Sayfa 325/637 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Sayın üyeler şurada bi anket var. Katılım sağlayabilirseniz sevinirim...
    Forum kurallarına aykırı ise silecek arkadaşa zahmet verdiğim için kusura bakmasın.

https://goo.gl/forms/nEITEtEVsluHMz382

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben kurum.kar etsin demiyorum zaten ama sürdürebilirlik olmali bu hep biz prim ödeyenler aleyhine bozuluyor hey sen çok erken emekli.oluyorsun 50 den 65 e bunun sonu yok ölün kurtuluverelim garii diyecekler diyorlar hatta

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Ali Tezel'den

Toptan ödeme almayın sakın

Emeklilik için yaşı geldiği halde prim ödeme gün sayısı yetmeyenler dilerlerse ödenen primleri SGK'dan geri alabilirler ama alacakları rakam aşırı düşük olur...

"Madde 31 - 4'üncü maddenin birinci fıkrasının; (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar ile bu kanuna göre ilk defa (c) bendi kapsamında sigortalı olanlardan, herhangi bir nedenle çalıştığı işten ayrılan veya işyerini kapatan ve yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli yaş şartını doldurduğu halde malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan sigortalıya, 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında ise kendi adına bildirilen, (b) bendi kapsamında ise ödediği malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin her yıla ait tutarı, primin ait olduğu yıldan itibaren yazılı istek tarihine kadar geçen yıllar için, her yılın gerçekleşen güncelleme katsayısı ile güncellenerek toptan ödeme şeklinde verilir...".

Ödenmiş primlerin toplamının %20 sinin güncellenmiş hali...(faiz değil)

http://www.haberturk.com/yazarlar/al...-almayin-sakin
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Daha önce bahsettiğim gruplamalarımı biraz daha araştırma geliştirmeyle aşağıdaki gibi yaptım. 1.GRUP yatırım yapacağım hisseler havuzudur.

1.GRUP
    AYGAZ
    BOLUC
    DESPC
    ECILC
    EREGL
    HEKTS
    PAGYO
    PETKM
    PETUN
    TTRAK

2.GRUP
    ADANA
    AKCNS
    AKGUV
    ALCAR
    CUSAN
    DGATE
    EGEEN
    FROTO
    SASA
    VESBE
    Hocam borsa 120 bin belki biraz daha yokuş çıkar .bu esnada 6,7 yıldır yatan ...kar getiren hisseler grubu gitmez mi....sizce

Cmbtn

Aslan

İzocam

Mrshll

6. Mezeleri Güzel, Yazar: Erdem Aksakal, Ot kitap.
    http://m.kitapyurdu.com/index.php?ro...duct_id=389571
    Güzel kitaba benziyor. Yeni okumaya başladım. Burayı takip eden birçok kişinin, kitapta kendi çalışma hayatlarıyla benzerlikler yakalayacağından eminim.
    Aşağıdaki linkte de kitabın eleştirisi var. Bu da oldukça faydalı bir yazı.
    http://ayrintidergi.com.tr/mezeleri-...zerine/#_ftn63

Saygılar
    Son düzenleme : cigulinin hayaleti; 28-01-2018 saat: 16:08.

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ben biraz daha ileri gidip . sgk ya ben hiç işsizlik maaşı almadım ama totalde ~25bin issizlik primide odemisim %40ını en azından bana vermen gerekmez mi diye soruyu genişletecektim bunlar gayet normal sorular.

dinamik bir sistem yok. İssiz kalmadıkça düşen bir issizlik primi yok.

Artmasını söylemiyorum cünküü issizlik primi alman için sağlaman gereken sartlar baya zor zaten

şahsen emekli olmaya yaklasan biri olsam en azından hakkımı aramak için yoklardım

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Hocam çok masumane isteklerin var...yakanın beyazlığına veriyorum

Tüm dünyada sgk benzeri kamu yapılanmaları zarar eder. Ve hemen hepsinde aktif pasif uyumsuzluğu vardır..Bizdeki sgk da kısa vadede batık durumda, orta ve uzun vadede düzlüğe çıkabilir gibi..kar edecek demiyorum, zararı makul bir düzeye iner diyorum.

Senin bahsettiğin öneri, devlet ileri vadedeki borcunu, bugüne indirgeyip ödesin şeklinde...uzun vade borcu azalt, kısa vade ödemeyi arttır...yani içinde bulunduğu durumun tam tersi. Bu nedenle günü tamamlama ihtimalin kalmadığında, yani yaş sınırına geldiğinde ancak alabilirsin belli bir miktarı.

o da yukarıda yapıştırıldığı gibi, üçün biri ancak...devlet şu anda senden benden çakal, bir hak veriyorsa, kendisi için illa ki daha karlıdır...şu an insanlar nispeten dah aerken yaşlarda emekli olduğu ve gerekli gün sayısı daha az olduğu için bu hak pek bilinmiyor ve günü tamamlayamam durumu hemen hiç yok...3-4 bin günle emekli oluyor zaten eski doğumlular...yeni nesi, yeni yasalarla birlikte en az 6-7 bin gün ile emekli olacağı için...bu hak bile 5-10 sene sonra kalkabilir...çünkü 3-5 bin günü olup, yaş haddine ulaşan çok sigortalı olacak...devlet bunlara da para ödemek istemez.

zaten 5-10 sene içinde muhtemelen emeklilik yaşı yeni girişler için 70 yaşa çıkarılır...ömür uzadı ayağına...bizler de mesela 55 yaşında emekli olacakken, 57 de vs oluruz...nasılsa yargı kararı da var..."emeklilik hakkı vaadedilen haktır, hak edilmiş hak değildir"...bu kararı baz alıp, önceki emeklilik düzenlemelerinde davalardan yırtmıştı devlet.

konuyu başlığın çerçevesi içine taşırsak...sgk emekliliği 10-15 sene sonra hem ücret olarak, hem de şu an 65 olan emeklilik yaşı açısından daha kötüye gidecek...bu nedenle yaş 50 yi geçince sgk olmadan da ayakta kalabilmeyi hesap etmek gerekiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Benim 5. Şirket 1500e yakın prim günü var 10ay turnoverla ortalama üstündeyim demekki

Bu tamamen verimlilikle alakalı, sen adamın işini görüyordan ve adam sana %5zam veriyorsa açık açık git iş ara diyordur zaten.

Ben her iş değiştirmemde eski jenarasyon ailem karşı çıktı, demekki şirketin durumu iyi değil sabret, yöneticilerin bir dediğini iki etme bla bla.
    Bu eski kafa zaten mesai kafası.
    Annem 1990-2010 tek işyerinden emekli olmuş biri
    Babamda 2 firmada 25 yıl çalışıp emekli olmuş ve emekli olduktan bir süre sonrada aynı yerde devam etmiş biri.

Bu düzenin sorumluları 40 yaş üstündekilere birileri devir değişti demeli hem çalışana hem yöneticilere

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    İşimden ayrılıp erken emeklilik kararı almamda en önemli etken buydu...yoksa kimsenin git dediği yoktu, biraz gururumdan taviz verip, 3-5 sene daha durumu idare edebilirdim...19 seneye yakın aynı kurumdaydım ve direktör vs pozisyonunda yakın arkadaşlarım da vardı...yani arkam da kuvvetli sayılırdı.

ancak bu %5 mevzusu, örtülü git artık demekti benim için...illa hakaret edilmesini, saçma sapan işler verilmesini beklemek bana ters geldi..aldığım maaş düşük filan değildi, yani artık şirket benden yeterince faydalanamıyor diye düşündüm...bence kovulmayı beklemeden, kendin de bırakabilmelisin...zaten buna finansal özgürlük diyoruz, kalıp-gitme kararını sadece para kazanma ihtiyacı için değil, mutlu-faydalı olup olmama durumuna göre de verebilmek.

Sayfa 325/637 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •