Müşterisi bence hazır. Tabiiki yanılabilirim.
Müşterisi bence hazır. Tabiiki yanılabilirim.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
sayın izci bir nebze sen adamların planlarını çözmüş gibi anlatıyorsun..açıklayayım...hani adam şimdi bu senetleri şimdi verse dipler olmazmı? olur hemde bal gibi peki adam malı kime yerleştirecek, elde kalacak değilmi..o zaman adamda para var zügürtün birine hesap açacak parayı kendi yatıracak hesaba, para yoksada patron değilmi kredi çeker 1 aylığına çünkü bu iş en az 1 ayı bulur sonlandırmak.. yani bu kendi mallarını bu kendi paravan hesabına satacak , yani iş bitti senin dediğine tavan gelsin...böyle bişey olurmu, alsaydı kağıtları ortakları alırdı, ortaklar almadığını farzedersek , virmanla toplu sattığı mallar yine demoklesin kılıcı gibi milletin üstüne yığılacaktır...bana sorarsanız bu kağıt fazlasının hesabını şimdiden düşün şu anki fiyattan işte ordan girilebilir..bunun hesabını sayın izci yapabilir..geriye tek bir risk kalıyor bunlar alıştı tekrar ortak satışı gelecektir...adamların planlarını bozmak için ne yapılır geri çekilinir alış yazılmaz tahtaya kendi malını verecek kimse bulamasın ki birdaha bu arzları düşünmesinler..bunların amacı,değişmek zorunda .
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
sayın İzci,
yukarıdaki tabloya göre size bir sorum olacak 4. dönem karları hep 3. dönem karlarından düşük gelmiş son yıllarda.
yine aynı durum olma olasılığı varmıdır sizce. bu olasılık beni biraz korkutuyor açıkçası.
(not 2016 4. dönem de de düşmüş kar ama 13 şubatta bilanco açıklanmış %50 prim yapmış 1,15 lerden 1,80 lere gitmiş) hisseyi yeterince tanımıyorum sizin görüşünüz nedir?
selamlar...
Not: Benim yazdıklarımı dikkate almayın zarar edebilirsiniz. Asla YTD.
Bu soru önemli. Geçen sene ekim sonu (2016) itibariyle açıklanan birleşme haberi şirkete fiyat olarak etki etmedi. İlk açıklamada %10 yaptı sonra gene düştü. O haber aslında haziran gibi (2016) hafiften fiyatlandı ama beklentiyi karşılamadı.
Şimdi o primi önceden dediğiniz gibi ocak son haftası başlayan sert hareketle yaptı. Mart ayında 12 aylık açıklandı ve 1.8 2.15 hareketi geldi. Esasen zaten d*****n kuyruğu burda koptu. 1.9 milyon yıllık kara bu denli prim yapınca ben kıllanıp malı satmıştım. O malları 1.5 1.6 arasından spek 4-5 ayda tekrar yerine koydu. Çünkü biliyordum ki, 2014 yıl sonu karı 9.6 açıklandığında 1.42 max görmüştü. Yani o anı yaşayınca 2 tl üzeri satmak farz olmuştu. Bu kağıtta eskiden hareketler dip fiyatlarına göre ya %50 yada %100 oluyordu hep. Şimdi bu marj %20 25 lere düştü, düzeltme süreleri kısaldı. Buna dikkat edin. Bakın 2.15 2.74 hareketi, 1,75 2,12 hareketi 1,93 2,49 hareketi hep aynı taktik. Al sat para kazanıyorlar. Tahtanın altı doluyken yukarı boş olmasına rağmen gitmiyor. Hesap başka bence. Neyse, artık silver eski silvr değil en azından şelale yapana kadar durum böyle. Bunu destekleyen son 3 dönem bilançosu var, birleşme var, ihracat ve satış hedefleri var, marka olma hedefi var, pazarlama satışlarından %10 geliyor, vs vs. Artık şablon değişmeli, hak ettiği yer uzak değil. Sn. izcinin hedefi en kısa sürede olmalı, spek köşeye sıkışmış durumda şirket iyi yolda gittiği sürece. Bir de şu endekse satış geldiğinde bu kadar sert salmamalı, bu beni hep rahatsız ediyor. Benim bildiğim, ezberim şudur; gidecek kağıt böyle ortamda spek tarafından aşırı destek alır. Bu gelen satışları karşılamamak için kendi önden basıyor. Bu da istenen malın spekin elinde olmadığı anlamına gelir. Endeks toparlıyor bu çok çok sonradan tepki veriyor, bu da adamın kağıda ilginin olmadığını bilmesi, diğer endeks kağıtlarında cep harçlığını çıkardığını, zaten ondan başka kimsenin buralara uğramadığını gösteriyor. Bu artık kırılmalı. Şirket yeni bir alım programı açıklasa iyi olurdu. 2014 te açıklanan 3 senelik geri alım programı 2017 nisan da doldu. Toplam bilançodan da görebilirsiniz 917 bin tl nominal değerli mal alındı geriye. Bu mallar satılmazsa sermayeden düşülecekti, o konuyla ilgili ben düzeltme göremedim. Bir de şu birleşme fiyatı tam bir fiyasko, o dönem bu silver can grubu burda olaydı bu kadar rahat at koşturamazlardı. Bol bol şikayet ederdik spk ya. 1 usd halka arz fiyatı, aradan 11 sene geçmiş 0.3 usd birleşme fiyatı geçsinler bu ayakları artık açın şu tahtanın önünü yetti ky yı soyduğunuz demek geliyor insanın içinden.ytd
Yer İmleri