Sayfa 106/639 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206606 ... SonSon
Arama sonucu : 5110 madde; 841 - 848 arası.

Konu: AKPAZ Akyürek tüketim ürünleri pazarlama dağıtım ve ticaret a.ş.

1.  Alıntı Originally Posted by kocamuğlalı Yazıyı Oku
    hocam nasıl etkisiz..
    spk bülteninde patron ve onunla hareket edenlerin oyu geçersiz diyordu sanırım...
    ama biz onlarla muhalifiz...
    Şundan dolayı hocam:

"Şirket'in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir."

-----
    Sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyesi yoktur diyecekler,böylece Şekip ve Serdal rücu oylamasına katılabilecek ve hatta hiçbir rücu durumu doğmamış olacak.Ceza doğrudan şirket tüzel kişiliğine patlamış olacak...
    Nûn

2. Arkadaşlar az önce tekrar finansal raporlarını inceledim, 31.12.2015 de 187 milyon Tacodan alacak görülürken, açıklama dip notunda
    "İlişkili taraflardan diğer alacaklar finansman amacıyla verilmiş olup faiz oranı %21’dir. "
    Şeklinde belirtilirken
    30.09.2016 tarihli rapor da ise Doruktan
    "İlişkili taraflardan olan ticari alacaklar genellikle ticari mal satışından kaynaklanmaktadır ve yaklaşık ortalama vade 60 gündür. Alacaklar teminatsızdır ve faiz işletilmemektedir. "

demektedir.

Burada bir sıkıntı olduğu ve buradan yürünmesi gerektiği açık.. Ticari mal satışı var ise ne satılmıştır, daha önce finansman amacıyla denilmektedir. Muhasebe hilesi mi yapılmaktadır. Savcılığa ve maliyeye bu olay üzerinden başvuruda bulunula bilir, ancak yine kurumlar vergisi beyanını görmek lazım nasıl bir izahat getirmişler..öyle kafanıza göre faiz yazmadım olmaz arkadaş, biri çıkar hesabını sorar..benden bu kadar...gerisi size kalmış
    Son düzenleme : Dialektik; 24-03-2017 saat: 15:59.

3. Merak ettiğim başka konuda 2014 mü 2015 mi 14 milyon satışı var taco ya satışından fazla 24 milyon vade farkı geliri var çok merak ediyorum nasıl oluyor..

4.  Alıntı Originally Posted by Dialektik Yazıyı Oku
    Merak ettiğim başka konuda 2014 mü 2015 mi 14 milyon satışı var taco ya satışından fazla 24 milyon vade farkı geliri var çok merak ediyorum nasıl oluyor..
    Her türlü hile her türlü açık ne ise kullanmışlar...

Belki 190 milyon kaçırdılar ceza alsalar ne kadar olur ki???

Haydi Taş çatlasa 5 milyon diyelim onu bile almazlar ama cukkaladiklari yanına kar kalır...

Bir de bunlar halka arzda ne kadar gelir elde ettiler acaba???

Borsaya açılma sebepleri 30 kuruş etmeyen hisselerini 2.5 liradan sattılar millete şimdi dönüp yüzüne bile bakmıyorlar...

Gerçekten hangi amaca hizmet için borsaya açıldı ki bunlar???

5.  Alıntı Originally Posted by Dialektik Yazıyı Oku
    Merak ettiğim başka konuda 2014 mü 2015 mi 14 milyon satışı var taco ya satışından fazla 24 milyon vade farkı geliri var çok merak ediyorum nasıl oluyor..
    Bir ara 130 bin lot vardı elimde ekonomik sebeplerden şimdi 82 bin kaldı bunu da eylüle kadar bekleyeceğim hala eylülde bu fiyatlarda olur ise yine ekonomik sebeplerden her 8_ 10 bin lot satacağım öyle ya da böyle 2018 mayısa kadar buradayım...

Olur da 2017 eylül öncesi hareket olursa maliyetime gelince satmaya başlayacağım...

İnşallah bahsettiğiniz kurumlar vergisi öncesi önlem alırlar...

6. Seddülbahir hocam bunlar genel kurulu sadece spk nın verdiği idari ceza onayı veya reddi için yapmayacaklar değil mi???

Beklediğimiz diğer sorunların çözümü için de kararlar çıkacak???

7.  Alıntı Originally Posted by Dialektik Yazıyı Oku
    Dostum belli ki kafan yoğun,dipnottaki yıldızlı yerleri kaçırmışsın.Ticari olan devede kulak.Bahsettiğimiz kısmın tamamı,ilişkili taraflardan "diğer" alacaklar.

8.  Alıntı Originally Posted by Uhacettepe79 Yazıyı Oku
    Seddülbahir hocam bunlar genel kurulu sadece spk nın verdiği idari ceza onayı veya reddi için yapmayacaklar değil mi???

Beklediğimiz diğer sorunların çözümü için de kararlar çıkacak???
    Evet hocam,yıllık sınırsız denetim raporunda özellikle;"genel kurul" ibaresi konuldu.Yani olumlu görüş şarta bağlanmış oldu.

Sayfa 106/639 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206606 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •