-
devlet ve/veya çeşitli kurum ve kuruluşlar, ulusal tv lerin YARDIMA MUHTAÇ İNSANLARA (veya bu konuda rol yapanlara) yardım ettiği sıkça duyulur/görülür.
bir devletin ve/veya insanların "yardıma muhtaç" (tırnak içinde) insanlara yardım edip, imar bankasındaki tasarrufları gasp etmesi , kurum/kuruluşlar ulusal televizyonlar ve vatandaş tarafından BU GASPIN DESTEKLENMESİ nasıl mümkün oluyor hep enteresan gelmiştir..
tabi irdelendiğin de bunun tamamen ALGI ile ilgili olduğu ortaya çıkar (tabi başka nedenler de var) televizyona çıkıp kendisinin bir çok konuda mağdur olduğunu söyleyen kişinin çok zor durum da olmasa bile paraya ihtiyacı olduğuna az-çok emin olunursa yardım ediliyor..
deprem mağdurları, başka nedenlerden de yardıma ihtiyaç duyan kişilere de benzer şekilde yardım ediliyor.
peki İMAR BANKASI TASARRUF SAHİBİ YILLARCA SADECE ASGARİ ÜCRETLE YEMEDEN -İÇMEDEN ANCAK BİR KONUT BİRİKİMİ YAPMASINA RAĞMEN BU HAKLARI HAKSIZ VE HUKUKSUZ ART NİYETLİ , KASITLI VE BİLİNÇLİ OLARAK NEDEN GASP EDİLİYOR?
ben bu nokta da türk insanının ve devlet yöneticilerinin (türk gelenekleri ile yetişdikleri için) MAĞDUR , YARDIMA İHTİYAÇ DUYAN İNSANI ÖZELLİKLE KENDİLERİNİN YARATMAK İSTEDİKLERİNİ VE SONRA SÖZÜM ONA BU MAĞDURİYETİ GİDERMEK İSTEDİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM..
tabi diyeceksiniz ki BU AŞAĞILIK BİR ZİHNİYET DEĞİLMİ? yani insan zor şartlar da uzun vadeli konut kredilerinin olmadığı bir dönem de 25-30 yılda eşiyle birlikte konut birikimi yapması halinde veya belli bir birikim yapıp bunun faiz getirisi ile hayatını idame ettirirebiliyorsa DEVLET ÖNCE BU İNSANLARIN DEVLETE MUHTAÇ OLMADAN HAYATINI İDAME ETTİREN İNSANLARIN DÜZENİNİ BOZMAK SONRA YARDIMA MUHTAÇ HALE GETİRİP 5 YIL SONRA HAKLARININ BÜYÜK BİR KISMINI GASP EDİP,
KİŞİLERİN KENDİ BİRİKİMLERİNİ GERİ ÖDEDİĞİNİ DÜŞÜNEREK İNSANLARI BİR MAĞDURİYETTEN KURTARDIĞINI DÜŞÜNMESİ SİZCE ŞİZOFRENİ OLABİLİRMİ?
devlet suriyelilere 3.5 milyon adet konut vereceğini söylüyor.. bu insanlar bu konutları hak edecek bir emek sarf etmemiş, (en azından türkiye de) kendi vatandaşının kira da otururken 30 yılda asgari ücretle eşi ve kendisi çalışarak yaptığı konut birikimini
BANKA SAHİBİNDE BU TASARRUFLARIN FAZLASI İLE KARŞILIĞI OLMASINA RAĞMEN, BANKA SAHİBİ BUNLARI ÖDEYECEĞİNİ SÖYLEMESİNE RAĞMEN BİR MEVDUAT BANKASINI LİKİDİTE SIKINTISINA PLANLI ,ORGANİZE, ART NİYETLİ, KASITLI VE BİLİNÇLİ ŞEKİLDE SOKARAK.. BANKAYA EL KOYUYOR.
TASARUFLARIN BANKA SAHİBİNDE OLAN KARŞILAKLARINA EL KOYUYOR, BU KARŞILIK OLMASA BİLE KANUNEN VE HUKUKEN BU TASARRUFLARI ÖDEMEK ZORUNDA OLMASINA KARŞIN ÖDEDİĞİNİ İDDA ETTİĞİ TASARRUFUN ÇOK ÜZERİNDE MALLARA VE GELİRE EL KOYUYOR.. AMA TASARRUFLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ GASP ETMEK İÇİN HER TÜRLÜ YASAL VE HUKUKİ ENGEL ÇIKARIYOR..
YETMİYOR TAHHÜTNAME DAYATIYOR (ESASEN KİŞİNİN ALNINA SİLAH DAYAYARAK HAKLARINDAN VAZGEÇMESİ İÇİN İMZA ATTIRIYOR)
türk gelenekleriyle, kültürüyle yetişmiş devlet yöneticilerinin insanların yardıma muhtaç olmalarını ve onlara yardım etmekten keyif aldıklarını sanırım herkes anlamıştır..
fakat şöyle bir soru akla geliyor; peki devlet yöneticileri vatandaşları ayırmadan sıradan her insan için bunu düşünmeleri gerekmezmi?
evet ilginç ama devlet yöneticileri her vatandaş için bunu düşünmüyorlar.. o zaman akla şu geliyor kör tuttuğunu ................
türkiye cumhuriyeti devleti böylemi yönetiliyor? evet malesef böyle yönetiliyor..
yani bir devlet insanların onuruyla , gururuyla şerefiyle yaşamasını istemeyebilir. bunu en azından ben anlayabiliyorum.
peki bu durumu rastgele yaratması , yani bilinçsizce bu durumu yaratması normalmidir? işte buna hayır diyorum..
bu ancak bir ortak aklın yada bir aklın bozulması ile mümkün olabilir akıl bozukluğu belki tıp dilinde şizofreni..
türkiye cumhuriyeti devlet aklı aynen böyledir.. bir devlet hitler dönemin de oldğu gibi çok zalim de olabilir..
din,renk, ırk ayrımı da yapabilir,, mesela alman devleti o dönem de yahudilere zulm yapmıştır.. fakat tutarlılık şurdadır.
ALMAN VATANDAŞLARI ARASINDA ASLA AYRIM YAPMAMIŞTIR.. TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN NE YAPTIĞINI BİLMEDĞİNDEN O KADAR EMİNİM Kİ..
SYG,,
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri