Son 3 faaliyet raporunda oluşturulan malların satış fiyatı Euro üzerinden belirleniyor. Satılan malın maliyetinin büyük oranda hammadde maliyetinden kaynaklandığı bunun da büyük ölçüde döviz bazlı satınalma olduğu yazıyor. 2017 ilk bilanço da satınalmanın ağırlıklı dolar cinsinden olduğu yazıyordu. Bu kısımdaki doları 1.Çeyrek faaliyet raporu dışında kaldırmışlar. Geçen hafta yatırımcı ilişkileri aradığımda sordum dolarla alıp euro ile satılıyor dimi dedim. Yok dedi euro ve TL üzerinden alımlar yapıldığını söyledi, dedim biz pariteye bakıyoruz paritenin yükselmesi iyi diye biliyorduk dedim. Paritenin önemli olmadığı ama euro nun yükselmesi Ditaş için iyi olduğunu söyledi. Anlaşılan alırken kendisi için uygun para cinsiyle alıyor satarken ihraç ettikleri euro olduğu için kur farkı geliri yazıyor şirket. Euro nun 5 e yakın seviyeleri mutlaka Ditaş ın bilançoda Esas faaliyetlerden diğer gelirler kısmına pozitif yansıyacaktır. Benim bilançolarda gördüğüm şirketin karını kur farkı belirliyor. Ytd.