Sn. Cumartesi sağolsun yukarıdaki yazıya şöyle bir yorum geçmiş:
Aynı bankada yukarıdaki gibi %50-%50 vade yapacağınızda,.örneğin TL mevduat bağlama zamanı geldiğinde, MT merkezden onay alacağı zaman, hmmmm şu kadarda dövizi varmış deniyor , ama pek dövizin o kadar etkisi olmuyor zannediyorum(tamamının TL mevduat yapılmasına göre)..
Yanlış mı düşünüyorum..fikri olan?
Arkadaşımda sizinle aynı ay içinde Doları 3.77 den maliyetlendi , 2 gün sabredip aynı fiyattan sattı ve sonraki 2 ay içinde iyikide sattım aylık 3.80 kuruş TL faiz kaybım olacaktı dedi. Taki Cuma gününe kadar, eğer satmayıp tutsaydı Dolar faiz getirisini de eklersek Tl faizden daha fazla getiri elde etmiş olacaktı. Kısacası Dolar iyi maliyetle alındığında belli bir sürede en az TL faizi kadar getiriyor , hem insan bu ülkede kendini daha güvende hissediyor hemde bazen kısa zamanda yaptığı atakla Tl den daha fazla kazanmanıza olanak sağlıyor.
Daha önceleride yazdım bir kaç sefer, her zaman kazanç olacak diye bir şey yok..gidişatta bir sakatlık varsa bir kaç puan az getiriniz olsa ne olacak ki..bırakın her şeyi %10'un üzerinde enflasyon olan bir ülkede bekleyen için doların hiç artmamasıda mümkün değil zaten..en basit o günlerde (Ocak veya Şubat) şunu alıntılamıştım..
Şekil kırılgan beşlinin cari açık arakamları diye verilmiş;
Yukarıdaki şekil Aralıkta yayınlanmış..yani 2018 ile bir alakası yok..kaldıki ben yapılan bir takım revizyonlardan sonra büyüme ve cari açık rakamalarınada pek inanmıyorum..![]()
Yer İmleri