Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 848/1014 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898948 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,777 - 6,784 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Siteye karşılık mahalle aralarındaki tıkış tıkış evleri öven arkadasları anlamakta güçlük çekiyorum.
    Hep lüks site örnekleri veriyorsunuz.
    Ekonomik uygun sitelerde neden oturmuyorsunuz???
    Ben Atakent Toki sitelerinde oturuyorum. Aylık aidatım137 lira.
    Kapıcı, otopark, asansör, jenarator, çocuk parkları, futbol basket sahası, yürüyüş yolları,spor alanları, yesillikler içinde kamelya ve çardaklar, 24 saat güvenlik ve kamera vs. hepsi 137 liralık aidatın içerisinde.
    istedigim saatte aracımı otoparka bırakabiliyorum. çocuklarım güvenli şekilde parklarda basketbol sahalarında arkadaslarıyla oynayabiliyor. Komşularımız alt kültür insanlar degil.
    Çogunlugu memur (doktor, ögretmen, avukat, savcı vs.
    50 lira aidat ödeyecegim diye gidip mahlle arasında tıkış tıkış evlerde oturmam.
    hergün aracıma park yeri arayamam. Aracım çalınacak, çizilecek vs. derdim yok. Çocuklarımı mahalle arasına salsam aklım hep onlarda kalırdı.
    Sokaklar güvensiz. Harfiyat kamyonlarından tut hırsız sapık ne ararsan var.
    Çocugum sitede bisikletine binip gezinebiliyor. Mahalle arasında bisiklete binse ya üzerinden kamyon gecer ya hırsızın biri bisikletini çalar.
    mahalle arasındaki çocuklar yeşil alanı bırak toprak göremiyor toprak. her yer asfalt beton kaldırım.
    Benim çocugum sitede yeşillikler arasında yuvarlanıyor.
    Yeşilköyde oturmaktan bahsedilmiş. Yazın yeşilköyde 5 dakika dışarda duramazsınız. Suriyeliler istila ediyor oraları. Sahil, kaldırım yol farketmiyor heryerde mangal yapıp nargile içiyorlar. Yeşilköyde ki evlerin çogu eski yapı depremde tuzla buz olurlar.
    Sizin verdiğiniz örnek çok mantıklı,muhtemel umutabi adlı üyenin oturduğu konut lüks konseptli ve güvenlik ve ekstra çalışan personel yüzünden 700 tl aidatlı,şimdi sizin 5 ayda ödediğiniz aidat eğer bir ayda ödeniyorsa insanlar gelirleri gereği istemeseler de maalesef apartman tarzı yerleri tercih ediyor..

2.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Siteye karşılık mahalle aralarındaki tıkış tıkış evleri öven arkadasları anlamakta güçlük çekiyorum.
    Hep lüks site örnekleri veriyorsunuz.
    Ekonomik uygun sitelerde neden oturmuyorsunuz???
    Ben Atakent Toki sitelerinde oturuyorum. Aylık aidatım137 lira.
    Kapıcı, otopark, asansör, jenarator, çocuk parkları, futbol basket sahası, yürüyüş yolları,spor alanları, yesillikler içinde kamelya ve çardaklar, 24 saat güvenlik ve kamera vs. hepsi 137 liralık aidatın içerisinde..... ....... ......
    Aidat miktarı ve karşılığında elde edilenler açısından güzel bir seçenek sunmuşsunuz.

Fakat bahsettiğiniz bölge 1. derece deprem bölgesi.
    Küçük ve büyük çekmece semtlerinin gerçek adı çekmece değil "küçük çökmece" ve "büyük çökmece"dir.
    Bu iki göl, topraktaki çökme sonucu oluşmuştur.

Kaç kişi ev alacağı semti seçerken buna dikkat eder bilmem ama, ben zemin yapısını falan çok önemseyen biriyim.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Aidat miktarı ve karşılığında elde edilenler açısından güzel bir seçenek sunmuşsunuz.

Fakat bahsettiğiniz bölge 1. derece deprem bölgesi.
    Küçük ve büyük çekmece semtlerinin gerçek adı çekmece değil "küçük çökmece" ve "büyük çökmece"dir.
    Bu iki göl, topraktaki çökme sonucu oluşmuştur.

Kaç kişi ev alacağı semti seçerken buna dikkat eder bilmem ama, ben zemin yapısını falan çok önemseyen biriyim.
    Bu analize ilaveli katiliyom
    Netekim zelzele oldurmez bina öldürür
    Yani o bölgeye tasiyabilcegi otesi yüksekte binalar dikildi her biri ortalama 5 kat daha eksik olmalıydı şu anki mevcuta kiyas
    Bnm evde orda
    Nispeten ortalamaya göre daha iyi Ama bencillik bu
    Yani kime fayda
    Sırf bana ise
    Bu iyi bişey değil malesef
    Zemin kaya değil bi kere yani sıkı kaya değil çoğu yerde mil denen türden zemin
    Yamacta yer alan binalarda Fore kazık yok
    İnşallah deprem 3 bin yil Sonra olur

4. Bu arada emlak belediye vergilerine kol gibi zam gelmiş. %30 - %35 civarı artış olmuş tahminen.

Belediyenin sitesine girip ebelediyeden 2018 yılı verginizi görün ve şok olun!

Şimdi girdim ve baktım. Şoklardayım!

5. O değil de yeni Ankara belediye başkanı inanılmaz işler yapıyor. Daha doğrusu olması gerekeni yapıyor ama insanda hiç ümit kalmadığı için duydukça dinledikçe okudukça hayret ediyorum.

1. Ulaşım 24 saat dedi
    2. Çukurambar öldü dedi otopark ve trafik düşünülmemiş daha da bina yapılıyor 5 10 seneye herkes terkeder dedi. ( bu başlıkta aynı kelimelerle ben de 2015 yılında yazmıştım
    3. Kızılırmak suyu hata dedi...
    4. Yüksek binalar belli yerde olur prensip olarak yatay yapılaşma dedi...

Ankara bozkırında 35 katlı gökdelenlere milyon döken hemşehrilerime selam olsun. Mansur başkan kaybetti ama söylemleri kazandı demek ki aklın yolu bir imiş değil mi?

Tek korkum bu başkanı fazla barındırmazlar. Böyleleri bize çoktur yerine yiyici troll rüşvetçi biri geliverir bir şekilde.

Ankaralı hangi partili olursa olsun bu başkan sözlerini tutarsa sahip çıkar 3 5 kan emicinin dışında herkesin istediği söylediği bunlardı zaten...

6. Bağdat Caddesi'ni dönüşüm vurdu!

TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, Bostancı-Suadiye hattında 2016'da 10- 13 bin TL aralığında olan konut m2 satış fiyatları 2017'de 8-10 bin TL'ye, 2016 yılında 35-45 TL m2/ay olan konut kiraları da 2017'de 28-35 TL arasına geriledi. Aynı hattaki işyeri satış fiyatları da 2016 yılında 23-32 bin dolar/m2 iken 2017 yılında 20-28 bin dolar/m2'ye indi. JLL verilerine göre de 2016'da 190 dolar/m2 olan işyeri kiraları 2017'de 125 dolar/m2'ye gerilemiş durumda. Suadiye-Caddebostan hattında 2016'da 14-18 bin TL aralığında olan konut m2 satış fiyatları 2017'de 11 -14 bin TL'ye, 2016'da 47-60 TL m2/ay konut kiraları 2017'de 37-47 TL arasına indi. Aynı hattaki işyeri fiyatları 2016'da 27- 34 bin dolar/m2 iken 2017'de 24-30 bin doIar/m2'ye geriledi. JLL verilerine göre, 2016'da 225 dolar/m2 olan işyeri kiraları da 2017'de 150 dolar/m2'ye düştü. Caddebostan-Kızıltoprak hattında ise 2016'da 12-15 bin TL aralığında olan konut m2 satış fiyatları 2017'de 10-13 bin TL'ye, 2016 yılında 42-52 TL m2/ay lan konut kiraları da 2017 yılında 35-45 TL seviyesine geriledi. Aynı hattaki işyeri satış fiyatları da 2016'da 20-28 bin dolar/m2 iken 2017 yılında 18-26 bin doIar/m2'ye düştü. JLL verilerine göre de 2016 yılında 120 dolar/m2 olan işyeri kiraları 2017 yılında 80 dolar/m2'ye inmiş bulunuyor.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    O değil de yeni Ankara belediye başkanı inanılmaz işler yapıyor. Daha doğrusu olması gerekeni yapıyor ama insanda hiç ümit kalmadığı için duydukça dinledikçe okudukça hayret ediyorum.

1. Ulaşım 24 saat dedi
    2. Çukurambar öldü dedi otopark ve trafik düşünülmemiş daha da bina yapılıyor 5 10 seneye herkes terkeder dedi. ( bu başlıkta aynı kelimelerle ben de 2015 yılında yazmıştım
    3. Kızılırmak suyu hata dedi...
    4. Yüksek binalar belli yerde olur prensip olarak yatay yapılaşma dedi...

Ankara bozkırında 35 katlı gökdelenlere milyon döken hemşehrilerime selam olsun. Mansur başkan kaybetti ama söylemleri kazandı demek ki aklın yolu bir imiş değil mi?

Tek korkum bu başkanı fazla barındırmazlar. Böyleleri bize çoktur yerine yiyici troll rüşvetçi biri geliverir bir şekilde.

Ankaralı hangi partili olursa olsun bu başkan sözlerini tutarsa sahip çıkar 3 5 kan emicinin dışında herkesin istediği söylediği bunlardı zaten...
    Bir önceki kan emiciyi uzaylılar seçmiyordu ANKARALILARIN en az %50 den fazlası seçiyordu hemde 20 yıla yakın... Kötülük toplumun içinde var ,hep söylerim yine söyleyeyim çözüm o parti bu parti değil toplumun kendisinde. Ha ! umut var mı ? Ortada doğuda Arapların adam olmasında ne kadar umut varsa bizde de o kadar umut var.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bir önceki kan emiciyi uzaylılar seçmiyordu ANKARALILARIN en az %50 den fazlası seçiyordu hemde 20 yıla yakın... Kötülük toplumun içinde var ,hep söylerim yine söyleyeyim çözüm o parti bu parti değil toplumun kendisinde. Ha ! umut var mı ? Ortada doğuda Arapların adam olmasında ne kadar umut varsa bizde de o kadar umut var.
    Çok detaya girmeyeyim ama o secimde mansur yavaş %50 altında aldıysa ben hiç bir şey bilmiyorum secimi izlediyseniz ve ankaraliysaniz ne dediğimi anlarsınız seçildiği filan yoktu da işte...

Toplum ile ilgili eleştirinize kısmen katılıyorum tabi ki bu şekilde yaşamak insanların tercihi. De... başka türlü yaşamak bilmiyorlar ki? Herkes avrupa amerika görmüyor onu geçtim herkes okuma yazma bile bilmiyor bilenin de hayatı o kadar kötü ki okumaya vakti olmuyor. Kendine yakın geleni seçiyor. Insanlara eleştiri yapıyoruz tamam da biraz da hak vermek lazım.

Ben o secimden 15 gün önce chp li kişilerle aynı ortama düştüm. Dedim ki işte aday çok kuvvetli bu seçim ben de destekliyorum nasıl gidiyor çalışmalar başarılar dilerim dedim.

Bana dedi ki ne çalışması ben sağcı adam için çalışmam. Kendi kulaklarımla duydum. Ve inanamadım adam kendi partisi için adayı beğenmedi diye çalışmıyor sonra ama sabah akşam sizin gibi halka sövmeyi biliyor. Her şeyi de halkta aramamak lazım dimi?

Ki avrupa amerika da hiç matah değil aynı veya daha kötü yerler çok... Gitme imkanım var gideceğim yerlere bakıyorum ve rasyonel şekilde daha iyi yaşadığımı düşünüyorum açıkçası. Duygusal boyutu da var milliyet, din boyutları elbette var ama sadce rasyonel bakarsanız dahi Ankara bence bana yaşayabileceğim çoğu yerden daha iyisini sunuyor. Bu elbette şahsi değerlendirmem ve yarın bakarsın yapamazsın gitmek zorunda kalırsın herkese saygı duymak lazım. Bir ton arkadaşım hollanda ya gitti. Çoğu çocuk için gidiyor imam hatipte yetişip ne olacak çocuklar diyorlar bunlar aselsan da başka savunma sanayi şirketlerinde yazılım sirketlerinde çalışan yetişmiş zehir gibi insanlar, bu insanların gidişini devletin kesmesi gerekiyor. Zorla değil kulak vererek istediği hizmeti sunarak.

Ha şu boyutu da var demek ki beğenmediğimiz eğitim sistemi global firmalarda iş bulabilecek yeterlilikte yüzlerce binlerce insan yetiştirmiş dimi? Ki gidenin on katı gitmeyen var insanlar bazı konularda iyileşme bekliyorlar dikkate alınması gerekir kimseyi aşağılamakla bir yere gelinmiyor herkes herkese saygı duyacak bir arada yaşanacak.

Sizin kadar enseyi de karartmamak lazım öyle yapınca insan yaşayamaz. Açık söyleyeyim öyle düşünsem giderdim yarın düşünürsem de muhtemelen giderim ama gitsen de çözüm değil bütün hayatın sevdiklerin burada nereye gideceksin...

Sayfa 848/1014 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •