Sayfa 268/967 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon
Arama sonucu : 7731 madde; 2,137 - 2,144 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

  1.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Acip tekrar baktim, 2016 yili icin olan tabloyu buraya kopyaliyorum.

    Sportive 3.9 mil, Ortopro 9.9 Mil deger kaybetmis.

    Nevotek 2.9 Mil, Radore 2.3 Mil, Mika 2.4 Mil, NumNum da 2.7 Mil deger kazanmis. Sonuc 2016'da Degerlemelerde 4 Mil dusus.



    Bunlar kagit ustundeki degerlemeler. Radore, Tatilbudur tipindeki sirketler surprizlere aciktir.
    Bu sirketler kagit ya da demir celik fabrikasina benzemez. Sermayeniz olsa bile karli bir tatil sitesi ya da datacenteri hemen kuramazsiniz, musteri portfoyu ve isletme kabiliyeti cok degerlidir.


    Isim geregi datacenterlarla calisiyoruz.

    Iki yil once tamamen sirket icinde olan sunuculari kademe kademe datacenter sirketlerine tasiyip sirketteki sunuculari kaldirdik.

    Sebeplerden birincisi sunucularin yenilenmesi gerektiginde ortaya cikan satin alma maliyeti. Sirket buraya yatirim yapacagina kiralayarak finansal yukten kurtuluyor.

    Ikincisi up time suresini saglamanin zor olmasi. Datacenter internet erisiminde iyi konumda ise bu konuda avantajli oluyor.

    Ucuncusu sunucu ortaminin sogutma ihtiyaci kritik. Klima bozulsa icerisi firin gibi isiniyor. Elektrik gittiginde ornegin bu cok onemli oluyor.
    UPS arizasi v.s gibi seyler de olabiliyor. Bu gibi dertlerle de ugrasmiyorsunuz.

    Bu nedenle haberdeki buyume oranlarinin abarti oldugunu sanmiyorum. Hatta elektrik maliyetleri yurtdisindaki gibi dusuk olsa, donanim maliyetlerinde vergi dusuk olsa bahsettikleri ihracati cok yukarilara tasiyabilirler.
    Birinci elden değerli paylaşım için teşekkürler.
    Bugün Sportive'le ilgili yazışmaların devamında Nike'in piyasa değeri ve rasyolarını paylaşmak isterim.
    Sportive de çok sayıda marka var fakat Nike markalar arasında birinci sırada ( geçen yılın bilgisi).

    Nike'ın firma değeri/ ciro rakamı 3,x lerde FAVÖK çarpanı da 19,x larda.
    Sektör rasyoları da yüksek.

    https://finance.yahoo.com/quote/NKE/key-statistics/

    Sportive için elbette emsal olmaz fakat fikir verebilir.

  2. Ben önceleri nike a ait mağaza sanırdım sportive i genelde nike ağırlıklı ve nike aksesuar Türkiye distrübitörü iş girişimle birlikte Türkiye nike kurucusu istventure sahibi Zafer Parlar da ortak olmuştu elbet birşeyler çıkar bu sinerjiden

  3. Çok güzel bir tespit, 2015, 2016 yılı şoklarına yakalanan İŞ GİRİŞİM mecburen YATIRIMCI oldu. Neticede iştiraklerini daha iyi bir fiyattan sattığında GERÇEK MANADA bir zararı olmayacak. Sanırım bu şekilde durumu kurtarmaya çalışıyorlar. “Satamıyorsan değer yarat” prensibi gereği bunun mevcut şartlarda MECBUREN en doğru yol olduğunu düşünenlerdenim.

     Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    Genel müdürün bir röportajını okudum 4-5 yıl önce sanırım biz aldığımız şirketleri 1.-2. vitese takar 3-4. ye takacaklara devrederiz diyordu iş girişimin şanssızlığı 2015-2016 nın genelde kötü olmasıydı 2017 toparlanma oldu 2018 ve ötesi pazarlama dönemi iş girişimin 1.-2 vitesde devrettiği şirketler devrettiğinden onlarca kat değerlendi sportive de arada geçen yıllarıda hesaplayarak 3-4 . vitese kendileri taktı eğer başarılı olursa ve bence olacak burada çok yüksek değerlemeler göreceğiz
    numnum da 3. vites hazırlığı var gibi
    nevotek radore tatilbudur da vitesler zaten çoktan atılmış
    Genel müdür röportajda ortalama yatırım süresi 4 yıl diyordu bu süreler çoktan aşıldı

  4. Bu hisseyi değilde burasını niye seviyorum.eskiler burdan hiç ayrılmıyorlar. Gidenler biraz zaman alsada geri dönüyorlar hisse almasalarda tahminlerini yazıyorlar.klasik aynı yazılar.ezber tekrarı teknik ve temele dayanmayan gelecekte olabilir masalları

  5. Koskoca bir yıl geçti. 2017 başındaki fiyattayız. 1,62 lerde üç beş ay bu hisseyi takip eden bir yatırımcı bu iş girmişten bir halt olmayacağını anlar.yatırımını belli teknik ve temel analiz bilgisiyle test ettiğini grafiklerle izah eder yorumlarını yazar.

  6. #2142
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Yaş
    64
    Gönderi
    35,397
     Alıntı Originally Posted by KIZILAT Yazıyı Oku
    Bu hisseyi değilde burasını niye seviyorum.eskiler burdan hiç ayrılmıyorlar. Gidenler biraz zaman alsada geri dönüyorlar hisse almasalarda tahminlerini yazıyorlar.klasik aynı yazılar.ezber tekrarı teknik ve temele dayanmayan gelecekte olabilir masalları
    Her yasin, her donemin oyuncagi oldugu gibi masallari da vardir.
    Icinizdeki cocugu kaybetmeyin yeter.
    Biz satmadan gitmez.
    En son 2010 da alip 2013 ortalarinda sifir kar ile 3.5 yil bekleyip gitmiyor diye 2 TL fiyattan sattigim Eregl ve Petkm su an 10 ve 8 TL deler,
    temettuler haric tabii..
    Yani biz satmadan gitmez bu da.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  7. Burasını geçmişte basireti bağlananlar düşüşe yakalanmış.günlük te hisse alıp satanlar arasıra gidermi ucuzmu diye gelen gidenler. Müdavimleri çok belkide ençok yazı yazılan hoş bir o kadarda boş hikayeler üzerine kurulmuş yazılar yazılan yer. Girdap girdap girdap

  8. Sayın dudu ben sizi çok seviyorum. Saygıda kusur etmem uzun vade yatırımcı olmak borsada çoğu zamanlarda
    yatırımcının istemesede kaderi olabiliyor. Isteyerek uzun vadeli yatırımcı olmak bizim bist için geçerli değil bir iki istisna dışında.

Sayfa 268/967 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •