Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 307/690 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon
Arama sonucu : 5520 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: ESEMS - Esem Spor Giyim Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Esas sözleşme tadilinden bahsediliyor. Bunun için genel kuruldan önce Sermaye piyasasından ve Gümrük Ticaret bakanlığından önceden izin alınıp genel kurula sunulması gerekiyor.
    kayıtlı sermaye sistemine kabul edilen Sermaye Piyasası Kanununa tabi halka açık anonim şirketlerin kayıtlı sermaye tavanı içinde yapacakları sermaye artışlarında Bakanlık izni aranmaz. Bakanlık izninin, genel kurul tarihinden önce alınması gerekir. Bakanlık izni alınmadan kuruluş ve esas sözleşme değişikliği işlemleri ticaret sicili müdürlüğüne tescil edilemez.
    Acaba diyorum ne dersiniz?

2. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞLİKLERİNDE BAKANLIK İZNİ ALINMASI

Esas sözleşme değişikliği başvuru dilekçesine aşağıdaki belgeler eklenir:

a) Esas sözleşme değişikliğine ilişkin yönetim kurulu kararının noter onaylı örneği,

b) Esas sözleşmenin değişen maddesinin/maddelerinin yeni metni,

c) Esas sözleşme değişikliği diğer resmi kurumların uygun görüşünü veya iznini gerektiren şirketler için uygun görüş veya izin yazısı,

ç) Sermaye artırımına ilişkin esas sözleşme değişikliğinde;

i) Sermayenin tamamının ödendiğine, karşılıksız kalıp kalmadığına ve şirket öz varlığının tespitine ilişkin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu,

ii) Sermaye artırımının iç kaynaklardan yapılması halinde, iç kaynaklardan karşılanan tutarın şirket bünyesinde gerçekten var olduğuna ilişkin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu, denetime tabi şirketlerde ise denetçinin bu tespitlere ilişkin raporu,

iii) Konulan ayni sermaye ile sermaye artırımı sırasında devralınacak işletmeler ve ayınların değerinin tespitine ilişkin mahkemece atanan bilirkişi tarafından hazırlanmış değerleme raporları,

iv) Konulan ayni sermaye üzerinde herhangi bir sınırlamanın olmadığına dair ilgili sicilden alınacak yazı,

v) Ayni sermaye olarak konulan taşınmazın, fikri mülkiyet haklarının ve diğer değerlerin kayıtlı bulundukları sicillere şerh verildiğini gösteren belge.

d) Sermayenin azaltılmasına ilişkin esas sözleşme değişikliğinde; sermayenin azaltılmasına rağmen şirket alacaklılarının haklarını tamamen karşılayacak miktarda aktifin şirkette mevcut olduğunun belirlenmesine ilişkin yeminli mali müşavir raporu, denetime tabi şirketlerde ise denetçinin bu tespitlere ilişkin raporu.

3. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLECEK MADDE ÖRNEKLERİ

a) Sermayenin Asgari Tutarlara Yükseltilmesi:

Sermayeleri 50.000 (elli bin) Türk Lirasının altında olan anonim şirketler ile 10.000 (on bin) Türk Lirasından az olan Limited şirketlerin sermayelerini, 14/2/2014 tarihine kadar bu miktarlara yükseltmeleri gerekmektedir. Belirlenen süre içerisinde sermayelerini öngörülen tutarlara yükseltmeyen şirketler, bu sürenin sonunda infisah etmiş sayılırlar.

b) Sermaye ve Hisse Senetlerinin Nevi:

2009 yılından önce kurulan şirketlerin sermaye tutarı ve pay bedeli Yeni Türk Lirası olarak yazılıdır Türk Lirası olarak düzeltilmelidir.

c) Anonim şirketlerde yönetim Kurulu (Limited şirketlerde müdürler kurulu):

Anonim şirketlerde, şirketin işleri ve idaresi genel kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde seçilecek en az 1 (bir) üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yürütülür. Limited şirketlerde, şirketin işleri ve idaresi genel kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde seçilecek en az 1 (bir) müdürden oluşan bir müdürler kurulu tarafından yürütülür.

d) Şirketin Temsili ve İlzam Yönetim (Müdürler) Kurulu Üyelerinin Görev Dağılımı:

Şirketin yönetim ve dışarıya karşı temsili yönetim (müdürler) kuruluna aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için bunların şirketin unvanı altına konmuş ve şirketi ilzama yetkili 1 (bir) kişinin imzasını taşıması gereklidir.

Anonim şirketlerde yönetim kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir. En az bir yönetim kurulu üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır. Yönetim Kurulu Türk Ticaret Kanunu’nun 367. Maddesine göre iç yönerge çıkarmaya ve uygulamaya yetkilidir.

Limited şirketlerde Müdür/Müdürler Kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla müdüre devredebilir. Müdür/Müdürler Kurulu Türk Ticaret Kanunu’nun 625. Maddesine göre iç yönerge çıkarmaya ve uygulamaya yetkilidir.

e) Denetçiler ve Görevleri:

Denetçi, Şirket genel kurulunca seçilir. Şirketin, finansal tabloları ve yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu Türk Ticaret Kanunu’nun “Denetleme†bölümünde düzenlenen maddeleri kapsamında, uluslararası denetim standartlarıyla uyumlu Türkiye Denetim Standartlarına göre denetlenir.

f) Genel Kurul:

Genel kurullar, olağan ve olağanüstü toplanırlar. Olağan genel kurul, şirketin hesap devresi sonundan itibaren 3 ay içinde ve senede en az bir defa; olağanüstü genel kurullar ise, şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır. Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir.

Anonim şirket genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanunu’nun 409. maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.

Limited şirket genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanunu’nun 616. maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.

Anonim şirketlerde genel kurul, şirketin merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde veya yönetim kurulunun belirleyeceği farklı bir yerde toplanır.

Limited şirketlerde genel kurul, şirketin merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde veya Müdür/ Müdürler Kurulunun belirleyeceği farklı bir yerde toplanır.

Genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım, şirketin genel kurul toplantılarına katılma hakkı bulunan hak sahipleri bu toplantılara, Türk Ticaret Kanununun 1527 nci maddesi uyarınca elektronik ortamda da katılabilir. Şirket, Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca hak sahiplerinin genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılmalarına, görüş açıklamalarına, öneride bulunmalarına ve oy kullanmalarına imkan tanıyacak elektronik genel kurul sistemini kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın alabilir. Yapılacak tüm genel kurul toplantılarında esas sözleşmenin bu hükmü uyarınca, kurulmuş olan sistem üzerinden hak sahiplerinin ve temsilcilerinin, anılan Yönetmelik hükümlerinde belirtilen haklarını kullanabilmesi sağlanır.

Alıntı Originally Posted by legenda1903 Yazıyı Oku
    Bay Kanki var mı bir plan? Desteğe hazırım...
    plan derken

bay ceng genel kurulda çay servisi yapacağını beyan etti
    hade rasgele

Gündeme madde ekletme falan mesela
    YERYÜZÜNDE BÖBÜRLENEREK YÜRÜME!! ÇÜNKÜ SEN NE YERİ YARABİLİR NE DE BOYCA DAĞLARA ERİŞEBİLİRSİN...

Alıntı Originally Posted by bay kanki Yazıyı Oku
    bay ceng genel kurulda çay servisi yapacağını beyan etti
    hade rasgele
    Görünüşe göre kendi çalıp kendi oynayacak..
    YERYÜZÜNDE BÖBÜRLENEREK YÜRÜME!! ÇÜNKÜ SEN NE YERİ YARABİLİR NE DE BOYCA DAĞLARA ERİŞEBİLİRSİN...

bol mşterilerin olsun

Sayfa 307/690 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •