Sayfa 332/637 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,649 - 2,656 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ford otosan hala potansiyel içeriyor bence..Ama arçelik yaşandı ve bitti bence...Bundan sonra endeks üzeri getiri getirmesi zor...Bunu şimdi değil, son bir yıldır söylüyorum...Sonuçta temelde beyaz eşya, ev aletleri vs üretiyor...Geldiği piyasa değeri müthişti, 3 e 5 e katlaması artık çok zor...dolar bazında ancak değerini korur ya da %3-5 arttırır...bu potansiyel bana uzun vade yatırım yaptırmaz.

ha fiyatı 10 tl altına iner o zaman ilgilenirim uzun vade portföy için (aman portföyünde olan arkadaşlar 10 tl altına iner beklentisinde olduğumu düşünmesin...düşük ihtimal, olursa diyorum...bu seviylerde artık dip de yapabilir...sadece ben almam diyorum).
    borsada alıp satan için berbat bir hisse ama 15-20 yıl biriktirmeyi planlayan beyaz yaka için gentaş bence ideal.. o zamana kadar patronu da ölür herhalde..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,911
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Alcar benim de takibimde....Gitmedi dediğiniz hisse son 4 senede 3 kat, son 8 senede 6 kat artmış...bence normal...çok iyi sayılmaz, en azından perormans düşüklüğünden elenecek bir hisse değil. Zaten ben 4 senede 4 katı, 8 senede 8 katı geçen hisseyi grafik pahalı diye almıyorum...Yani alcar fiyatlama açısından gayet normal..üstelik yıllara yayılmış dengeli bir artışı var.

Bir hisseden daha ne bekliyoruz ki? Orta ve uzun vadede endeksi ciddi oranda yenmiş, az çok temettü de veriyor...çok hızlı çıkış ve düşüler yapmayarak küçük yatırımcısını da ağlatmamış...eğer kastınız son 1 sene görece düşük kalan getiri ise, ve siz hisseyi bu dönemde aldıysanız, uzun ve yatırım böyle bir şey değil...bilanço ve satış vs çeyreklik değerlendirilir, ama hisse performansı görece düşük kaldı diye (son bir yıl), hisse ile ilgili olumsuz düşünülmez.
    hissenin gitmedi dediğim zamanı son 1 yıl... hatta son 6 ay... diğer hisselerin 1e 2 yaptığı dönemlerde ALCARın da yapması lazımdı diye düşünmek gerekmez mi? hisse ile ilgili olumsuz düşünme olasa da soru işaretleri artıyor diyelim...
    yatırım yapılırken pasif olmaktansa öngörülebilir beklentilerde biraz kenara çekilmek niyetim vardı... benim son dönemlerde ekonominin geleceği ile ilgili beklentilerim pek olumlu olmadığı için çok az hisse senedi bırakarak altın ve döviz ağırlıklı bir portföy oluşturmayı düşünüyordum (aslında güvensem tamamını altın yapmak lazım ama artık altın bile bozuldu günümüzde)... geçen yıllarda küçük bir çiftlik oluşturma ( 50 dönüm kadar bir yer) düşüncem savrulmalar yüzünden olmadı ve daha alıcı gözle baktığımda çiftçiliğin de pratiklerinden uzaklaşmış olduğumu görüp vazgeçmiştim... bir bahçe oluşturup ( tabii ki meyve bahçesi) sebze dikerek oyalanma düşünceleri de yok değil ama bunların hepsinin başında sahip olduğunuz sermayeyi korumak gelmiyor mu? siz bu korumayı yatırımlarınızı çeşitlendirerek yapıyorsunuz ama bir çok kişi (bunlara artık ben de dahilim) biriktirimlerinde belli bir seviyeye gelemediği için zorlanıyor...

3.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    hissenin gitmedi dediğim zamanı son 1 yıl... hatta son 6 ay... diğer hisselerin 1e 2 yaptığı dönemlerde ALCARın da yapması lazımdı diye düşünmek gerekmez mi? hisse ile ilgili olumsuz düşünme olasa da soru işaretleri artıyor diyelim...
    yatırım yapılırken pasif olmaktansa öngörülebilir beklentilerde biraz kenara çekilmek niyetim vardı... benim son dönemlerde ekonominin geleceği ile ilgili beklentilerim pek olumlu olmadığı için çok az hisse senedi bırakarak altın ve döviz ağırlıklı bir portföy oluşturmayı düşünüyordum (aslında güvensem tamamını altın yapmak lazım ama artık altın bile bozuldu günümüzde)... geçen yıllarda küçük bir çiftlik oluşturma ( 50 dönüm kadar bir yer) düşüncem savrulmalar yüzünden olmadı ve daha alıcı gözle baktığımda çiftçiliğin de pratiklerinden uzaklaşmış olduğumu görüp vazgeçmiştim... bir bahçe oluşturup ( tabii ki meyve bahçesi) sebze dikerek oyalanma düşünceleri de yok değil ama bunların hepsinin başında sahip olduğunuz sermayeyi korumak gelmiyor mu? siz bu korumayı yatırımlarınızı çeşitlendirerek yapıyorsunuz ama bir çok kişi (bunlara artık ben de dahilim) biriktirimlerinde belli bir seviyeye gelemediği için zorlanıyor...
    Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır,,

4. yoğunluktan birazda ilgisizlikten borsayı pek takip edemiyorum

zamanında 10 tl gibi bir fiyata aldığım FROTO ları evlik sebebi ile 13 tl ye satmıştım, bugün baktım 62 tl olmuş.

o zamanlar Halil64 ün topiği vardı

şimdi düşündüm ayda ortalama 30 lot FROTO almış olsaydım ( ki ilk üç yıl bekardım daha fazla da alabilirdim), temettülerle tekrar alsam bugün 1.500 lottan fazla hissem olurmuş.

neredeyse iki aylık maaşım kadar temettü geliri.

5.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    yoğunluktan birazda ilgisizlikten borsayı pek takip edemiyorum

zamanında 10 tl gibi bir fiyata aldığım FROTO ları evlik sebebi ile 13 tl ye satmıştım, bugün baktım 62 tl olmuş.

o zamanlar Halil64 ün topiği vardı

şimdi düşündüm ayda ortalama 30 lot FROTO almış olsaydım ( ki ilk üç yıl bekardım daha fazla da alabilirdim), temettülerle tekrar alsam bugün 1.500 lottan fazla hissem olurmuş.

neredeyse iki aylık maaşım kadar temettü geliri.
    ah keşkem ah keşkem...bu işin sonu yok, hala geç kalmış sayılmazsınız, sayılmayız.

mesela poltk aldım...hem de all time high değerine yakın...ama fiyat dahil tüm koşullarımı sağlıyordu...hisse için ayırdığım paranın %10 ile aldım...1-2 sene portföyde kalmayı becerirse %100 e ulaşınca 10-15 sene sonra tek başına ortalama bir ev kirası kadar getiri sağlayabilir.

yani..fırsatlar her zaman var, değerlendirmesini bilmek lazım.

not: bu arada poltk ten sonra bugün brisa da aldım...ben aldım hareketlendi brisa da..elim uğurlu galiba

6. Temettü verimi çok parlak olmasa da BES hacmindeki zoraki artış ve iş grubu olması sebebi ile ANHYT (Anadolu Hayat) önerir misiniz.

7. THYAO son bir senede çok yükseldi ama ben hala yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum.
    3. havaalanı projesi çok büyük bir proje.
    Açılış zamanı yaklaştıkça çok dillenecek, çok ilgi çekecek ve fiyat yukarı gidecektir sanıyorum.
    Havaalanı projesi THYAO'ya ne getirecek bilemem ama bunun düşüncesi ve umudu insanlara etki ederek piyasayı yukarı çekecektir.

Tabii kendi fikrim...bana güvenip hisse almayın
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    THYAO son bir senede çok yükseldi ama ben hala yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum.
    3. havaalanı projesi çok büyük bir proje.
    Açılış zamanı yaklaştıkça çok dillenecek, çok ilgi çekecek ve fiyat yukarı gidecektir sanıyorum.
    Havaalanı projesi THYAO'ya ne getirecek bilemem ama bunun düşüncesi ve umudu insanlara etki ederek piyasayı yukarı çekecektir.

Tabii kendi fikrim...bana güvenip hisse almayın
    Devlet destekli bir şirket dolayısıyla önü açık ancak ben kar yazıp temettü dağıtmadığı için tercih etmiyorum.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 332/637 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •