Originally Posted by
hisar06
Dün Belediye ve TMMO' dan ( makine mühendisleri ) apartmana gelerek asansörleri kontrol etmişler. Kırmızı etiketi yapıştırmışlar ve eksikler listesini kapıcıya imza karşılığı vermişler. 30 gün içinde eksikler giderilerek ve belediyeye asansörler tescil ettirilerek kullanılmaya devam edilecekmiş. Yoksa mühürlenecekmiş. Yönetici sorumluymuş. Her yıl bir kez de Belediye ye 504 tl. harç yatacakmış.
Bu hükümet beyaz yakalılara iş bulamadıkça yaratıcı fikirler çıkarıyor. Makine mühendisleri işsiz kaldı ama halen fakültelerden binlerce mezun veriyor. Millete '' Ya gönlü bol insanlarım, zaten kapıcı, güvenlikçi, bahçıvan vb. besliyorsunuz birde makine mühendisi besleniz ne olacak. '' diyorlar. Ya da ''Asansörlü, bahçeli, havuzlu binada oturmak sizin neyinize, maliyeti iyice artıralım ki, herkes oturamasın buralarda, haddinizi bilin '' mi demek istediler ?
Şahsen, artık bu tip rantiye yerlerinden uzak duracağım. Alnımın teriyle kazandığım parayı, günde bir kez çöp alan, haftada bir kez de ortak alanı temizleyen kapıcıya, kendine hayrı olmayan güvenlikçiye para aktarmak zoruma gidiyor. Bir de havalarından geçilmiyor. Sanırsın onlar mal sahibi, biz çalışanız. Apartman sığınağına mal sahipleri ayak basamazken , kapıcı mesai saatinde sığınakta depoladığı damacana suyu yine apartmandakilere satıyor. Kimse bir şey demiyor. Benim gibi 3 kişi itiraz edince çalışan düşmanı, emekçi düşmanı oluyoruz. Oysa herkes işini hakkıyla yapmalı.
Dehşet artırılan emlak vergilerinide ekleyelim.
Asansör işi ise vatandaşı güzelce soyma işinden başka bir şey değil.
Beldiyeye harç 504TL. Zaten emlak vergisi veriyorum fahiş, bu harç nedir arkadaş?
Eksiklikleri tespit eden firmayada 300TL ödeniyor. Buda güzelce vatandaşı soyduktan sonra soğana çevirme işlemi.
Devlet olarak vatandaşının güvenliğini sağlamak zorundasın bedava yapacaksın bu işi çünkü ben sana aldığım ekmeğimden dahi vergi ödüyorum.
Ha birde işgüvenliği ıvırı zıvırı çıktı, 1 kapıcısı olan yerlerde dahi hekim mekim birşeyler geçirecekler. Bir kaç seneye yürürlüğe girecek.
50m2 İşyeri büro kirası 370TL aidat 200TL
En güzeli müstakil villan olacak home office ve ev olarak kullanacaksın. Ne kapıcı ne asansör ne aidat, alt yan sağ komşu gürültüsü yok.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri