Sayfa 319/637 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Uzun vade yatırımcılığı buna benzetirim..

Çin, Bambu ağacının yetişmesi, olumlu ısrar için güzel bir örnektir. Çinliler bu ağacı şöyle yetiştirir:

Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez.

Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez.

Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.Akla gelen ilk soru şudur: Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı Yoksa beş yılda mı ulaşmıştır? Bu sorunun cevabı Tabii ki beş yıldır. Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik? …

Bir başarının şartları her zaman çok basittir

- Bir süre için çalışın,

- Bir süre tahammül edin,

- Her zaman inanın,

- Ve hiçbir zaman geri dönmeyin.

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Merhaba
    Ekran görüntüsü eklemeyi beceremedim aşağıdaki linkte ECILC hissesine ait temettü bilgileri mevcut.
    En sağdaki Dağıtma Oranı olarak belirtilen karın ne kadarlık kısmının dağıtıldığı değil mi yanlış bilmiyorsam.
    Bu noktada 2 sorum var
    -Bu sene %185, önceki sene %324 temettü dağıtmış.Yani elde ettiği kardan çok daha fazlasını dağıtmış.Bu ne kadar sürdürülebilir ve neden böyle bir yola başvuruluyor?
    -2015 yılında dağıtma oranı -101 olarak görünüyor. Nasıl eksi olabiliyor? Böyle bir durumda yatırımcıdan mı para talep ediliyor?

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ECILC

3. Üstadlar bı kaç konuda fikrinizi almak istiyorum.1. bazı verilere çalıştığınız iş nedeniyle elinize gecmekte. Örnek şirketlerin KDV beyannameleri ba.bs.formlari vb.dogal olarakta şirketlerin 3aylik tablolarını hemen hemen nasıl geleceğini diğer kişilerden önce bilerek hisse almak etikmidir.

4.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    geçen yeşilli bir bankanın iş görüşmesine gittim, sırf piyasa ne durumda diye bi göreyim dedim.. dönüşte servis full bayan çalışan dolu. "bugün servise bindiğime inanamıyorum" tarzında konuşmalar zaten çalışma koşullarının beyaz yaka için ne kadar ağır olduğunu özetliyor.

işte bu yüzden çıkış yolu sermaye piyasaları diyorum. temettü+trading+mevduat.
    belli bir sistem oluşturursa herkes sermaye piyasaları ile geçimini sürdürebilir.
    hem köle olunmamış, hem kendini daha geliştirmiş , hemde sağlıklı huzurlu bir yaşam geçirmiş olur.

syg.
    Servis süper bir imkan neden burada ağır şartlar olarak gösterilmiş anlamadım.
    servisi olmayan bir firmada çalışmak istemem nereden baksan günde ortalama ekstradan 1saat uyku

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    arkadaşlar para biriktirmenin ilk koşulu ,aldığınız maaş yada gelirnizi kafadan bir kısmını kenara koymak .Geri kalanı ile bütçe yapmak.Misal 5,000 tl mi maaş alınıyor 1,000 lirasını ayırıp ben 4,000 tl maaş alıyorumu realiteye geçirmek.Mümkünse ev bile 4 bilecek maaşı .Ne demişler : zengin önceden tasarruf eder ,fakir kalırsa tasarruf eder diye .Yine en önemlisi bu rasarruf işini alışkanlık haline getirmek ....Hayatın her döneminde.Sucuk mu alıcam 60 lık iyi sucuk 45 e düştüğünde alırım.Evden somon istiyorlar kaç haftadır kilosu 50 lira ben onun yerine hamsi istavrit alıyorum o da balık ..Geçen gün migrosta Norveç somon 35 tl ye düşmüştü 2 pişirmelik aldım .15 tl fark demeyin .İnsan ömrü çok uzun 15 lira oradan 10 lira tuvalet kağıdından 5 lira çaydan derken 1000 kalemde 30 yılda 100 binler eder ...Misal ben çayı kendim yaparım müşteriyede kendimede çay 75 kuruş ,günde 10 çay 7,5 ,ayda 225 ,10 senede 2.250 ,30 senede 6,750 tl sadece çaydan ...dışarda yemek yemem evden hallederim .dışarda yemek 20 lira ayda 400 ,sende 6,000 ,30 senede 180.000 ,..korkunç değil mi bir passat parası ....Bu kalemler alt alta yazıldığı zaman büyük meblağlar çıkıyor .
    Mantıklı bir yaklaşım, ev borcu olan adam neyi savunuyor: borçlanmadan birikim yapmak zor diyor. Ev almak için araba almak için borçlanma gerektiğini kafada oluşturuyorlar. Ve Borcu olduğu için ona göre ayağını uzatıyor. Maaşı 5 se 2 krediye maaş yattığı gün gidiyorsa 3le yaşıyor.

Eğer tasarrufuda borç psikoloji ile yaparsak 10yıllık sürede ev borcu ödeyeni birikim konusunda katlamış olacağımızı iddaa ediyorum.

Ama Bu iradeyi göstermek herkese nasip olmuyor.

Mesela Geçen ay bazı nedenlerden dolayı harcamada biraz açıldım kredi kartını tam ödeyemedim üstüne nakit avans kullandım, bu nedenle bu ay harcamalara daha dikkat ederek dengelemeye çalıştım, birikim stratejisinden sapmadığım için faiz ödeyecek olmama rağmen huzurlu hissediyorum.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

6.  Alıntı Originally Posted by ivarol44 Yazıyı Oku
    Uzun vade yatırımcılığı buna benzetirim..

Çin, Bambu ağacının yetişmesi, olumlu ısrar için güzel bir örnektir. Çinliler bu ağacı şöyle yetiştirir:

Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez.

Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez.

Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.Akla gelen ilk soru şudur: Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı Yoksa beş yılda mı ulaşmıştır? Bu sorunun cevabı Tabii ki beş yıldır. Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik? …

Bir başarının şartları her zaman çok basittir

- Bir süre için çalışın,

- Bir süre tahammül edin,

- Her zaman inanın,

- Ve hiçbir zaman geri dönmeyin.

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Nefis.......

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

7. Sn dudu üstad bu işlerde yolun başında olan herkese büyük bir ilham kaynağı hakikaten. Teşekkür ederim bir kez daha.
    Sn cautionary sizi de tebrik ederim. 40 yaşında muazzam işler başarıp finansal özgürlüğünüzü sağlamışsınız. Darısı hepimizin başına inşallah.

Benim ise Şahsen tarla/toprak olarak babam çiftçi olduğundan yeteri kadar tarla var. Allah’a şükür zeytinlik, az da olsa İncirlik, ceviz, kestane gibi ağaç mahsüllerimiz de var. Bu konuda ne kadar şükretsem azdır. Birçok sebze/meyveyi kendimiz yetiştiriyoruz.

Beyaz yaka sayılır mıyız bilemiyorum lakin eşimle ikimiz öğretmeniz. 2,5 sene oldu evleneli. Allah bağışlarsa bir de bebeğimiz var. Biraz çevre baskısı biraz da “başımızı sokacak bir ev olsun” hesabıyla 2016 kasımda bir ev aldık. Üstüne araba kredisi, ihtiyaç kredisi derken krediler belli bir yerde beni yıldırdı. Ama enteresan bir şekilde gelirimizin %70’ini kredi/kredi kartına aktarmamıza rağmen bir şekilde birikim yapmayı başarabildik. Nasıl oldu derseniz çocuk doğunca takılan altın/para, düğünümüzde yapılanlar falan denk de geldi boğa piyasasının hemen öncesinde yarı bilinçsiz kendimi borsada buldum. 2 senedir tek hobim/uğraşım oldu. Yapım gereği yeni şeyler öğrenmeyi sevmem ve bu konuda inatçı olmam sayesinde bulduğum her şeyi, herkesi okumaya başladım. Aylarca temel analiz çalıştım. Yaşar erdinç’in eğitimlerini satın alıp günlerce izledim. Forumda sayfalarca okudum.
    Öğrendikçe, okudukça daha çok sevdim.
    Ben ki bekarken 3 kuruşu kenara atamayan, birikim/tasarruftan bihaber yaşayan bir adam, o kadar kredi/kredi kartı giderine rağmen her ay uzun vadeli olarak temelini ve hikayesini beğendiğim bir şirketin hissesini almadan edemez oldum. Kimi zaman 5 lot, kimi zaman sonuna kadar zorlayarak 500 lot derken iyi kötü bir portföyüm oldu. Şimdi en sıkıştığım anda bile bir lot hisse satmaya kıyamayıp her ay bir şekilde hisse almaya çalışan biri oluverdim.
    Yani şunu fark ediyorum aslında:
    İstenirse bir şekilde tasarruf yapılabiliyor. Ha ben bunu her ay hisse alımı şeklinde yapıyorum belki siz altın/döviz, tahvil vs alarak yaparsınız.
    Bu da şunu gösteriyor: “tasarruf yapamıyorum”, “giderim çok”, “ çocuk oldu gider çoğaldı” gibi tasarruf düşmanı düşünceler aslında hep farazi.
    Ne olursa olsun ama 100 lira ama 1000 lira ama 3000 lira her ay düzenli tasarruf yapabilirsiniz.
    Yeter ki kenara atacağınız her bir kuruşun finansal özgürlüğünüz yolunda atılan adım olduğunun idrakine varın.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Itibar puani borclandim Monaroza'ya
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 319/637 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri