi olan bir arkadaş var mı.1 yılda kazanç yüzde kaçtır.Şu hesabı hayrına yapıversin.Beni de sayın boschyatırımı da aydınlatsın.Şu zamanda para değerli diyorum.Bu şirket mevduata alternatif düşünülmeli dürüst bir yatırım fonu gibi düşünülmeli diyorum.Gece rahat uyumak isteyenlerin kağıdı diyorum.Eurobondda bu ara parası, eurobond kötü bir şeymidir nesini beğenmiyorsunuz diyorum.Daha ne diyeyim.Bunun sermayesi eriyorsa eurobondların değeri düşerse erir, eurobondda şu andaki en değerli yatırım araçlarından biridir diyorum son olarak))))))
    Hesap Şöyle:
    en iyi senaryo Mayıs 2017 .81 den alış (.80 görmüş)
    en kötü senaryo Şubat 2017 1.01 den alış (temettü öncesi / .12 temettü düşersek .89)
    iyi senaryo 8 ayda .81 den 1.00 %23 artış yıllık artış %35
    kötü senaryo 11 ayda %12.3 artış yıllık %13.5 artış.
    demek ki 2017 yılı içerisinde alım yapan birisi en kötü enflasyon kadar kazanmış (şimdilik).

8.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    sizin hesabınızda mevduattan hallice oluyor, stopajda ödememiş oluyorsunuz, benim eklemek istediğm sizin hesanınıza göre ikinci alımınız 0,85 yerine 0,95 olacak gibi düşünün, birim fiyatındada yükseliş olacak...

saygılarımla...

ben sizin gibi düşünmüyorum, yüksek temettü verdiğinde pay başına varlık değeri de önemli ölçüde düşecek. Faizler de yüksek seyrederse bu yıl .78 gibi bir fiyat bekliyorum.

Sayfa 177/931 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •