Originally Posted by
Miriel
Sn Haykırıs, ellerinize sağlık.
Katılmadığım tek bir nokta var o da uyku; kaliteli ve yeterli uzunlukta bir uykuya vücudumuzun ihtiyacı var ve son araştırmalar 4-5 saatin yetmeyeceği yönünde bildiğim kadarıyla. Vücudu böyle bir stres altına sokmaya gerek yok, zaten olması gerekenden çok fazla stres etmeni var..
[device_name] cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk zamanlar biraz zorlansamda sonradan alıştım. Zaten az uyurdum ama bu süreyi daha da kısalttım.
Ayrıca tam tersine stresimin azaldığını hissettim.
Erken kalkma konusunda Sleep as Android uygulamasının epey etkisini gördüm.
22:00-02:00 arası uyumak oldukça verimli oluyor. Ayrıca vakit bulursam öğle arası 20-30 dk kestiriyorum.
Yapılacaklar listesi çok uzayınca ister istemez arka planda beynimiz yoruluyor. Az uyuyarak bu listeyi azalttım. Biriken okunacaklar listesindeki kitapları da yavaş yavaş bitirmeye başladım. Her şeyi vaktinde yapmaya gayret ediyorum. Böylece stres azaldı. Kafamda takıntı olmayınca da başımı yastığa koyunca huzurlu bir uyku çekiyorum.
Hayatta başarıya ulaşmış birçok insanın az uyuduğunu ve vaktini verimli kullandığını söyleyebiliriz.

Originally Posted by
hendeseci
Teşekkür ederim bayağı emek verip çok güzel yazmışsınız..
Bir sorum daha var. Derin kriz zamanlarında hissede mi kalmalı yoksa nakitte mi ?
Teşekkür ederim.
Bu sizin risk iştahınıza bağlı. Ben olsam bilançosuna göre ucuz kalanları kademe kademe toplamaya devam ederdim.

Originally Posted by
ironarm
Sn. HAYKIRIS, çok güzel yazmışsınız. Çok beğendim yazınızı, harika tavsiyeler içeriyor. Umarım yeni başlayan arkadaşlar bu tavsiyeleri dikkate alıp faydalanırlar. Bazen insan gerçekleri bilmesine rağmen başka faktörler nedeniyle kendi tam olarak uygulayamıyor.
''Froto 30 TL iken 20 TL ye düşünce alacağım'' bu konuşmaları hatırlıyorum ben de

Halil Hoca'nın sayfasında geçmişti. Sn. freesky ile takılıyorlardı.... Zaman nasıl da geçiyor... Kıymetini bilmek lazım. Bizim yaş ilerlemeye başlayınca (39... 40'a sayılı aylar kaldı

) hayata daha farklı bakmaya başlıyor insan..
Haklısınız. İnsanın başına her şey gelebilir. Sürprizlere hazırlıklı olmalıyız. Kurallarımızın dışına çıkmak zorunda kalabiliriz. Önemli olan bunun farkında olmak ve en kısa zamanda tekrar çizgimize dönmek olacaktır.
Sn ironarm, evet bu konuşmalar Halil Hoca'nın Uzun Vadeli Yatırım sayfalarında geçmişti. Çok kaliteli bir başlıktı. Birçok insan o yıllarda uzun vadeli yatırımın temellerini atmış oldu. Tabi şimdi kim ne halde, ne kadar stratejisine sadık kaldı bilemeyiz.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri