-

Originally Posted by
rxpu
2 trilyona yakın mevduat var. Her yıl 250-300 milyar TL faiz ödeniyor. Devlet buradan her yıl stopajdan 30-40 milyar TL gelir elde ediyor. Bu rakam neredeyse tüm şirketlerin ödediği kurumlar vergisine eşit (sanıyorum 2016 yılında 48 milyar TL idi). O nedenle böyle bir şeyi pek mümkün görmüyorum.
Sadece belli bir donem uygulamasi yeterli. Tipki daha once beyaz esya da mobilya da yaptiklari gibi. En azindan yuzde 15 ten yuzde 8 ya da 5 e bile cekebilir. Bu adim bile TL ye olan talebi artirir. Devletin bazi seylerden feragat etmesi gerek bir seyleri elde edebilmesi icin. Stopaji indirdiginde TL ye daha fazla yatirim oldugu icin bu kaybi kapatabilir.
-

Originally Posted by
epikurus
Faizin artması biraz sıkar gibime geliyor
kimde daha büyük billur var göreceğiz..
bu defa artacak hatta iddialıyım 0,50 artacak ama kimseyi tatmin etmeyecek
bir halt olacağı yok.
-

Originally Posted by
alenichev
Sadece belli bir donem uygulamasi yeterli. Tipki daha once beyaz esya da mobilya da yaptiklari gibi. En azindan yuzde 15 ten yuzde 8 ya da 5 e bile cekebilir. Bu adim bile TL ye olan talebi artirir. Devletin bazi seylerden feragat etmesi gerek bir seyleri elde edebilmesi icin. Stopaji indirdiginde TL ye daha fazla yatirim oldugu icin bu kaybi kapatabilir.
Şu aşamada kısa süreli bir indirim dahi ciddi bir meblağa denk gelecektir. Bu tür bir yola sapacaklarını sanmıyorum.
-

Originally Posted by
rxpu
2 trilyona yakın mevduat var. Her yıl 250-300 milyar TL faiz ödeniyor. Devlet buradan her yıl stopajdan 30-40 milyar TL gelir elde ediyor. Bu rakam neredeyse tüm şirketlerin ödediği kurumlar vergisine eşit (sanıyorum 2016 yılında 48 milyar TL idi). O nedenle böyle bir şeyi pek mümkün görmüyorum.

Müthişsiniz valla...
Maliye Bakanı böyle hafızasından Kurumlar Vergisi hasılatını söyleyemez...
Müthiş müthiş....
Hem de elektronik mühendisisiniz...
Sn rxpu...
Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşma çerçevesinde sorduğunuz sorudan dünya ahvalinizi de öğrendik.
Benim gibi, sanki emekliler gibi, akşama kadar bu forumda nasıl vakit geçirebiliyorsunuz?
İnanın çok merak ettim. 
Bu arada gugulladım...2016 kurumlar vergisi hasılatı da neredeyse dediğiniz rakama yakın bir tutar. 43 milyar TL...
-

Originally Posted by
ayhan53
bu defa artacak hatta iddialıyım 0,50 artacak ama kimseyi tatmin etmeyecek
sen dedıysen artacaga varsada artmaz gecmıs basarılarını bılıyoruz borsada 
BORSADA ARA VERMEK ICIN EN İYİ ZAMAN KAZANDIGIN ZAMANDIR

-

Originally Posted by
rxpu
Şu aşamada kısa süreli bir indirim dahi ciddi bir meblağa denk gelecektir. Bu tür bir yola sapacaklarını sanmıyorum.
Bende ihtimal vermiyorum. Devlet vergileri dusurmektense genelde artirma yolunu seciyor zaten
Cunku gelirinin buyuk cogunlugunu buradan elde ediyor. Bizler burada beyin firtinasi yapiyoruz. Soylediklerimizin cogu gerceklesmeyecek bunu da biliyoruz.
Hayirlisi olsun diyelim
-

Originally Posted by
epikurus
Faizin artması biraz sıkar gibime geliyor
kimde daha büyük billur var göreceğiz..
şimdiye kadar artmadı mı ?
-
Saat 1,30 gibi sanayide bir hırdavat mağazasındaydım...
Müşterilerden biri çarşının bomboş olduğunu söyledi.
Dükkanlarda kimse yok dedi...
Gavur İzmir derler ya hani...
Bu arada kasiyer hanım, "haftanın bir günü bir vakit namazla müslüman oldum sanıyor esnaf" deyiverdi...
Namazda da kime kazık atarım diye düşünüyorlardır diye ekledi.
Bir kaç binamaz gülüştük...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri