-

Originally Posted by
british
Değer düşüklüklerini de mahsup etme hakkı olacakmıymış ???
Şimdi yine vergi konusuna başlarsak müdavimler kızacak. Ama bu konuda yaratıcı çözümler olabilir. Zarar oluşmuşsa bir sonraki seneki döviz değer artışı kazancından (varsa) mahsup edilebilir.
-

Originally Posted by
rxpu
Döviz hesaplarına kurumsallar için uygulanan değer artış vergisinin bireysellere de uygulanması ile ilgili dedikodular konusunda bilgisi olan var mı?
Söylentisi gerçeği kadar ciddi bir durum bu...
Daha önce paylaştım bu konudaki endişelerimi...
Maliyeciye yukarıdan emir gelirse, "taaddüt" olayı (iddiası) ve tarhiyatlar hemen devreye girebilir.
Bankaların kayıtları sağlam olduğundan bankan alım satım yapanları tespit kolay.
Bir yılda birden fazla, birden fazla yılda ise bir tane bile olsa Maliye'nin 2.el araba alım satımına yaklaşımı belli.
Bundan (endişe) kurtulmanın yolu VİOP...
Bence tabi...
-

Originally Posted by
british
Değer düşüklüklerini de mahsup etme hakkı olacakmıymış ???
2-3 sene öyle bi durum zor gibi
bir halt olacağı yok.
-

Originally Posted by
ressam
yaşlanınca insanın çenesi düşüyor galiba... Sana acımaktan başka bir şey yapamam. Kusura bakma , bu da senin kaderin. Üzüntülerinle başbaşa bırakıyorum seni. Soyutlanmışlığın tadını çıkar.
Bana acımak ha...
Yahu ressam falan diye seni sanatçı sınıfına sokmuştum.
Daha çok edepsiz bir serseri görüntün var.
Bu durumlarda Ayhan Beyin meşhur bir ilacı var...
Sana bir doz vermek lazım...
Neydi o Ayhan Bey?
-

Originally Posted by
rxpu
İran'daki uygulamada bankadan nakit döviz çekenler belirlenmiş ve hepsine tebligat gönderilmiş. 10.000 Euro ve üzerindeki meblağları bankaya geri yatırmaları bildirilmiş. Yatırmayanlar için ayrı yaptırımlar uygulanıyormuş.
Sonuçta bankadan dövizi ne zaman çektiğiniz 10 yıl kayıt altında.
Benim için bile ON yıla daha var yandık desenize. Ben o zaman şimdiden sağlam bir BOT ayarlıyayım BATMAYAN cinsinden.
-
-

Originally Posted by
BORA YAŞAR
Söylentisi gerçeği kadar ciddi bir durum bu...
Daha önce paylaştım bu konudaki endişelerimi...
Maliyeciye yukarıdan emir gelirse, "taaddüt" olayı (iddiası) ve tarhiyatlar hemen devreye girebilir.
Bankaların kayıtları sağlam olduğundan bankan alım satım yapanları tespit kolay.
Bir yılda birden fazla, birden fazla yılda ise bir tane bile olsa Maliye'nin 2.el araba alım satımına yaklaşımı belli.
Bundan (endişe) kurtulmanın yolu VİOP...
Bence tabi...
Evet ama kağıt sabırlıdır derler. İsterlerse Viop'u da ufak bir yazılımla vergilendirebilirler. Buna benzer yönetmelikleri geçmişte çıkardılar. Örneğin kurumsal firmaların VIOP işlemleri bu tür bir vergiden muaftır diyebilirler.
Bireyseller ayvayı yer.
İstedikten sonra neden olmasın.
-

Originally Posted by
rxpu
Evet ama kağıt sabırlıdır derler. İsterlerse Viop'u da ufak bir yazılımla vergilendirebilirler. Buna benzer yönetmelikleri geçmişte çıkardılar. Örneğin kurumsal firmaların VIOP işlemleri bu tür bir vergiden muaftır diyebilirler.
Bireyseller ayvayı yer.
İstedikten sonra neden olmasın.

VİOP yasal hükme bağlandığında ileriye doğru vergilenir.
Şu anda stopaj var kanımca...
Oysa döviz al-sat'da geriye doğru işlem yapabilirler.
2. El araba ve ev alım satımında öyle olmuştu...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri