Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
abd li firma senin kur riskini niye umursasın :D anlaşılan tutar neyse satış anında o kadar milyon doları basıp şirketi alacaksınız. bu tip genişlemelerin bilançoya katkısı ya da borc yükü açıkçası pek önemli değil. yok ilk çeyreğe yansımış yok ikincisine. bir şirketin başka şirketi alması neresinden bakarsanız bakın iyi bir durumdur. ayrıca şirket mevcut müşterilerine olan üretimine de devam edebilir. ki ben olsam öyle yaparım. ve aklımdaki kurgu ne ise entegre ederim. sanırım 8.60 hareketinde satmalıydıköngöremedik. şimdide tekrar alınırdı. ama ben hareketi 10 a doğru yükselen bir trend olarak öngördüğüm için olamadı bunlar. bakalım görücez
Sn. Spenc sanırım o tarihteki Dolar kuru riskine karşılık şirketin 100 Milyon $ `ı temin etme kısmından bahsediyor. Kur riski görüyorsanız hedge etmek mümkün ama bunun da maliyeti var tabii ki. Yakın tarih olduğu için şu an öngörülebiliyordur diye düşünüyorum. Diğer bir konu bir şirketin başka şirketi alması iyi mi? Sanırım alınan şirkete göre değişir. Henüz bu şirketlerin finansallarını bilmiyoruz.
Onun dışındaki mevcut müşterilerle devam edilmesi konusuna ben de katılıyorum.
Teşekkürler Sn poem suanda abd nin yaptıkları ortada. Kriz ortamında şirket ucuzsa diye alınmaz, faaliyetleri önemli elbette. Reklam ve piyasada yer edinimi ve argeyi hesaplamislardir kords. İş abd nin iki dudağında olmamaliydi. Sonuçta şuana kadarki karını almadığı şirketin etkisi olmaz ama ilerisi için gayet olumlu gibiydi.Borç nasil oder derken simdide sirketi verecekler mi diyoruz. B plani vardir belki, ayrica celik olayindan sonra avrupada biz kompozit araca yoneliyoruz artik dese keske. Piyasa bu algi maalesef ytd.
Ozlemistik arti kapanislari !!!
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Latif 'in bir sonraki hamlesi önemli olabilir mi? Ytd
PETKİM özelleştiğinde yarısına 2 milyar dolara alınmıştı..yani 4 milyar dolar...Yani şimdiki fiyatla 16 milyar lira..Yani hisse başı 10,66 lira..Aradan geçen 10 yılı aşkın sürede haaala bu fiyat seviyesine ulaşamadı..
Peki bu fiyat niye ödendi...pek çok sebebi olabilir, Azarbaycan Türkiye stratejik ilişkileri, çok uzun vadeli yatırım planları (ki 2021 gibi PETKİM değerinin 5-6 milyar dolara ancak ulaşabileceğini düşünüyorum)..Üreteceği temettü ile geri dönüşü ondan daha uzun sürebilir bilinmez)..
Niye yazdım ABD'deki firmaya 100 milyon dolar ödendiğinde normal şartlarda bu yatırım için 10 /FK makul desek..10 milyon dolar NEt kar rakamı çıkar..
Ama mesela ABD deki bu şirketin ABD mevzuatından kaynaklanacak avantajları, know how transferi, müşteri portföyünün büyüme potansiyeli vesaire vesaire gibi konu başlıkları üzerinde "Olsun olsun, ama 12, ama 15 F/K da olsa üçe beşe bakmadan alalım..Kordsa'nın tümüne faydası çok daha büyük olacak" diye düşünülüyor ise...15 F/K desek "6,6 milyon dolar kar Allaah bereket versin!" de denmiş olabilir..Ya da kredi borçları vardır..finansman giderleri sebepli zararlar varken, Kordsa içine ektra sermaye koyarak öyle bir büyütecektir ki..Net karlar iki yıl sonra 20 milyon dolar olacaktır..
Eh şimdilik 4 yıl için ortalama "6-8 milyon dolar net kar üreteceğini" düşünüyorum..sanırım zararsız bir tahmin)
işlem hacmi artmaya başladı hadi hayırlısı
Yer İmleri