Paçal yapman lazım. BES in de olsun altın da gümüş te mevduatta hisse de.

Önyargılı olmayın. BES fena getirmiyor.

Oturduğun ev hariç asla eve yatırım yapma yeter. En kötüsü ev. Evler NET getiri ile 150-170 ev kirasına düşene kadar ev alınmaz yatırım için. Milletin ekonomisi bozulunca kirayı takmaya başladı. Eline hiç kira bile geçmeyebilir.

Tefas tan fonları takip edin yılda BES 2-3 kere max değişiklik yapın dağılımda o kadar...

BES likittir. En fazla 2 günde tüm paranı alabilirsin istediğin zaman. FON alıp satmaktan hiçbir farkı yok. Ben çok memnunum BES ten. %100 ALTIN fonundayım 2014 ten beri. Maaşımın üçte birisini her ay BES e gömüyorum. Kuyumcuya vereceğim komisyondan daha az BES ALTIN fonuna yönetim için verdiğim para. Bildiğin gram altın. Hiç bir farkı yok.

Hisse senedi de her zaman her fiyattan alınmaz. Düzenli temettü veren sanayi şirketlerini F/K sı 5-9 arasında iken kademeli al unut. F/K sı 25-30 iken gözünün yaşına bakma kademeli sat bir sonraki döngüyü bekle. Başka bir kurala gerek yok uzun vadeciler için. Trade ediyorsan bu kural geçerli değil.

Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
Dun 15 ocakta zorunlu olarak girdigim BES ten ayrilmak icin basvuruyu yaptim. Aslinda niyetim adedim oldugu gibi fiziki altin yada fiziki dolar almakti. Ama hem miktarin azligi (74 tl) hemde bes sacmaligini iyice ispat etmek icin uzun suredir kullanmadigim yatirim hesabindan sadece hektas lotu aldim o da 10 tane geldi o paraya, ne 1 kurus eksik nebir kurus fazla boyle devam edecegim bakalim besin 10 yil sonra durumu ne olacak, hektaslarin ne olacak.