BANVT - Banvit

Originally Posted by
syncelik
Ãretici grevi ile ilgili en önemli söz
Koç "İki yıldan beri her tavuktan 14 KrŠzarar ediyoruz." demesidir.
bu rakamı söylediklerine göre bu üreticler tavuk yemine paramı veriyorlar, yada iÅçi çalıÅtırıp iÅçi ücretleri nedeniyle mi zarar etmekteler?
Konunun Banvitle henüz ilgisi ne kadar? Banvit biraz daha Kuzeyde kalıyor.
Banvitin sitesinde
"Banvit için broiler yetiÅtiriciliÄi yapan üreticilerin tamamı sözleÅmeli olup, kümesler kendilerine aittir. Bu bakım iÅi karÅılıÄında, teslim ettikleri âcanlı piliç kilogramıâ üzerinden ücret alırlar. Yani alacakları ücret, teslim ettikleri piliçlerin performanslarına göre deÄiÅir. Halen 470 adet sözleÅmeli broiler üreticisiyle çalıÅmaktayız. " yazılı.
Bu sözleÅmenin süresi ne kadar ?,bu çiftliklerde yapılmıŠolan yem bunkerlerin de Banvitin katkısı ne kadardır.?
"Banvit AŠçiftliklerinde yetiÅtirilen her piliç ve hindi, Banvit AÅ yem fabrikalarında üretilen yemlerle beslenir. " DENMEKTEDİR.
Benim çıkarımım bu hareketten Banvitin sözleÅmeler nedeniyle etkilenmeyeceÄi, hatta diÄer tavukçuların üreticilere yapacaÄı olası zammı satıŠfiyatlarına yansıtmak zorunda kalacaÄı ve bu süreçten Banvit'in olumlu etkileneceÄi yönündedir.
Bu hususta sizlerin yorumu nedir?
ssss
Mesajınızda Türkçe karakterler çıkmadığı için şöyle böyle okuyabildim. Son paragrafın son cümlesinde yazdığınızı yazacaktım bende. Sektördeki bu olumsuzluk banvitin devam eden sözleşmeleri ve kendine ait çiftlikleri sebebiyle banvit için dezavantajdan çok avantaj olarak yansıyabilir. Sektörde diğer firmalar için maliyet artarken banvit için artmaması ve tavuk fiyatlarının artması sebebiyle banvit lehine bilançoya kar artışı olarak yansıyabilir. Yani bu söylenen senaryo ekseninde böyle bir sonuç çıkar. Banvit diğer firmalar gibi taşeron üreticiler ile çalışıp bu eylemlerden etkilenme ihtimali var ise tabiki söylediklerimizin tam tersi olur.
Edt : ekleme yaptım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben söylediklerimden sorumluyum, anladıklarınızdan değil.
Stefan Zweig
Yer İmleri