Sayfa 130/997 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon
Arama sonucu : 7973 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: Rakı Sofrası IX

Az sonra Reha GAYA'da gayar, öğlen güneşi muhabbetine girmeyeyim...

Hayırlı geceler, efendim.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Siyanokobalamin, B12 vitamini olarak bilinen vitaminin diğer adıdır. Özellikle hayvansal dokularda bulunur. Birkaç özel sebzede bulunduğu iddia edilse de (Örn: Soya, Spirulina) bu, tıp litteratürünce kabul edilmemiş tartışmalı bir konudur. Bu yüzden vegan (tamamen bitkisel) beslenen kişilerde zaman zaman B12 vitamini içeren kompleks haplar kullanmaları gerekebilir.

Hemen Tavşanlıya gelin, et takviyesi gerekebilir, derin dondurucudan çıkartıyorum şimdi etleri!

Şalgamlan, şulgamlan olmaz bu işler, et giren eve dert girmez, takviyesini derhal yapalım!
    Dükkan sahibi böle olur her derde koşturur çözüm arar Sağolun düşünmeniz yeter vallahi.. ben etsiz çok az yemek yerim ama alkol bu vitaminin düşmesindeki en büyük etkenlerden(özellikle hergun alkol alanlarda), tabii bazı ilaçlarin kullanılması da düşürebiliyor. tek et de B12 ye çözüm değil, balık ve deniz urunleri , yumurta , ciğer mutlaka yenilmeli ki ben bunları asla ağzıma koymam hayatta balık , ciğer , yumurta yemedim, hanım hep kizar bunlar yenilmez mi neler kaciriyorsun der dikkate almayiz pek ama B12 gerçekten önemlidir, dusuk B12 depresyon, bağışıklık sistemi sorunları, denge , halsizlik, kol bacakta ağrı uyusma, denge kaybı gibi çok sorunları getirir, doktora çıkınca da pek bakmaz doktorlar .. hep kolestrol, şeker gibi şeylere bakarlar bu yüzden mutlaka söylemek lazım ve baktırmak lazım..

Biraz uzunca oldu ama sofrayi ilgilendiren bir durum B12 bilmekte fayda var

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    FB.C.Bursa
    Gönderi
    838
    Ozan Bingölâ€
    @ozanbingoll

Takip ediliyor
    Daha fazla
    Detayları geçen ay yazdım
    -7₺'lik bir şişe birada vergi 4.01₺
    -117₺'lik bir litre rakıda vergi 78,12₺
    -43₺'lik bir şişe şarapta vergi 25,96₺

Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    forumda en sevilen kişiyimdir..

800..................

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Hayırlı geceler, efendim.
    Tek tek yazarak bize 12 sayfa mesaj okutturdugunuz için teşekkürler bukadar tek tek okumayla bende yoruldum herhal tüm sofra bu yorgunlukla ikindiye kadar uyur

Hayırlı geceler

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Hayırlı sabahlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    FB.C.Bursa
    Gönderi
    838
    Uyuyanlara hayırlı geceler,
    uyananlara hayırlı sabahlar.

Sayfa 130/997 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri