Sayfa 186/777 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Normalde grafikte görüldüğü gibi dolar pahalandığı için ne olması lazım; DXY, Libor/Ois'in rotasını takip etmesi lazım..gecikmeyle takip eder felan diyorlar, ayrı konu..

Biz şunu biliyoruz, bazıları yada büyüklerin bazıları pozisyonları gereği dolar şortlamaya devam ediyorlar..hemde oldukça yüklü..

Libor/Ois yükselmeye devam edecekse, ki öyle görünüyor..Çünki FED'in faizleri arttırması, QT, vergi indirimi, ticaret savaşları muhtemel dolar fonlama sıkıntısına hizmet ediyor şu an..

O halde bu şortcuların rüzgara karşı işediklerini söyleyebiliriz..fikir yürütmemde bir yanlışlık yoksa, böyle giderse bu şortcuların gümlemesi büyük ihtimal..ondan sonra ancak doların önü açılır..

Ama bu önü açılma olayı basit bir olay değil tabiki..örneğin bu şortculardan biri pozisyonu gereği Deutsche Bank ise..yani bu yüzden hisseleri dipleri test ediyorsa..Deutsche Bank gümlediğinde ne olur..çarşı karışır, direkt dolar güvenli liman..

Ha oraya gelmeden FED'in kulağı ke******..olayı haber alır ve dolar swap kanallarını açar, isteyene istediği kadar doları ulaştırır, ortalığı sakinleştirir, bilemem..

Yukarıdakiler bir fikir yürütmedir..o yüzden yatırım tavsiyesi değildir..
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gund, yukarıdaki TL ile söylediklerin tamam doğruda, esas önemlisi aşağıdaki grafikte..daha önce yayınlamıştım sanırım görmemişsin..kırılgan beşlide yada değil, çoğu EM'ler biz hariç eskiye göre cari açıklarını belli ölçüde kapatmış gözüküyorlar..biz ise her ay verdiğimiz 5-7 milyar dolar cari açığı daha çok sıcak parayla fonluyoruz..dolayısıyla en büyük riskimiz globalde bir çalkantıda bu sıcak paranın kapıya doğru harekete geçmesidir..yılların birikimli cari açıklarını borçalanmayla da kapatmamız zaten borç birikimi açısından başlı başına bir sorun..neyse uzatmayayım..

Dolayısıyla ben şahsen bunu epeyden beridir söylüyorum; ortalık yıkılmadıktan sonra içerisinin bir önemi yok..bu diğer EM'ler içinde geçerli..senral bankerler yüzünden trilyonlarca dolar başta ÇİN, EM'lere aktı yıllardır..kredi olarak, portföy yatırımı olarak, doğrudan yatırım olarak, ne dersen de..o yüzden varsada hatalar, pislikler pek takan olmadı, önemsenmedi..dolayısıyla ben epeydir içeriden çok dışarıyı izliyorum..Libor, ticaret savaşları, ABD'nin vergi indirimi vb. benim açımdan daha önemli..
    Belki tekrar olacak ama özet olarak yukarıdaki iki konuyu birleştirirsek..globalde doların pahalılanması devam ederse, bu durum ilk etapta kimleri vuracak; önce dolar şortlayanları ve sonra EM'leri..sebep basit, EM'ler gırtlağına kadar dolar borçlusu..

Bunların en riskli olanlarında kapıya en yakın oturulduğuna göre..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Belki tekrar olacak ama özet olarak yukarıdaki iki konuyu birleştirirsek..globalde doların pahalılanması devam ederse, bu durum ilk etapta kimleri vuracak; önce dolar şortlayanları ve sonra EM'leri..sebep basit, EM'ler gırtlağına kadar dolar borçlusu..

Bunların en riskli olanlarında kapıya en yakın oturulduğuna göre..
    çürük EM ve şortçu kumarbazlar birlikte batacak.

Newyork FED'in araştırmasında tüketici enflasyon rakamı %2,2 ile %3 arasında belirtilmiş..en son Şubat ayı enflasyon rakamı 2,21 olarak çıktığına göre, ABD'de enflasyon yükseliş eğilimde gözüküyor..

Her ne kadar yukarıda ABD 1. çeyrek büyümesi son durumda tahmini 2,9 gözüksede, Atlanta FED'in aşağıda son 1. çeyrek büyüme tahmini 1,8'e düşürülmüş durumda..5'lerden buralara gelindiği düşünüldüğünde, oldukça keskin bir düşüş olmuş..

Ben parıltılı büyümelerin pik seviyesinden aşağılara gelmekte olduğunu düşündüğümden Atlanta FED'in büyüme rakamına daha yakınım..10-2 yıllık getiri eğriside yataya sardığından, bu tezi doğruluyor gözüküyor..

Sonuç olarak orta vadede oluşabilecek görüntü; çok yüksek olmasada belirli kademede enflasyon , ancak düşük büyüme..dolayısıyla bir noktada FED'in faiz arttırmakta zorlanır hale gelmesi söz konusu bana göre..

Eeee enflasyon var ama faiz artamıyorsa ne olur..altın yükselir..

Kriz, bir şok benzeri doların güvenli liman olması durumunu hariç tutuyorum..YTD..

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ...Eeee enflasyon var ama faiz artamıyorsa ne olur..altın yükselir..

Kriz, bir şok benzeri doların güvenli liman olması durumunu hariç tutuyorum..YTD..
    Bazen kendi kendime soruyorum; acaba bir gün, altını ve doları beraberce artırıp, "ezber bozuyoruz" derler mi? Çünkü piyasa çok hareketli, bakınca insanın başı dönüyor!

Bugün Çin'deki yuana dayalı petrol borsası açılıyor. Bakalım ne etkisi olacak?

https://twitter.com/Mrs_Northy/statu...57802357477377

5. MB dan elle tutulur bir action gelene kadar düşmeyecektir..
    Sabahları 8 den itibaren verip 10 dan itibaren tıngır mıngır alıyorlar..

Akşam da kapanışdan sonra yine alıyorlar..

Bugün 4 üstü kalıcı olarak geçilebilir..

Diğer EM para birimlerinde herhangi ciddi bir hareket yok..

Bize özel birşeyler fiyatlanıyor..

Bu yukarıda yazdığım gün içi hareketlerden trend in devam ettiği sonucunu çıkarıyorum..

4.15 4.25 lere kadar sürme ihtimalleri var..

MB bir hamle yaptı yaptı

yoksa 5 tl ler şaka değil..

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Bazen kendi kendime soruyorum; acaba bir gün, altını ve doları beraberce artırıp, "ezber bozuyoruz" derler mi? Çünkü piyasa çok hareketli, bakınca insanın başı dönüyor!
    1971 yılından sonra para sistemi gele gele sınırlarına dayandı artık..bundan sonrası için yaşanması zaruri olan şoklarda iki güvenli liman var; biri ABD hazine bonoları, diğeri altın..dolar yandan güvenli liman oluyor bana göre..çünkü sistemdeki borçlar pik değerlerine ulaşmış ve borçlanmalarının çoğu dolarla yapılmış durumda..globalde herhangi bir yerde çakacak ciddi bir kıvılcım bu borçların hızlı bir şekilde kapatılmasını gerektiriyor(olabildiğince)..

Esasen bu para sisteminde doların durumuda pek iç açıcı değil ama borçlanmaların, ticaretin çoğu dolarla..ve daha iyisi çıkana kadar, ki çok uzun süreler alternatifi olmayacak gibi duruyor, mecburen dolar yandan güvenli liman olmaya devam edecek gibi duruyor..

Sistem koruyucularıda bu durumu bildiklerinden pek altının kopup gitmesine izin vermiyorlar..yani türev araçlarla altını kontrol altında tutuyorlar..ne zamana kadar tutabilirler bilemem, ama bir gün tutamayacakları seviyeye de geleceğini tahmin ediyorum..ha belki gelecek nesil görür böyle bir durumu, bilemem..

Ancak rezerv para bile epeydir yavaş yavaş güven yitirmeye başladığından, güvenli liman olarak altının daha fazla rağbet görmesi gerektiği olası sonuçtur..yukarıda bahsettiğim gibi doların yandan güvenli liman olması ile altına olan rağbeti birleştirirsek..oluşabilecek global şoklarda altın ve doların birlikte yükselmesi pek sürpriz olmaz..ben epeydir böyle düşünüyorum ve pozisyonumda o yönde zaten..

Yukarıdaki hususlara birde tasarrufçunun bu global ortamda cezalandırıldığını ilave edersek..neyse o kısmıda uzun konu..selamlar..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    1971 yılından sonra para sistemi gele gele sınırlarına dayandı artık..bundan sonrası için yaşanması zaruri olan şoklarda iki güvenli liman var; biri ABD hazine bonoları, diğeri altın..dolar yandan güvenli liman oluyor bana göre..çünkü sistemdeki borçlar pik değerlerine ulaşmış ve borçlanmalarının çoğu dolarla yapılmış durumda..globalde herhangi bir yerde çakacak ciddi bir kıvılcım bu borçların hızlı bir şekilde kapatılmasını gerektiriyor(olabildiğince)..

Esasen bu para sisteminde doların durumuda pek iç açıcı değil ama borçlanmaların, ticaretin çoğu dolarla..ve daha iyisi çıkana kadar, ki çok uzun süreler alternatifi olmayacak gibi duruyor, mecburen dolar yandan güvenli liman olmaya devam edecek gibi duruyor..

Sistem koruyucularıda bu durumu bildiklerinden pek altının kopup gitmesine izin vermiyorlar..yani türev araçlarla altını kontrol altında tutuyorlar..ne zamana kadar tutabilirler bilemem, ama bir gün tutamayacakları seviyeye de geleceğini tahmin ediyorum..ha belki gelecek nesil görür böyle bir durumu, bilemem..

Ancak rezerv para bile epeydir yavaş yavaş güven yitirmeye başladığından, güvenli liman olarak altının daha fazla rağbet görmesi gerektiği olası sonuçtur..yukarıda bahsettiğim gibi doların yandan güvenli liman olması ile altına olan rağbeti birleştirirsek..oluşabilecek global şoklarda altın ve doların birlikte yükselmesi pek sürpriz olmaz..ben epeydir böyle düşünüyorum ve pozisyonumda o yönde zaten..

Yukarıdaki hususlara birde tasarrufçunun bu global ortamda cezalandırıldığını ilave edersek..neyse o kısmıda uzun konu..selamlar..
    bize dolar yatırımcısı pozitif reel faiz ile mükafatlandırılıyor.yani TL tutma döviz tut diyorlar. ABD'de enflasyon 2,5. bizde net dolar getirisi 3,3. yani 0,8 reel faiz var. ABD'li KY'e bunu söylesen kafayı yer. adamların yıllık brüt faizi 0,1-0,2. 0,8 reel getiri ABD'li için manyak bir olay.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    MB dan elle tutulur bir action gelene kadar düşmeyecektir..
    Sabahları 8 den itibaren verip 10 dan itibaren tıngır mıngır alıyorlar..

Akşam da kapanışdan sonra yine alıyorlar..

Bugün 4 üstü kalıcı olarak geçilebilir..

Diğer EM para birimlerinde herhangi ciddi bir hareket yok..

Bize özel birşeyler fiyatlanıyor..

Bu yukarıda yazdığım gün içi hareketlerden trend in devam ettiği sonucunu çıkarıyorum..

4.15 4.25 lere kadar sürme ihtimalleri var..

MB bir hamle yaptı yaptı

yoksa 5 tl ler şaka değil..
    Katılıyorum..geçen seneye benzedi olay..geçen sene EM paraları değerlenirken biz değer kaybediyorduk..taki MB GLP'yi arttırana kadar..MB 'sından hamle bekliyorlar herhalde, mamaları yetmemeye başladı..iyide memleket sınırlara gelmeye başladı..her ay 7 milyar dolar cari açık..faiz arttırılsın döviz değerlensin, memleketin içine biraz daha edilsin..çıkmaz sokak..

Yalnız geçen seneye göre farklı olarak globalde doların fonlama maliyetinin ve liborun artması bizim gibi riskli EM'ler için pek gözardı edilemez..özellikle bu sıkılaşan ortamda..MB yukarılarda bir yerde denge için uğraşmalı..

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bize dolar yatırımcısı pozitif reel faiz ile mükafatlandırılıyor.yani TL tutma döviz tut diyorlar. ABD'de enflasyon 2,5. bizde net dolar getirisi 3,3. yani 0,8 reel faiz var. ABD'li KY'e bunu söylesen kafayı yer. adamların yıllık brüt faizi 0,1-0,2. 0,8 reel getiri ABD'li için manyak bir olay.
    Walla 0,8 felan küçük gibi gözüksede..ABD, AB, Japonya vb.. tasarrufçuları iyi sopalıyorlar...bir bakıma şanslıyız..

Sayfa 186/777 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •