Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3571 madde; 1 - 8 arası.

Konu: LIDFA - Lider Faktoring

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Sermaye yeterlilik oranı;

http://piyasarehberi.org/sozluk/serm...rlilik-rasyosu

çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum.

LIDFA'nin gecen yil ki faaliyet raporunu okursan, sirketin cek kirdigi kisi ya da sirketler kendi musterileri.

Kendi musterisi olabilmek icin de, sirkete teminat yatirmak gerekiyor.

Gecen raporda alinan teminatlar 7.5 MILYAR TL. duzeyinde.

Yani faktoringlerin istedigi teminat, kredi veren bankalar gibi degil.

Banka, kisinin credit history'sine, kurumlar icin son 3 yillik bilancosuna bakar, teminat istemez.

Faktoring musterisi ise, cogu bankalarin kara listesinde olan kisi ve kurumlardir ( kurum derken KOBI'ler ).

Cunku Banka ile isini goturemeyen kisiler gelir Faktoring sirketlerine.

Bu itibarla, Basel Kriterlerinde bahsedilen, Bankalarin tabi oldugu %8, %12 sartlari, factoring sirketleri icin aranmiyor.

Ozetle, bu sirket 6 ayda bir 34 kurus verirken, oz sermayesi cok daha dusuktu.

Benim dusuncem, eger Nedim Bey, CS ile keciyi baglarsa ve isterse, nakit kar payi verebilir.

Eger verecekse, bence bu sermaye yeterlilik oranı, en son dusunecegi konu olur gibime geliyor.

LIDFA'nin musteri kaybetmek gibi bir riski yoktur.

Hatta, musterileri icinde en saglam olanlari secmek gibi bir ugrasi icindeler.

Tum bunlar Yillik Faaliyet Raporunda yaziyor.

15 sayfa gibi bir kismin dikkatle okunmasi, incelenmesi gerekiyor.

LIDFA'nin, LIDER Faktoring olarak isimlendirilmesi, Banka ortakligi olan Faktoringler disinda musterisi en cok olan Faktoring sirketi olmasindandir.

Teminat yatirmis KOBI'ler, faizler suradan suraya geldi diye is yaptigi sirketi degistirmez, gidecegi diger sirketlerin de faiz artisini fiyatlarina yansittigini bilir.

Ben gercek bilgiyi, birikimi, bu sayfalari okuyan uyeler, bilgilensin diye yaziyorum.

Kimseyi kirmak gibi bir dusuncem olamaz.

Ancak, LIDFA'da artik yeter, ya ogrenip oyle yazin, ya da yazin sorun.

Ciktiginiz hisseden,pisman olup,tekrar geri gelsin diye yazi yazmak, kimseye fayda saglamaz.

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sermaye yeterlilik oranı;

http://piyasarehberi.org/sozluk/serm...rlilik-rasyosu

çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum.

LIDFA'nin gecen yil ki faaliyet raporunu okursan, sirketin cek kirdigi kisi ya da sirketler kendi musterileri.

Kendi musterisi olabilmek icin de, sirkete teminat yatirmak gerekiyor.

Gecen raporda alinan teminatlar 7.5 MILYAR TL. duzeyinde.

Yani faktoringlerin istedigi teminat, kredi veren bankalar gibi degil.

Banka, kisinin credit history'sine, kurumlar icin son 3 yillik bilancosuna bakar, teminat istemez.

Faktoring musterisi ise, cogu bankalarin kara listesinde olan kisi ve kurumlardir ( kurum derken KOBI'ler ).

Cunku Banka ile isini goturemeyen kisiler gelir Faktoring sirketlerine.

Bu itibarla, Basel Kriterlerinde bahsedilen, Bankalarin tabi oldugu %8, %12 sartlari, factoring sirketleri icin aranmiyor.

Ozetle, bu sirket 6 ayda bir 34 kurus verirken, oz sermayesi cok daha dusuktu.

Benim dusuncem, eger Nedim Bey, CS ile keciyi baglarsa ve isterse, nakit kar payi verebilir.

Eger verecekse, bence bu sermaye yeterlilik oranı, en son dusunecegi konu olur gibime geliyor.

LIDFA'nin musteri kaybetmek gibi bir riski yoktur.

Hatta, musterileri icinde en saglam olanlari secmek gibi bir ugrasi icindeler.

Tum bunlar Yillik Faaliyet Raporunda yaziyor.

15 sayfa gibi bir kismin dikkatle okunmasi, incelenmesi gerekiyor.

LIDFA'nin, LIDER Faktoring olarak isimlendirilmesi, Banka ortakligi olan Faktoringler disinda musterisi en cok olan Faktoring sirketi olmasindandir.

Teminat yatirmis KOBI'ler, faizler suradan suraya geldi diye is yaptigi sirketi degistirmez, gidecegi diger sirketlerin de faiz artisini fiyatlarina yansittigini bilir.

Ben gercek bilgiyi, birikimi, bu sayfalari okuyan uyeler, bilgilensin diye yaziyorum.

Kimseyi kirmak gibi bir dusuncem olamaz.

Ancak, LIDFA'da artik yeter, ya ogrenip oyle yazin, ya da yazin sorun.

Ciktiginiz hisseden,pisman olup,tekrar geri gelsin diye yazi yazmak, kimseye fayda saglamaz.
    Hayatımda okuduğum en aklı başında yorumlardan biri. Tebrik ederim. Çok faydalı. Ben de 3-4 yıldır bu hissedeyim. Taa 2 liralardan girdim bu hisseye. Çok almadım gerçi ama yinede fena değil. Ve hiç satmadım. Satmayı da düşünmüyorum.

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •