Sayfa 550/872 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon
Arama sonucu : 6976 madde; 4,393 - 4,400 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1.  Alıntı Originally Posted by real-ist Yazıyı Oku
    sn keko yu sasadan bilirim,değerli bir yorumcudur kıymetini bilin,ama bizi sasa gibi bir hissede niye yalniz bıraktı bilmiyorum :) eğer beklediğiniz durak doğru ise otobüs er ya da geç muhakkak uğrayacaktır,kolay gelsin..
    sasada fiyat 4-5 aralığında iken ederi 18 tl dir demiştim( sadece kendi yatırımlarının sonucunda, yeni teşvik dahil değilken ) ama söyledikten sonra hisse bizi yılgınlığa düşürünce ve bizde çok aceleci birisi olunca bende söylediklerime inanmamaya başladım...sonra ne yazık ki %10-20 aralığında bir kar ile hisseden ayrıldım...sonrası zaten malumdur...

hisse geçen günlerde 16 yı gördü..bir yılda bu kadar çıkacak deseydik alay konusu olurduk...gerçi orta ve uzunda demiştik ama kim takar söylediklerimizi ...hisse biraz düzeltme yaptığında asılacak adamlar aranıyordu...tabi akla gelen ilk biz olduğumuz için bir çok kişi ile uğraşmak zorunda kalıyorduk...buda bizi çok yoruyordu...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    sasada fiyat 4-5 aralığında iken ederi 18 tl dir demiştim( sadece kendi yatırımlarının sonucunda, yeni teşvik dahil değilken ) ama söyledikten sonra hisse bizi yılgınlığa düşürünce ve bizde çok aceleci birisi olunca bende söylediklerime inanmamaya başladım...sonra ne yazık ki %10-20 aralığında bir kar ile hisseden ayrıldım...sonrası zaten malumdur...

hisse geçen günlerde 16 yı gördü..bir yılda bu kadar çıkacak deseydik alay konusu olurduk...gerçi orta ve uzunda demiştik ama kim takar söylediklerimizi ...hisse biraz düzeltme yaptığında asılacak adamlar aranıyordu...tabi akla gelen ilk biz olduğumuz için bir çok kişi ile uğraşmak zorunda kalıyorduk...buda bizi çok yoruyordu...
    Sn. Keko madem fiyat belirlemede çok iyisin, Banvit için de kısa ve uzun vadeli fiyatını ve gerekçeni söyle de sadece Sasa hissedarlarına değil bize de faydan dokunsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by HobimBorsa Yazıyı Oku
    Sn. Keko madem fiyat belirlemede çok iyisin, Banvit için de kısa ve uzun vadeli fiyatını ve gerekçeni söyle de sadece Sasa hissedarlarına değil bize de faydan dokunsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    banvitin yeni yatırımları yok ki yeni bir şey olsun...sadece 2017 son bilanço ile gelen 37 milyonluk kar ile neredeyse en kötü ihtimal fiyatlandı gibi...şu anda 15,00 ın üzerinde olumlu işaretler oluşuyor ve bana göre buradan itibaren ağalar toplamaya başlıyor...sadece olumlu olan budur..buna dayanarak banvit alış tepkileri vermesini bekliyorum...

hissenin gidişatını gelecek bilançolar belirleyecektir...2017 yılı paralelinde gelecek karlar hissenin tekrardan 20-25 tl bantlarına çıkmasını sağlar...ama geçen yıldan az karlar gelirse biraz sıkıntı olur...o risk de vardır..bunu bilmekte fayda var...ama şu anki 15 tl fiyatı her çeyrekte gelebilecek 37 milyon tl ye göre oluşmuştur...yani yıllıkta 150 milyon tl kara göre oluşmuştur...2018 ilk çeyrekte 2017 yılının ilk çeyrek karı olan 30 milyon ve üzerinde gelebilecek karlar olumludur..ama altında gelirse sıkıntı çok olur...o zaman hisse belki de 12 lere kadar inebilir...

alacakların bu riski de bilmesinde fayda var...bu riski bilmeme rağmen banvitin market fiyatlarına gelen son ufak zam ve yaptığı son güzel davranışlarla birlikte iş yatırım ve yatırım finansın artık alıcı tarafında olması beni umutvar ediyor...

bu umut ile o riski alıyorum..ama alırken aşık olmadan alıyorum...geçmişte bu aşk yüzünden bir çok trade fırsatını kaçırmıştım ama bu sefer yakalarsam af etmem...hissenin hala çok miktarda çıktıktan sonra inme huyu devam ediyor...bu huyu bilerek davranmak gerekiyor... olası bir kaç trade fırsatını başarılı kullanabilirsek olası düşüşlerinde de pek riskimiz kalmaz...

banviti biz değil o bizi taşıyacak...hamallık yapmam...beni taşıdığı sürece kalırım taşımazsa çeker giderim...artık karar tahta yapıcıdadır...
    Son düzenleme : keko; 07-04-2018 saat: 11:54.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...landi-2330972/

Mangal ateşlendi, tavuk kanadı zamlandı
    Sıcak havalar geldi mangal sezonu açıldı. Mangalların ateşlenmesiyle tavuk kanadının kilosuna da zam geldi. Ama öyle bizim alıştığımız gibi 1-2 TL zam değil! Tavuk kanadının fiyatı 12 ila 14 TL'den 20 TL'ye çıktı. Fiyatlarda yaşanan bu artışa mangal sezonunun açılmasına paralel artan talebin neden olduğu söyleniyor ama bize göre bunun adı düpedüz fırsatçılık!
    10:06 5 Nisan 2018
    Haberler
    Ekonomi
    Mangal ateşlendi, tavuk kanadı zamlandı
    109
    PAYLAŞIM
    Şehrin stresinden, boğucu havasından kaçıp hem serinlemek hem de mangal keyfi yaşamak isteyenlere tavuk etinden kötü haber var. Beklenilen oldu, bu sene de mangal sezonu öncesi et fiyatları zamlandı. Geçen haftaya kadar kilosu 12-14 liradan satılan tavuk kanat etinin kilosu 20 liraya yükseldi. Tüm piliç ve incikte fiyat artışı yaşanmazken, sadece kanat etinin fiyatının artması dikkat çekti. Halen bütün tavuğun kilosu 6-7 liradan satılıyor. Bir tavuk firmasının üst yöneticisi, “Tavuk fiyatlarında yaz aylarında artan talebe paralel fiyatlarda yükseliş oluyor. Sadece mangal sezonunun başlamasıyla artan talep sebebiyle kanat etinde yükselme yaşandı. Türkiye’de yıllık kişi başına tavuk tüketim oranı 25 kilo. Mangal sezonunda tavuk eti tüketiminde artış yaşanıyor. Bu da fiyatlara yansıyor.†dedi.

‘SEZON ERKEN AÇILDI’
    Sıcak havayı fırsat bilip mangal yakmak isteyen Bursalılar ise mesire alanlarını şimdiden doldurdu. Aracı olanlar Uludağ eteklerine ya da şehir dışındaki ve sahildeki mesire alanlarını tercih ederken otomobili olmayanlar ise şehir merkezindeki büyük parkları tercih ediyor. Ailesiyle birlikte Botanik Park kenarında mangal yakan Bedir Kılıç, “Bu sene mangal sezonu sıcak hava sebebiyle erken açıldı. Günler öncesinden kilosunu 13 liraya aldığım tavuk kanadını şimdi 20 liradan alıyorum. İş stresini atmak için mangal keyfi çok iyi geliyor. Zamlansa da bu keyiften geri duramıyoruz.†diye konuştu

işte iki gün önce çıkan bir haber dostlar....tavuk kanatları ki banvitin bu alanda ciddi üretimi vardı...

5. banvitin cirosu zaten çok iyiydi...sadece net kar marjında son zamanlarda azalma olmuştu...bunun nedeni de piyasaki rekabetçi ortam...üretim bol hatta belki de tüketimden çok fazladır..net kar marjının artması için ihracatın acilen artması lazım veya fiyatlara ciddi zamların yapılması lazım...bunu da sağlayabilirse güzel karlar oluşur...ciroda sıkıntı yoktur...

6. kırmızı et bizim batmanda iki hafta önce kilosu 40 tl idi...dün gidip tekrar aldığımda fiyat 42 tl ye çıkmış idi..tavuk fiyatları ise yıllardır neredeyse aynı seviyelerde...ucuz olması tüketimi artırıyor ama kar marjını da kısıyor...ekonomimizin çok da parlak olmadığı bu vakitlerde bence vatandaşlar kırmızı et pek yiyemeyeceğinden tavuk satışları artacaktır...

7. Kanatlı Sektörü Çıkış Yolu Arıyor
    Girdi maliyetlerinin artması ile zor günler geçiren kanatlı sektörü üreticileri çıkış yolu aramaya başladı.

Ekonomi / 26 Ocak 2018 Cuma 18:09
    Tweet
    Kanatlı Sektörü Çıkış Yolu Arıyor
    Bugünkü şartlarda kümeslerde hayvan bakmamanın bakmaktan daha karlı olduğunu belirten Yenişehir ve İznik Kanatlı Hayvan Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Basri Lapacı, “Girdi maliyetlerine gelen yüksek zamlar ve hayvan bakım ücretlerinin maliyetler karşısında çok düşük kalması, üreticileri masraflarını ödeyemez hale getirdi. Entegre tesislerine bu meselelerimizi aktarmamıza rağmen bizi anlamamaları üzerine İzmir, Manisa, Balıkesir, Muğla, Bursa, Çanakkale, Uşak, Aydın ve Denizli illeri olmak üzere bu şartlar altında 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftliklerimize civciv koymama kararı aldık. Bu işlerin düzelmesi için entegre tesisleri ile karşılıklı görüşmeler yaparak makul bir ortak paydada buluşmak gerekmektedir. Bizim istediğimiz yeni çıkartılmış olan Tarım Bakanlığının da onayladığı Etlik Piliç Yetiştiriciliği Tebliğinin uygulanıp hayata geçirilmesidir†dedi.

Yenişehir ve İznik Kanatlı Hayvan Et Üreticileri Birliği olarak 2 milyon kapasiteli kümesleri 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren civciv koymayacaklarını belirten Lapacı, “Türkiye genelinde bu 20 milyon civciv demek. Şu an sektörde bulunan 100 arkadaşımızın 90’ı borç batağında çabalıyor. Banka borçlarını ödeyemez hale geldiler. 2016 yılında entegre tesisleri fiyatları geri çekmişti. Biz hâlâ 2014 yılı fiyatları ile iş yapıyoruz. Bizi buna iten sebep budur. Şu an hayvanların altına yaydığımız kavuz geçen yıl 250 kuruş iken şimdi 750 kuruştur. Elektriğe gelen yüksek zam, kömüre gelen yüzde 45’lik zam, akaryakıta gelen yüksek zamlar ve işçi maliyetine gelen yüzde 16’lik zamdan sonra tamamen çaresiz kaldık. Biz artık sesimizi duyurmak istiyoruz. Bundan başka da çaremiz kalmadı. Bizim bu uygulamamız Türkiye geneline yayılacak ve sıkıntıyı vatandaşımız çekecektir. Çünkü kırmızı ete gelen yüksek zamlardan sonra vatandaş protein ihtiyacını ucuz olduğu için beyaz etten karşılıyordu†diye konuştu.

Dünyada kullanılan en son teknolojinin Türkiye’de kullanıldığını belirten Lapacı, “Türkiye’de bulunan kümesler ABD, İsrail ve Batı Avrupa’da kullanılan kümeslerdeki en son teknolojiyi kullanıyor. Kanatlı hayvanlar üzerinde yapılan spekülasyonlar maalesef ki halkımızı beyaz etten soğuttu. Ancak gerek kümesler ve gerekse entegre tesisler açısından asla bir sıkıntı yok. Bilhassa tavuklarda antibiyotik kalıntısı olduğu söyleniyor. Kesinlikle tavuklarda kullanılan antibiyotikler hayvan vücudundan çıkmadan kesim yapılmıyor. Özellikle entegre tesislerden alınan laboratuar örnekleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının veteriner hekimleri tarafından düzenli olarak denetleniyor. Bir parti malda dahi antibiyotik kalıntısına rastlansa çok ciddi ekonomik yaptırımları var. Kesinlikle böyle bir rizikoya hiçbir entegre tesisi girmez†dedi.

http://beyazgazete.com/haber/2018/1/...r-4300392.html

kümes sahipleri zor durumdaymış...maliyetleri çok artmış...ama hatırladığımız kadarıyla banvit kendi üreticilerine %20 lik zam yapmış idi...bey piliç de %18 zam yapmış idi...tabi sektörden olan bir arkadaş bunları bize söylemiş idi..

8. Kanatlı sektörü yıla iyi başladı
    AA13.03.2018 - 15:27 | Son Güncelleme: 13.03.2018 - 15:27
    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kanatlı sektörünün 2018 yılına iyi başladığını belirterek, "Ocak ayında üretim, geçen yılın aynı ayına göre, tavuk etinde yüzde 12,2, hindi etinde yüzde 87,1, tavuk yumurtasında yüzde 5,8 arttı." ifadesini kullandı.
    Kanatlı sektörü yıla iyi başladı
    PAYLAŞ
    Flip
    Yorum yazA
    Bayraktar, yaptığı açıklamada, bu yılın ilk ayında 181 bin 481 ton tavuk eti, 5 bin 225 ton hindi eti, 1 milyar 717 milyon 925 bin adet tavuk yumurtası üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Sektörün yıla iyi başladığını belirten Bayraktar, ocak ayı itibarıyla yıllık üretimin, tavuk yumurtasında 19,4 milyar adede, tavuk etinde 2,2 milyon tona, hindi etinde 55 bin tona yaklaştığını bildirdi. Bayraktar, şunları kaydetti:

"Ocak ayında üretim, geçen yılın aynı ayına göre, tavuk etinde yüzde 12,2, hindi etinde yüzde 87,1, tavuk yumurtasında yüzde 5,8 arttı. 2018 yılı ihracatta da iyi başladı. Yılın ilk ayında ihracat, kanatlı eti ve ürünlerinde yüzde 30,2, yumurta ve yumurta ürünlerinde yüzde 17,7 arttı. 2017 ocak ayında 31 milyon 445 bin 70 dolar olan kanatlı eti ve ürünleri ihracatı, bu yılın ocak ayında 40 milyon 934 bin 487 dolara, tavuk yumurtası ve ürünlerinde ise aynı aylar itibarıyla 31 milyon 850 bin 482 dolardan 37 milyon 491 bin 652 dolara yükseldi. Ocak itibarıyla yıllık bazda kanatlı eti ve ürünleri ihracatı 536 milyon 52 bin 75 dolara, tavuk yumurtası ve ürünleri ihracatı 381 milyon 874 bin 79 dolara çıktı."

"ÜRETİCİ PARA KAZANMAKTA ZORLANIYOR"

Üretim ve ihracat artmasına rağmen üreticinin para kazanmakta hala zorlandığına işaret eden Bayraktar, kanatlı sektörünün kapasitesinin çok yüksek olduğunu, bu kapasitenin ancak ihracatla değerlendirilebileceğini belirtti.

Bayraktar, sektöre önemli yatırımlar yapıldığını hatırlatarak, "Son teknoloji ve bilgiyi kullanan kanatlı sektöründe üretici, yatırımının karşılığını çok uzun yıllarda geri alabiliyor. Üretim ve ihracat artarken, üretici de yatırımının karşılığını almalı. 1,5 milyon lira yatırım yapan bir üreticinin, yıllık karı 50 bin lirayı bulmuyor." ifadesini kullandı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/k...sladi-40770712

Sayfa 550/872 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •