Originally Posted by
nosfecagri
Çok detaya girmeyeyim ama o secimde mansur yavaş %50 altında aldıysa ben hiç bir şey bilmiyorum secimi izlediyseniz ve ankaraliysaniz ne dediğimi anlarsınız seçildiği filan yoktu da işte...
Toplum ile ilgili eleştirinize kısmen katılıyorum tabi ki bu şekilde yaşamak insanların tercihi. De... başka türlü yaşamak bilmiyorlar ki? Herkes avrupa amerika görmüyor onu geçtim herkes okuma yazma bile bilmiyor bilenin de hayatı o kadar kötü ki okumaya vakti olmuyor. Kendine yakın geleni seçiyor. Insanlara eleştiri yapıyoruz tamam da biraz da hak vermek lazım.
Ben o secimden 15 gün önce chp li kişilerle aynı ortama düştüm. Dedim ki işte aday çok kuvvetli bu seçim ben de destekliyorum nasıl gidiyor çalışmalar başarılar dilerim dedim.
Bana dedi ki ne çalışması ben sağcı adam için çalışmam. Kendi kulaklarımla duydum. Ve inanamadım adam kendi partisi için adayı beğenmedi diye çalışmıyor sonra ama sabah akşam sizin gibi halka sövmeyi biliyor. Her şeyi de halkta aramamak lazım dimi?
Ki avrupa amerika da hiç matah değil aynı veya daha kötü yerler çok... Gitme imkanım var gideceğim yerlere bakıyorum ve rasyonel şekilde daha iyi yaşadığımı düşünüyorum açıkçası. Duygusal boyutu da var milliyet, din boyutları elbette var ama sadce rasyonel bakarsanız dahi Ankara bence bana yaşayabileceğim çoğu yerden daha iyisini sunuyor. Bu elbette şahsi değerlendirmem ve yarın bakarsın yapamazsın gitmek zorunda kalırsın herkese saygı duymak lazım. Bir ton arkadaşım hollanda ya gitti. Çoğu çocuk için gidiyor imam hatipte yetişip ne olacak çocuklar diyorlar bunlar aselsan da başka savunma sanayi şirketlerinde yazılım sirketlerinde çalışan yetişmiş zehir gibi insanlar, bu insanların gidişini devletin kesmesi gerekiyor. Zorla değil kulak vererek istediği hizmeti sunarak.
Ha şu boyutu da var demek ki beğenmediğimiz eğitim sistemi global firmalarda iş bulabilecek yeterlilikte yüzlerce binlerce insan yetiştirmiş dimi? Ki gidenin on katı gitmeyen var insanlar bazı konularda iyileşme bekliyorlar dikkate alınması gerekir kimseyi aşağılamakla bir yere gelinmiyor herkes herkese saygı duyacak bir arada yaşanacak.
Sizin kadar enseyi de karartmamak lazım öyle yapınca insan yaşayamaz. Açık söyleyeyim öyle düşünsem giderdim yarın düşünürsem de muhtemelen giderim ama gitsen de çözüm değil bütün hayatın sevdiklerin burada nereye gideceksin...
Yer İmleri