Sayfa 29/55 İlkİlk ... 19272829303139 ... SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 225 - 232 arası.

Konu: Temettü ile ilgili herşey

1. Şimdi atıyorum. Metro da 10 bin hisem var bana temettü verilecek deseler hisse başı 1 tl havadan 10 bin tl para mi alacam? Veya tam tersi zarar açıkladı sizden para alacam diyebilir mi şirket? Allah aşkına halk diliyle konuşur musnuz?

SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by sosyalhizmetci Yazıyı Oku
    Şimdi atıyorum. Metro da 10 bin hisem var bana temettü verilecek deseler hisse başı 1 tl havadan 10 bin tl para mi alacam? Veya tam tersi zarar açıkladı sizden para alacam diyebilir mi şirket? Allah aşkına halk diliyle konuşur musnuz?

Havadan degil, sirketin kasasindan. Ama kasadaki para , sirket karinin sonucudur ve bu hissenin degerinde yer alir. Nakit Temettu ile bu para size verilirken kasadaki azalma sirketin piyasa degerini azaltir. Secilen hisse seneye bu rakamdan fazlasini yerine koyabiliyorsa karinizi cebe alip buyuyen bir portfoy yaratabilirsiniz.
    Yabancilar buna dividend growth investing diyor. Emeklilikte cok tartistiklari bir konu alternatif olarak endeks fonu (min. fon gideri) tercih ediyorlar.
    Bedelli ise anlatmaya calistigimin tersidir.
    Saygilarimla

GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    harika temettülerin faydasını bir anlatsanda bizde herkesle beraber aktif olsak ve sevinç naraları atsak.
    (...)

Sana söz veriyorum Temettü ile para kazanmak diye konu başlığı açacağım temettü dağıtıldıgı gün hisseyi alacam 1 2 hafta sonra satıp bedavadan para kazancam/kazandıracam. Senle beraber sevinç çığlıkları atacağım.

(...)

neyine sevinmeliyiz vallahada billahada anlamıyorum.... mantıklı hiçbir açıklamada yapmıyorsunuz bana.
    Lütfen kimse alınmasın. Erhan bey de lütfen alınmasın. Yeri geldi, soruldu, muhatap alındık görüşümüzü arz ediyoruz, o kadar...

Bu başlık, aslında, temettü ile ilgili her şey in tartışılması amacıyla açılmışken;

Önyargılı ve direkt sabote edici, kışkırtıcı ve de seviye itibariyle epey sorunlu sataşmalar, başlığın açılış amacına hizmet edemiyor.

Burada kimseye söz verilmesine de gerek yok. "Temettü yatırımcılığı" yapanlar ve ilgi duyanlar yüzlerce başlık içerisinden burayı bulmuş, kendilerince birşeyler paylaşıyor. Bu konuya ilgi duymayanlar ve hatta yanıltıcı bulanlar da burada zaman kaybetmek ve asla ikna olup da açmalarına gerek kalmayacakları "Sana söz veriyorum Temettü ile para kazanmak diye konu başlığı açacağım " demek yerine doğrudan kendi ilgi, bilgi ve heveslerine uygun başlıkları açıp kimsenin zamanını çalmasa esasen daha isabetli olacak...

Elbette herkesin yoğurt yiyişi farklı olabilir. Ancak, hem ilgi duymayıp, hem de yazılanlarda itiraf edildiği üzere bilgi sahibi olunmayan bir konuda nedense en fazla mesajı yazıp, adeta başlığı sabote ederek bir şey öğrenilmez.

Gerçekten konu hakkında bilgi sahibi olmak ve bilgi edinmek isteyen, bilgiye "talip" olur... Önyargılarını, millete sataşarak sunan kimse bir şey öğrenemez. Soracağı ve bilmediği şeyler varsa, edebiyle sorar. Hem "ben bilirim" tarzı ile akıl verip, hem de "söyleyin de bilelim" demek bilgiye "talip" olmak yani "talebe", yani öğrenci olmak değildir...

Bu alıntıda değinilmemiş olmakla birlikte, Erhan beyin daha önceki mesajlarında okuduğumuzu hatırladığımız, "temettü yatırımı" ile anaparanın enflasyon oranına yakın korunması olmaktan başka bir şey olmayan "mevduat faizi"ni kıyas edebilmek de kabul edilebilir değildir.

En basit ifade ile; beş yıl sonunda, yatırımından temettü kazanan ve bunları harcayan birinin kendisine temettü kazandırmaya devam edecek bir yatırım portföyü hala mevcut kalmışken;
    mevduat faizi alan ve aldığı faizi harcayan birinin anaparası 5 yıllık enflasyon ile kemirilmiş ve ilk yatırım anındaki gücünü kaybetmiştir... Ancak elbette yine bunlar tercih meselesidir ve de asla yatırım tavsiyesi değildir... Yeri gelmişken değindik ve de şahsi görüşümüzü belirttik.
    Himmete muhtaç bir dede, gayrıya nasıl himmet ede.
    Yazdıklarımız hiç bir şekilde YTD.

4.  Alıntı Originally Posted by Spartan Yazıyı Oku
    Havadan degil, sirketin kasasindan. Ama kasadaki para , sirket karinin sonucudur ve bu hissenin degerinde yer alir. Nakit Temettu ile bu para size verilirken kasadaki azalma sirketin piyasa degerini azaltir. Secilen hisse seneye bu rakamdan fazlasini yerine koyabiliyorsa karinizi cebe alip buyuyen bir portfoy yaratabilirsiniz.
    Yabancilar buna dividend growth investing diyor. Emeklilikte cok tartistiklari bir konu alternatif olarak endeks fonu (min. fon gideri) tercih ediyorlar.
    Bedelli ise anlatmaya calistigimin tersidir.
    Saygilarimla

GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Abi anlamadim😑 hangi hisseler temüt veriyor? Valla yardımcı olursun duacı olurum, yardim etmesen de duacı olurum tabi.

5.  Alıntı Originally Posted by sosyalhizmetci Yazıyı Oku
    Abi anlamadim😑 hangi hisseler temüt veriyor? Valla yardımcı olursun duacı olurum, yardim etmesen de duacı olurum tabi.

http://appws.isyatirim.com.tr/lt_temettuverimi.aspx
    Linkte is yatirimin 2017 temettu tahminleri var.
    #222 nolu eklerinde de aciklanan temettu rakamlari var.
    Daha temel olarak firmanin karinin bir kismini ortaklarin dagitmasina temettu (kar payi) deniyor. Bu durumda brut ve net rakam aciklaniyor aradaki 15% fark vergi/stopajdir. Bunun disinda da 20% kurumlar vergisi kar uzerinden aliniyor.
    Firma bu karini dagitmayip sermayezine eklerse buna bedelsiz sermaye arttirimi denir; yatirim amacli oldugunda uzun vadede sirkeyin katini arttiracagi spekule edilebilir.
    Temettu verimi temettunun hisse fiyatina oranidir. Sirketin karinin ne kadarini temettu olarak dagittigi da bir secim kriteri olmalidir, tercihen hepsini dagitmayip ilerisi icin yatirima da yonlendirmelidir.
    Umarim yardimci olabilmisimdir.
    Saygilarimla

ytd

6.  Alıntı Originally Posted by sosyalhizmetci Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by Spartan Yazıyı Oku
    http://appws.isyatirim.com.tr/lt_temettuverimi.aspx
    Linkte is yatirimin 2017 temettu tahminleri var.
    #222 nolu eklerinde de aciklanan temettu rakamlari var.
    Daha temel olarak firmanin karinin bir kismini ortaklarin dagitmasina temettu (kar payi) deniyor. Bu durumda brut ve net rakam aciklaniyor aradaki 15% fark vergi/stopajdir. Bunun disinda da 20% kurumlar vergisi kar uzerinden aliniyor.
    Firma bu karini dagitmayip sermayezine eklerse buna bedelsiz sermaye arttirimi denir; yatirim amacli oldugunda uzun vadede sirkeyin katini arttiracagi spekule edilebilir.
    Temettu verimi temettunun hisse fiyatina oranidir. Sirketin karinin ne kadarini temettu olarak dagittigi da bir secim kriteri olmalidir, tercihen hepsini dagitmayip ilerisi icin yatirima da yonlendirmelidir.
    Umarim yardimci olabilmisimdir.
    Saygilarimla

ytd
    http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=154100
    Bir de bu linkleri okumanizi ve acele etmemenizi oneririm. Para kazanmak zor, elimizdekileri dogru yonetmeliyiz.
    Saygilarimla;)

ytd

7.  Alıntı Originally Posted by Spartan Yazıyı Oku
    http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=154100
    Bir de bu linkleri okumanizi ve acele etmemenizi oneririm. Para kazanmak zor, elimizdekileri dogru yonetmeliyiz.
    Saygilarimla;)

ytd
    Çok teşekkür ederim

8.  Alıntı Originally Posted by sosyalhizmetci Yazıyı Oku
    Şimdi atıyorum. Metro da 10 bin hisem var bana temettü verilecek deseler hisse başı 1 tl havadan 10 bin tl para mi alacam? Veya tam tersi zarar açıkladı sizden para alacam diyebilir mi şirket? Allah aşkına halk diliyle konuşur musnuz?

halk diliyle anlatayım kardeşım.

İşte ben neden buraya yazıp çiziyorum bak bir arkadaşımız havadan para kazanacam zannediyor bu algıya yol açıyorsunuz düzgünce anlatın meseleyı anlasın.

Kardesim anlatıyorum yine sen kimi baz almak istersen al soracagın varsada sor yanıtlayalım.

Bir şirket borsaya açılırken en basit dille 10,000 Tl degerindeki bir şirket borsaya açıldıgında bunun aslında şirketinin yarısını sizlere yanı alıcılara satmış olur. örnegın 10,000 TL değerindeki bir bakkalın var ve borsaya açılmak istiyorsun %50 sini borsaya açarsan.

bakkalın borsa değeri yani diğer yatırımcılardakı toplam degeri 5000 TL buna piyasa değeri denir şirketinin sende kalan kısmının değeride 5000 TL olur.

BU bakkal dükkanıın toplam değeri hala 10,000 TL dir. Borsadaki fiyat hareketi aşağı gittikçe şirketin değeri küçülür düşer yükselidğindede şirketin değeri yükselir.

Dikkat et hisse piyasasındaki bakkalın değeri ile gerçek hayattaki bakkalın değeri arasında fark vardır. Piyasa gerçeği fiyatlamak zorundadir öyle veya böyle. diyelimki bu bakkalın borsadaki fiyatı 5 TL olsun bir lotu 5 TL dolaşımdaki lot sayısıda şirketin piyasa değerinin 5000 olması için dolaşımdaki lot 1000 adet olmalı 1000lot * 5 TL = 5000 TL borsadaki piyasa değeri.

DOlaşımdaki lot ne demek ? sende bende formdakilerde onda bunda olan tüm lotların toplamı o şirketin dolaşımdaki lot sayısını verir.

Şimdi bu şirketin fiyatının 6 TL ye cıkması için ne olması lazım ? durduk yere 6 TL ye cıkarmı cıkmaz cıkarsada gerçekçi olmaz geri düşecektir.

Peki 4 liraya düşermi düşmemeli düşersede ucuzlar. cunku biz şirketin değerini biliyoruz zaten.

O halde bu şirket kasasında hiç para yokken şirketin toplam değeri kaçtı 5000 borsa Piyasasındaki değeri,
    5000 Patronun elindeki değer toplam şirket değeri 10,000 TL idi. şirketin %50 si halka açık oldugu için ve dolaşımdaki lot sayısı 1000 adet oldugu için şirketin fiyatıda 5 TL idi. buraya kadar anlamadıysan sor

2. bölüme geçelim.

Şimdi bu şirket 2000 TL kar ettiğinde bu 2000 Tl nin hepsi şirketin kasasına girdimi evet girdi. %50 si patronun payı yani 1000 TLsi %50 si yatırımcınındir. ve piyasa değeri şirketin piyasa değeri 1000 TL artmalı Borsadaki piyasa değerini kastediyorum yani fiyatın 6 TL olmalı lazım ki Şirketin piyasa değeri 6,000 TL görünsün. İşte 6 TL ye giden borsadaki fiyat hareketi arz talep dengesiyle fiyat 6 TL ye gider.

Dolalyısyla Bu şirkete ortak olan tüm yatırımcılar hisseyi satmasalar bile 5 lıradan aldıkları için ve hisse bu kar ile birlikte 6 TL ye çıktıgı için şirketin kasasına giren parayı zaten portfoylerinde görürler.

Buraya kadar sorun var mı ???????????

Sayfa 29/55 İlkİlk ... 19272829303139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •