Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 210/1023 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,673 - 1,680 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hatırlayın; 16 Nisan sonrası mucize gerçekleştirecektik? Hani Millet olarak uçacaktık?

Mucize oldu...Hatta uçuyoruz:

16 Nisan 2017:

TL. 3,65

Rand: 13,30

Ya şimdi?

TL: 4,02

Rand: 11,90

Rand kimin parası mı? Güney Afrika Cumhuriyeti... Hani Türkiye ile emsal kabul edilen ülke.

http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...iriyoruz-6632#
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Trump'ın vergilerine ABD'li perakendecilerden tepki

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği, gümrük tarifelerinin tüketiciler için vergi anlamına geldiği ve Amerikan ekonomisini durgunlaştıracağı uyarısında bulundu.

https://www.dunya.com/dunya/trumpin-...-haberi-410268
    ben abd de askerin darbe yapmasını bekliyorum
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Mağduriyetten beslenenin temel yakınması aldatılmaktır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "Şimdiki tartışmaların boyut farkı da işte burada. Bir süredir piyasaların en çok sözüne güvendiği kişi olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in görevi bırakacağı, kabine değişikliği olacağı söyleniyor. En tepeden, artık faizin yüksekliğinin yanında faizin kendisine söz söylenmeye başladı. Faiz ve kurların yasaya bile gerek olmadan idari tedbirlerle düşürülmesi için paket hazırlandığı söyleniyor. Türkiye, talimatla, kamu bankaları veya sistem için üst faiz saptanması gibi idari tedbirlerle faize müdahaleye girerse, işte bu ciddi boyut değişikliği demektir. Umarız korktuklarımız olmaz.

Geçmişten biliyoruz ki; piyasa dışı zorlamalarla yaşanabilecekleri görmek için çok uzun süre beklemeye de gerek olmayacaktır. Hep öyle oldu; yanlış yoldan mutlaka geri dönüldü ama çoğu zaman geç kalınmış oldu."

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...iysek-40794898

4,02, düne göre daha erken bir saatte geçildi...

Hayırlara vesile olur umarım...

Bağıran adam niye BETONCULARA bağırmıyor çok pahalıya satıyorsunuz diye ? Yada aynı bağıran adam yap - işlet - MİLLETE GEÇİR modeliyle YANDAŞ`a yaptırdığı KÖPRÜ -TÜNEL geçişlerinden alınan DOLAR bazlı ücretlere bağırmıyor ? Hadin `RENKLİ` hayalci bunlarında cevabını versin de bizde kendi kendimize kötü senaryolar üretmeyelim. DOLARDA yükseliş kaçınılmaz da sonu nereye varır işte orasını bilmek zor yada ben iyi biliyorumda bunu anlamak istemeyenlere anlatmak zor.

4.02 geçildi kamu bankaları aşağı verdi.

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Akademik ve edebi dil tamam da...

Forumlarda amaç anlaşılabilir olmaktır.

Bu durumda da yazar, kendisi ne kadar geniş bir kelime haznesine sahip olursa olsun , forumun standart kalitesini düşünerek uygun bir dil kullanmaya özen gösterir.

Mesela mektup dili de öyledir.

Karşınızdakine göre bir dil ve anlatım kullanırsınız.

Dün gece siz yazınızın başında "pejoratif" kelimesini kullanırken, bu kelimenin bu forumda anlaşılabileceği konusunda kaygı duymadığınızı sanmıyorum. Buna rağmen kullandığınıza göre bence amaç anlaşılır olmaktan öte olmalı.

Oksimoron örneği gibi Türkçe karşılığı olmayan kelimelerin kullanılmasına kimsenin bir diyeceği olamaz. Ama kullandığınız pejoratif yerine, tam da karşılığı olmasa da hepimizin anlayabileceği "yergili" karşılığını kullanmak bir forum dili olarak daha uygun olurdu kanımca...

Neyse...

Ben sadece forum dili konusunda bir vurgu yapmaya çalıştım.

Yeni kelimeler öğrenmek de bir forum kazanımı bizler için.

Gününüz iyi geçsin...
    Aslında ben de benzer fikirlere sahiptim. Basit konuşalım artistliğe hava atmaya gerek yok meramımızı anlatalım diyordum. Ancak bir olay fikrimi değiştirdi.

Yabancı bir arkadaşımla sohbet ederken bana hakikaten türkçede cinsiyet yok mu? Bu felaket bir şey değil mi diye sordu?. Ben de her zamanki öz güvenimle yahu sizin dil işi karıştırıp zorlaştırmaktan başka bir şey değil o ne öyle her cisme bir cinsiyet hatta sıfatlarda ve fiillerde bile karmaşık ön ve son eklerle inanılmaz anlam değişiklikleri ve derinlikleri yaratıyorsunuz, manyak mısınız? psikopat mısınız demiştim.
    Ancak tartışmanın ilerleyen safhalarında aslında tüm bu ifade derinliğinin zaman içinde düşünce derinliğine de etkisi olabileceğini gördüm.
    Burada kendini önemli hissettirmek için kullanılan ağdalı cümlelerden bahsetmiyorum. Benim derdim daha çok sıfatlar.
    Dilimizde sıfatların derinliği çok az, derinlikli olanlar da genelde osmanlıca kelimeler olarak kullanılmalı ama yeni jenerasyon o kelime grubunu öğrenemiyor.
    Tam tersi anlaşılabilirlik ve basitlik mantığıyla artık kelimeler dahi yerini resimlere ve şekillere bırakıyor. Bu adım uzun vadede düşünce tarzımızı etkileyecek bir gelişme olabilir.
    Şunu da unutmamak lazım 3000 yıl önceki atalarımız aralarında konuşurken yeni kelimeler ile ifadelerini güçlendirmeseydi bugün forumda iletişim kuramıyor olacaktık. Bundan 100 yıl sonra da belki bugün burada forumlarda toplantılarda televizyonlarda günlük hayatta sağlanacak ifade gücü genişlemesi o zamanın iletişim temelini oluşturabilir. Bunu bugünden bilemeyiz.
    Buradaki kastımın özellikle sıfatlar olduğunu tekrar belirteyim. Zira türk dil kurumunun verimsiz bir biçimde derinlikli sıfatlar yerine cisim isimlerine yoğunlaşması da o denli saçma oluyor. Örneğin otobüs yerine oturgaçlı götürgeç, hamburger yerine fıttırgaçlı kıstırgaç , hostes yerine gök konuksever avrat şeklindeki tanımlamaları ben de istemiyorum. Her zaman olduğu gibi orada da eşyaya kafa yoruluyor, ifade gücüne değil.

Biraz laga luga oldu ama telaşlanmayın Mehmet Şimşek yerinde duruyor. 30 Mart'ta attığı hipopotam tweetini de silmemiş. Hadi bakalım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Şu Dolarda en sevdiğim olay yukarı çıkarken birilerinin aşağı basması oluyor maksat TEKNİK çalıştırmak yada keriz avlamak da işi önceden sağlama bağlamış, sonun ne olduğunu çok önceden görmüş stoğunu yapmış insalar için bu alavere dalavereler pek işe yaramaz diyeyim...

Sayfa 210/1023 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •