Sayfa 218/777 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

usdtry gibi egzotik para birimlerinde onlar 2. etkiler bence..
    esas etki her zaman diyorum jeopolitik siyasi ve yerel ekonomik..

4.20 dolar ın FED le falan alakası yok..
    Öyle olsa bütün EM lerde ciddi ataklar izlerdik..
    rub ve tl dışında hareket pek yok
    Gund tamam büyük bir takım jeopolitik olaylar dediğin gibi..bugünkü 4,20'ler okey..ancak para azaldıkça yada sıkılaşma arttıkça normal bir takım gergiliklerde daha hassas olmaya başladık..belki farkediyorsundur bilmiyorum ama bana göre bu tür sıkılaşmaların olduğu ortamda demiştim önden JUNK olanlar buyuracak;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sıkalaşma devam edecekse, yada diğer bir deyişle sentral bankerler korkup geri çekilmeyeceklerse, tekrar olacak ama önden JUNK olanlar buyuracak..şirket, ülke farketmez..aşağıda Asyalı şirketlerden bahsedilmiş ancak bunu global düşünmek lazım;

Companies in Asia are rushing to raise funds by issuing bonds before the U.S. Federal Reserve hikes interest rates again.But many investors simply aren't buying.

Asset managers say they've seen a number of companies fail to close dollar-denominated bond deals this year.That's especially true for companies that aren't investment grade†meaning they're judged to be at greater risk of a default†experts said.
    Asyadaki Junk olan şirketler borçlanmak için piyasaya çıkıyor ancak borçlanamıyorlar(özellikle FED faiz arttırımlarından önce)..böyle devam ederse default riski ile karşı karşıya kalacaklar..esasen notları B'ler seviyesinde fakat çok borçlu bir sürü şirket var globalde..bol ve ucuz paranın sonuçları bunlar..para miktarı azaldıkça yada sıkılaşma artıkça global küçülmeden dolayı ileride bunların karlarıda eriyecek zaman içinde ve yüklü borçları ile başbaşa kalacaklar mecburen..akabinde küçülmeler, not indirimleri ve bunlar içinde bir son yazılmış durumda..
    Siyasi jeopolitik gerginlikleri bir tarafa bırakalım şunu bir daha vereyim..en kırılganlardan biri biziz..En basit cari açığını %70-80 sıcak para ile döndürüyorsun Gund..birde üzerine saçma sapalak yönetmeler...

Daha diğerlerine sıra gelmedi bence..ama gelecek..

Gund biliyorum diye konuşmuyorum..çünki kesin konuşmaya gelmez bu işler ama dolar 3,75'den her 3-5 yükseldiğinde eskisi gibi geri gelmez diyorum..ve eskisi gibi cumburlop aşağılara denemiyor, dikkat ediyorsan..sebepleri yukarıda sıraladığım gibi sanıyorum..yoksa Rusya, Trump füzesi ayrı konular..

Risks of trade war spilling into currency war increase
    file:///C:/Users/Asus/AppData/Local/Packages/Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe/TempState/Downloads/ING-Think-risks-of-trade-war-spilling-into-currency-war-increase.pdf

Dün İNG bir yazı yayınlamış..sanırsam yumurta tavuktan çıkar demiş..

Global GDP 75 trilyon dolar , borçlar ise 230 trilyon doların üzerinde(BIS rakamaları)..

Borçlar GDP'nin 3 katından fazla!!..hal böyle olunca..the only game in town;

Birde ağır çekim olan şey şu;

Ülkeler sınırlara dayandıkça..

Önce rekabetçi devaller..

Sonra korumacı politikalar..

Akabinde yine rekabetçi devaller..

Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan misali..

ÇİN bu işin mirengi noktası..

Bu döngünün hız ayarlıcıları ise sentral bankerler..

Tabiki istedikleri mecburen olabildiğince yavaş..

Ha bu senaryoda savaş yok henüz, olmasında..nuke nuke atarız sonra..

Ancak rekabetçi devaller dediysek, mecburi mecburi..

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Belki tekrar olacaktır ama düşüncelerimi kabaca yazayım..Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte belki içinde bulunduğumuz duruma bir ışık tutar;

Globalde dolar fonlaması pahalandıkça(sıkılaştıkça) bu işten en çok rahatsız olacaklar en fazla dolar borçlusu olanlardır..örneğin biz gibi EM'ler..

Dolar fonlamasını pahalılaştıran konular neler;

- FED'in faiz artışları..
    - Miktarları her ay artacak olan FED'in QT'si..
    - Trump'ın vergi indiriminden ABD'ye dolarların geri çekilmesi..
    - Globalde ticaretin azalması, yada dünyanın küçülmeye gitmesi..
    - Jeopolitik gerginliklerden dolayı paranın güvenli limanlara doğru park etmesi..

Dolayısıyla geleceği sezebilmek açısından bu faktörlerin ne tarafa evrileceği önemli olabilir..ancak Euro ve Yen fonlamasında sıkıntı olmaması yinede bir şans faktörü olarak değerlendirilebilir şu an..

Normalde dolar sıkışıklığı DXY'ninde artması demektir..ancak diğer taraftan ortalıkta kodamanların trilyonlarca dolar açık pozisyonları mevcuttur..bunuda hesaba katmak gerekir bence..
    yen fonlamasında bence sıkıntı var. yen değer kazanıp duruyor. bu da yen yatırımcısı için kur riski demek. nasıl iyi kopya çekmiş miyim?

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gund biliyorum diye konuşmuyorum..çünki kesin konuşmaya gelmez bu işler ama dolar 3,75'den her 3-5 yükseldiğinde eskisi gibi geri gelmez diyorum..ve eskisi gibi cumburlop aşağılara denemiyor, dikkat ediyorsan..sebepleri yukarıda sıraladığım gibi sanıyorum..yoksa Rusya, Trump füzesi ayrı konular..
    O sınırı çoktannnn geçtik

Geri gelmesi çok güç artık 3.90 ın altına bulursan öpde başına koy..
    4 ün altı bile..
    Belki..

Yalnız FED daha ne kadar faiz artırabilir..
    2 tane daha var

2.25 olacak

enflasyon 2 lerde hadi 2.5 oldu..

Bir süre sonra faiz artışına gerek kalmayacak diye düşünüyorum..

Yanlış mı?

Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    yen fonlamasında bence sıkıntı var. yen değer kazanıp duruyor. bu da yen yatırımcısı için kur riski demek. nasıl iyi kopya çekmiş miyim?
    Yok durum biraz farklı..kusura bakma kızdığım için söyliyorum, bu YEN dünyanın amk para birimi..hard currency, yani globalde dolar euro, sterlin vb. gibi genel geçer bir para birimi..

Şimdi bunların MB'sı BOJ, QE'nin mucidi..QE kabaca hazine tahvilleri alarak bankalarına ucuz para fonlayan sistemin adı..şimdi bu paraların faizi düşük, sudan ucuz..eee para durduğu yerde durur mu? durmaz..kar elde etmek için ülke dışına çıkması lazım..malum ''hard'' oluyor kendileri..

İşte dünyanın içine mıçma, amk, işleri burada başlıyor, dışarı çıkan para getiri için carry-trade gidiyor, diğer ülkelerin hazine bonolarına gidiyor, doğrudan yatırımlara gidiyor, gidiyorda gidiyor işte..tam rakamı bilemem ama 3-4 trilyon dolardan(yen karşılığı) az bir para değil..

Neyse uzatmayayım..şimdi dünya ister finansal anlamda, ister jeopolitik anlamda ciddi bir sıkıntıya girdi diyelim..bu para ne yapacak, kendini güvenli hissettiği ana vatanına apar-topar dönmeye çalışacak..çünkü biliyor ki, yıllardır paralarının aktığı ne oldum delisi olan bir sürü ülke, bir sürü şirket(tahvilleri vb.) var ellerinin altında..eee o zaman ne oluyor, giden paralar bu sefer gerisin geri YEN'e dönüp ülkelerine geri kaçıyorlar..işte senin gördüğün YEN'in güçlenmesi böyle bir durumu işaret ediyor, risk-off trade diyorlar buna..tersi malum oda risk-on trade..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    O sınırı çoktannnn geçtik

Geri gelmesi çok güç artık 3.90 ın altına bulursan öpde başına koy..
    4 ün altı bile..
    Belki..

Yalnız FED daha ne kadar faiz artırabilir..
    2 tane daha var

2.25 olacak

enflasyon 2 lerde hadi 2.5 oldu..

Bir süre sonra faiz artışına gerek kalmayacak diye düşünüyorum..

Yanlış mı?
    Olabilir bende öyle düşüyorum ama şu artan bütçe açıkları, ticaret kısıtlamalarından dolayı artacak enflasyon, alt yapı yatırımları ve vergi düzenlemesi FED açısndan neler getirecek tam bilemiyorum..esasına bakarsan Trump büyüme ve enflasyonu(hedef anlamında) garantiye alıp başta ÇİN'e olmak üzere kafa tutmaya başladı gibi geliyor bana..nihayetinde dolar başkalarının sorunu, bunun farkında..

Olabilir bende öyle düşüyorum ama şu artan bütçe açıkları, ticaret kısıtlamalarından dolayı artacak enflasyon, alt yapı yatırımları ve vergi düzenlemesi FED açısndan neler getirecek tam bilemiyorum..esasına bakarsan Trump büyüme ve enflasyonu(hedef anlamında) garantiye alıp başta ÇİN'e olmak üzere kafa tutmaya başladı gibi geliyor bana..nihayetinde dolar başkalarının sorunu, bunun farkında..
    Geçen sene göreve geldiğinde dış ticaret açığı bizi öldürüyor diyerek düşük dolar isteyen Trump, bir kaç ay önce Davos'ta birden güçlü dolar istiyorum demeye başladı..en basitinden dolar başkalarının sorunu olacaksa güçlü olmak zorunda..

Sayfa 218/777 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •