Sayfa 462/871 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. Son ceyrek ciroyu 550 milyon bekliyordum...bu yilin ney kar marjı sirasi ile yuzde 6 11 17 idi...bu kar marjini tahmini ciroya vurduğumizda sirasi ile 33 63 93 milyon karlar olusuyordu...artik gercekte ne kadar gelir bilemeyiz...

En kotusu 33 milyon gelse dahi yillikta 250 milyon olur...bence buda iyidir...

2. Yillikta 100 milyon zarardan daha ilk yilda 250 milyon kara cikmak basaridir...ki tavukcularin islerinin cok iyiye gittigini de biliyoruz...buda 2018 in cok daha iyi olacagini isaret ediyor

3.  Alıntı Originally Posted by keremalemdar Yazıyı Oku
    Burada daha önce de dile geitrdim yıl sonu karlar ciro primleri onlar bunlar bir sürü gider olur karlılık beklentim 250-265 milyon olur..YTD.. Ama bu rakam bile küçümsenecek bir rakam değil.-100 den gelmiş bir firmadan bahsediyoruz.Tabi burda FAVÖK e de bakmak lazım....
    Geçen yıl 3. çeyrek net kar:16 milyon 4. çeyrek net kar 18 milyon.
    Sadece fikir vermesi açısından söylüyorum ama sizin dediğiniz ''yıl sonu karlar ciro primleri onlar bunlar bir sürü gider olur'' durumu diğer bütün hisseler içinde geçerlidir ama bir çok şirket son çeyrekte çok güzel karlar açıklıyor. Yani bu ciro primleri vs. gibi giderler yıllık 250-300 milyon kar eden bir şirket için devede kulak kalır bence.
    Ama patron kötü niyetli ise istediği yerden karı kırpabilir buna sözümüz yok.

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Yillikta 100 milyon zarardan daha ilk yilda 250 milyon kara cikmak basaridir...ki tavukcularin islerinin cok iyiye gittigini de biliyoruz...buda 2018 in cok daha iyi olacagini isaret ediyor
    Tek aklıma takılan soru şu; sayın keko.

Mali tablolarda ki bu müthiş performans ne kadar sürdürülebilir. Yani piyasanın da bir doyum noktası var sonuçta. Örnek olarak Logo yazılımı gösterebiliriz. Belli bir seviye ye kadar müthiş bir performans gösterdi ama belirli bir noktadan sonra durağan hale geldi.Banvitte bilançolarda ki düzülme 2017 yılındaki hızını 2018 yılında da devam ettirebilecek mi bu sorunun cevabını bu yıl alacağız inşallah.

5.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Tek aklıma takılan soru şu; sayın keko.

Mali tablolarda ki bu müthiş performans ne kadar sürdürülebilir. Yani piyasanın da bir doyum noktası var sonuçta. Örnek olarak Logo yazılımı gösterebiliriz. Belli bir seviye ye kadar müthiş bir performans gösterdi ama belirli bir noktadan sonra durağan hale geldi.Banvitte bilançolarda ki düzülme 2017 yılındaki hızını 2018 yılında da devam ettirebilecek mi bu sorunun cevabını bu yıl alacağız inşallah.
    dostum avrupaya göre ülkemizde kişi başı tavuk tüketim miktarı çok az..zaten brf şirketinin banviti almasının bir nedeni de bu..yani yurtiçinde hala çok büyük bir büyüme potansiyeli var...

ikinci bir konuda ortadoğu ve uzakdoğu ülkelerine yakınlığı ve o piyasalara çok tavuk ihracat imkanının olmasıdır...brf nin bir amacı da bu piyasalara uzanabilmek değil miydi ??? zaten üçüncü çeyrekteki artan ihracat miktarı bize güzel bir işaret veriyordu...yakın zamanda japonyaya ihracatlar dahi başladı....

kısacası ihracat yönünden de büyüme imkanı var...

işte bu iki faktör dolayısı ile banvitin büyüme potansiyeli hala çok yüksek...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. şirket büyüme konusunda bir sıkıntı görseydi türkiyede başka tavuk şirketlerini satın almak için araştırma yapmazdı...demek ki pazar konusunda bir sıkıntısı yok...yılın en kısır çeyrekleri dördüncü çeyrekler oluyordu tahminlerime göre şirket ihracat ile bu sıkıntıyı da aşmış olması lazım...hep birlikte bilançoyu görürüz dostlar...arkadaşların geçmişte dediklerine göre bu akşam bilançonun gelmesi lazım...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7. Şubat ayı başından itibaren takaslar (dünkü ve bugün ki işlemler dahil değil)

http://

8. Git gel Konya 6 saat :oleyo:

Sayfa 462/871 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •