Tüm dünya ekonomileri ve borsaları bıçak sırtında ve pek çok endişe verici gelişmelere tanık oluyoruz. Bu endişeler %100 haklı ve gerçeğin ta kendisi ancak çoktan beri beklenen büyük çöküşün henüz zamanının geldiğine inanmıyorum. Bakın, bugün ABD'de açıklanan büyük banka son çeyrek bilançoları harika idi, JP Morgan Citi BoA vs kârlarını katlayarak devam ediyorlar, beklentilerin çok üzerinde kâr açıklıyorlar. Mevcut küresel boğa piyasasının daha yolu var. En büyük risk Çin'dir çünkü yapacağı icraatlarla tüm dünyayı deflasyona da sürükleyebilir enflasyonist bir ortama da yani hassas dengeleri değiştirme gücüne sahip tek ülkedir. Mesela Yuan'ın dolar karşısında yüksek devalüasyona uğrayıp 8'e çıkması tüm dünyada borsaları göçerteceği gibi tüm dünyayı deflasyona sürükler. Bu gerçeği de tüm babalar biliyor ve kolay kolay da dengelerin değişmesine müsaade etmezler çünkü herkesin ağzı yanar. O yüzden endişelerinizde ve gördüğünüz risklerde tamamen haklı olsanız bile mevcut statüko (hassas dengelerin korunması) bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Yer İmleri