Sayfa 341/637 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

  1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Sn syılmaz,
    Bu eurobond faizleri vade sonu olan 4 yil toplami icin mi %5 yoksa yillik mi %5?
    Yıllık basit faiz. Mesela faiz %5 yazmışsam 6 ayda bir %2.5 demektir.

  2.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Faiz konusundan uzak durmak isteyenler,

    Alım tarihinden itibaren enflasyona ek olarak en son incelediğim sertifika, 6 ayda bir %1.2 kupon ödemeli yıllık toplam %2.4 veriyordu....
    Burdan şunu mu anlamalıyım: yıllık enflasyon + %2.4 getirisi mi var bu sertifikaların? Mesela enflasyon sıfır olsa %2,4 mü verecek?


    SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  3. EREGL bugün bilanço açıkladı ve geçen seneye göre çok iyi kar yapmasına rağmen hisse %2 düştü. Yükselmesi gerekmez miydi hisse neden düşüyor? Yoksa etkisi hemen görülmez mi? Örneğin açıklanan bilançonun hisse üzerindeki etkisi ne kadar sürede görünür?

  4.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Evet. Deflasyon durumunda ise anapara eksilmeyecek. Anapara + kupon getirisi alacaksınız.
    O zaman buna "faizsiz" diyemeyiz...
    Bildiğiniz faiz bu...

    SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  5.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Zaten borçlanma aracı kategorisinde. Makyajlı bir borçlanma aracı. Faiz'den uzak durma durumu ise; arkasında gayrimenkul olması. Gayrimenkulün belirli bir süre sahibi oluyorsunuz. Sertifikanın süresi dahilinde deflasyon yada sıfır enflasyon durumu oluşursa anlaşmaya sadık kalınıp anapara + kupon ödeniyor. Süresi bittiğinde deflasyon veya sıfır enflasyon durumu devam ediyorsa muhtemelen ihraç edilmez.
    Ben sadece sizin "faizsiz" ifadenize yorum yapıyorum. Borçlanma aracı olduğunun konuyla alakası yok.
    Enflasyona dayalı kiralama mı yapılmış? Böyle kiralama nasıl oluyor?
    Benim bildiğim kira sertifikasında ne alacağın önceden bellidir...

    SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  6. #2726
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn Haykırıs, ellerinize sağlık.

    Katılmadığım tek bir nokta var o da uyku; kaliteli ve yeterli uzunlukta bir uykuya vücudumuzun ihtiyacı var ve son araştırmalar 4-5 saatin yetmeyeceği yönünde bildiğim kadarıyla. Vücudu böyle bir stres altına sokmaya gerek yok, zaten olması gerekenden çok fazla stres etmeni var..

    [device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İlk zamanlar biraz zorlansamda sonradan alıştım. Zaten az uyurdum ama bu süreyi daha da kısalttım.
    Ayrıca tam tersine stresimin azaldığını hissettim.
    Erken kalkma konusunda Sleep as Android uygulamasının epey etkisini gördüm.
    22:00-02:00 arası uyumak oldukça verimli oluyor. Ayrıca vakit bulursam öğle arası 20-30 dk kestiriyorum.
    Yapılacaklar listesi çok uzayınca ister istemez arka planda beynimiz yoruluyor. Az uyuyarak bu listeyi azalttım. Biriken okunacaklar listesindeki kitapları da yavaş yavaş bitirmeye başladım. Her şeyi vaktinde yapmaya gayret ediyorum. Böylece stres azaldı. Kafamda takıntı olmayınca da başımı yastığa koyunca huzurlu bir uyku çekiyorum.
    Hayatta başarıya ulaşmış birçok insanın az uyuduğunu ve vaktini verimli kullandığını söyleyebiliriz.


     Alıntı Originally Posted by hendeseci Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim bayağı emek verip çok güzel yazmışsınız..
    Bir sorum daha var. Derin kriz zamanlarında hissede mi kalmalı yoksa nakitte mi ?
    Teşekkür ederim.
    Bu sizin risk iştahınıza bağlı. Ben olsam bilançosuna göre ucuz kalanları kademe kademe toplamaya devam ederdim.

     Alıntı Originally Posted by ironarm Yazıyı Oku
    Sn. HAYKIRIS, çok güzel yazmışsınız. Çok beğendim yazınızı, harika tavsiyeler içeriyor. Umarım yeni başlayan arkadaşlar bu tavsiyeleri dikkate alıp faydalanırlar. Bazen insan gerçekleri bilmesine rağmen başka faktörler nedeniyle kendi tam olarak uygulayamıyor.

    ''Froto 30 TL iken 20 TL ye düşünce alacağım'' bu konuşmaları hatırlıyorum ben de Halil Hoca'nın sayfasında geçmişti. Sn. freesky ile takılıyorlardı.... Zaman nasıl da geçiyor... Kıymetini bilmek lazım. Bizim yaş ilerlemeye başlayınca (39... 40'a sayılı aylar kaldı ) hayata daha farklı bakmaya başlıyor insan..
    Haklısınız. İnsanın başına her şey gelebilir. Sürprizlere hazırlıklı olmalıyız. Kurallarımızın dışına çıkmak zorunda kalabiliriz. Önemli olan bunun farkında olmak ve en kısa zamanda tekrar çizgimize dönmek olacaktır.

    Sn ironarm, evet bu konuşmalar Halil Hoca'nın Uzun Vadeli Yatırım sayfalarında geçmişti. Çok kaliteli bir başlıktı. Birçok insan o yıllarda uzun vadeli yatırımın temellerini atmış oldu. Tabi şimdi kim ne halde, ne kadar stratejisine sadık kaldı bilemeyiz.
    Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
    Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  7.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    İhraç eden ben olmadığım için nasıl ve neden sorularına cevap veremiyorum maalesef. Ben de, alternatif yatırım araçlarını araştırırken denk geldim. Eurobond konuşulunca aklıma geldi ve paylaştım.
    O zaman insanlara önerip kefil olmayın derim.en azından faizsiz olduğu konusunda. Vebal alırsınız. Dikkat edin.

    SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    O zaman insanlara önerip kefil olmayın derim.en azından faizsiz olduğu konusunda. Vebal alırsınız. Dikkat edin.

    SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Haklısınız. Uyarınız için teşekkürler. İlk aşamada gayrimenkulün kullanım hakkını devir alıp bunu kiralamak olarak düşündüm ama biraz dahi olsa faiz konusuna kaçabiliyor..

    Alıntıladığınız mesajları temizlerseniz sevinirim..
    Son düzenleme : flexy; 02-02-2018 saat: 20:50.

Sayfa 341/637 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •